reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ewka to jest mała różnica te kilka dni [emoji14]
U mnie w karcie ciąży są dwie daty jedna z om a druga z USG . Ja chodzę do luxmedu więc zdarza się do różnych lekarzy. I pytałam dwóch o to dlaczego w okienku na datę z USG nic nie mam wpisane. To się dowiedziałam że jeśli jest różnica z USG w pierwszym trymestrze co do miesiączki do tygodnia to się liczy OM. dopiero powyżej tygodnia różnicy używa się terminu z USG.
Też właśnie mi to nie odpowiada bo ja mam cykle 4 dni dłuższe tak też wychodziło z USG no i wiem kiedy była przyjemność [emoji23][emoji23] ale pogodziłam się z tym i po prostu używam terminu z OM [emoji14]
Ale może i są tacy lekarze co jeśli nawet kilka dni różnicy między om i USG to liczą USG .. nie wiem [emoji14]

No i nie ma co teraz patrzeć na termin porodu co do USG z teraz bo teraz to dzieciaki rosną indywidualnie [emoji4] Po tym paczku i hot dogach nie wiadomo Ania ile będzie teraz [emoji23][emoji23] trzymam kciuki za twój poniedziałek [emoji106][emoji106]
Dlatego nie patrze na termin z usg :D

reklama
A sugerujesz się w jakiś sposób tą datą z USG ? Bo mi wychodzi na 8 dni wcześniej. To mam patrzeć , że skoro według om ciaza jest donoszona 7lipca , to według USG 30 czerwca ?:) Bo tak to po co w ogóle wpisują datę z USG. Skoro i tak zwracają uwagę na om :/
Ja mam ciążę 8 dni starsza niż z om. Potwierdzona data na USG pierwszego i drugiego trymestru. Ale też wiem kiedy dokładnie miałam owu i zagnieżdżanie. Test pozytywny już w 21dc. Także mój lekarz patrzy na datę z USG bo faktycznie ciąża jest starsza

Te z Lilla teraz nie mają zbyt dobrych opini kiedyś były lepsze (inna firma robila)teraz sztywne i podobno obcieraja tak piszą mamy w necie
Ooo no popatrz, nie wiedziałam... I co teraz?:( kupię chyba jedna paczkę tylko na spróbowania i zobaczymy czy młoda będzie z tych wrażliwych...

Data z USG można się sugerować jak na USG prenatalnym pierwszego trymestru wychodzi termin że sporą różnicą. Coś minimum koło tygodnia różnicy.
H.m..U mnie różnica wyniosła 5 dni i tak się trzymała cały czas. Z racji zagrazajacego porodu przedwczesnego i tego,że dzidzia wychodzi większą o te 5-7 dni lekarz nawet w kartę ciąży wpisuje termin z Usg...dla mnie te 5 dni to dużo...I nim się sugerujemy. Czytałam,że w USA tylko biorą pod uwagę termin z Usg.

Nie zgadza mi się twój tydzień. Jesteś dalej niż myślisz :D albo ja oglupialam :D

06.08 - termin porodu.
25.06 - to 34.0

A piszesz , że 34+3 będziesz 9.07 ale wtedy będziesz w 36+0 :p bo ty jesteś tylko 9dni za mną. Ja mam termin na 28.07 a ty na 06.08
A ja kończę 37 TC 07.07 czyli ty 09.07 kończysz 36 :):) jak ty to liczyłas :p

Zobacz załącznik 870122 Zobacz załącznik 870123
Chyba , że przyspieszyłas datę na 06.08 w aplikacji :p a ja się glowie
emoji23.png

Hehe. Ale Ci dałam do myślenia ☺
W aplikacji rossmana przyspieszyłam termin porodu na 6.08. Normalnie mam na 17go☺
Dzisiaj mam 32+1 czyli zaczęty 33 tc ☺

A na stronie szpitala powinnaś mieć gdzieś informacje jakich badań wymagają.
Przynajmniej u mnie jest.

No to się zmienia co jakiś czas, ja ostatnio się dziwiłam że podają noworodkom zastrzyk z witaminą K , kiedyś tak nie było tylko się suplementowalo D i K , dlatego nie kupuje witamin bo czekam co zaleca.
Tak samo jak patrzyłam jak teraz się wprowadza nowe pokarmy to też zupełnie inaczej niż ja to robiłam. Także jak widać wystarczy 5 lat i też jak dinozaur:p

Albo najlepiej zapytać lekarza prowadzącego, bo jakby nie patrzeć już coraz mniej czasu. Ja nagle patrzę, a mi zostało 42 dni teoretycznie. Także nawet i za te 22 mogłoby się zacząć

Dobry wieczór.

Padam dziś na pysk. Byłam w pracy prawie do 17ej bo musiałam zakończyć miesiąc księgowy. Potem szybko do Michałka na przestawienie z kółka teatralnego, zakupy, obiad a właściwie kolacja, spakowałam torbę bo jutro jedziemy do moich rodziców i ledwo żyję. Wzięłam ciepłą kąpiel bo boli mnie piczka jakoś tak dziwnie sama skóra wokół lechtaczki jakby zakwasy bolało mocno po kąpieli trochę przeszło.
Nie wiem jak ja dam radę pracować jeszcze 5-6 tyg czuję się coraz ciężej, szybko się męczę.

Ja mam mieć gbs robione 5lipca na wizycie to będzie 33tc ale mój gin z tych nadgorliwych hehehe

Jeeeju, ja bym już na Twoim miejscu poszła na odpoczynek [emoji85]

Bo jeszcze tfu tfu w pracy zaczniesz rodzic [emoji28]

Ja w poniedziałek mam zaczęty 35 tyg i spytam o WSZYSTKIE już niezbędne najważniejsze badania, które trzeba i muszę i mieć do porodu później i porobie. Do 15-20 lipca zdążę.

Kurczę, ale to już blisko [emoji847][emoji847][emoji847][emoji847]

reklama
Do góry