reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ja nie mam u siebie w ogóle firanek :) mam tylko rolety dzień noc. Firanki nie bardzo mi się podobają, no a poza tym trzeba je prać i prasować :D
Mi przytulniej z firankami :):)
A tam, prac i prasować to przecież nie co chwilę :p najgorzej będę miała w salonie. 4m :o
Może w szpitalu na ktg sprawdź te skurcze i prace macicy? Jeśli będą 60-80 miały wartość to znaczy, że już przedporodowe. Od razu sprawdza ciśnienie i tętno maluszka, to tez ważne. Jeśli dzidzia ma za dużo tętno to od razu musza np wywoływać poród, bo to zagrożenie.
A te skurcze to ja miałam np wartości od 15-35, ale lekarz mówił, że to w normie
Myślałam o tym. Ale jak to bym mogła sprawdzić. Jadę na IP i proszę o zrobienie ktg ? To pewnie mnie odrazu poloza, znając ten szpital. A pozatym skurczy jest z 3/4 dziennie. To też bym raczej nie ucelowala kiedy się pojawi żeby szybko go sprawdzić pod ktg. A sądzę, że jak coś by się miało rozkręcić to było by ich więcej w ciągu dnia. A to są tylko przepowiadające. Mam nadzieje. Bo jutro zaczynam dopiero 36tydzien.
Hahahaha szkoda, że płci dziecka nie można sobie zaprogramować żeby spełniły się wszystkie Twoje plany [emoji16]
Jak w Simsach :D
Meble odsuwalismy. W sypialni w ogóle przestawialiśmy. No gdzieś musi być...

Moja córka bardzo się cieszy na braciszka. Juz nie może się doczekać. Ale znowu zrobił się z niej mały łobuziak, w ogóle nie słucha, w przedszkolu to samo. Rozmawialiśmy z Panią i mówiła, że jej zachowanie może być spowodowane moja ciaza. Że nie umie sobie tego do końca wypracować w głowie jak to bedzie. Teraz dodatkowo musi być ostrożniejsza i uważać na mój brzuch z braciszkiem. W sumie może i coś w tym jest, bo ona ciągle chce się bawić, że np. Urodziłam 4 dzieci, albo jest lekarzem i wyjmuje mi z brzucha dzieci, cały czas analizuje. Wczoraj była smutna, że nie złożyliśmy łóżeczka razem z nią, bo ona też chciała pomóc. Mówiłam jej, że niedługo zaczniemy robić pranie Ebi będę ją wtedy bardzo potrzebować do pomocy to humor jej się poprawił.

Prezent jakiś będziemy chcieli jej kupić od brata. Juz jeden w sumie dostała, bo była strasznie zawiedziona, że raptem z jej wymazonej siostry zrobił się brat. Jak miała zajęcia z tańców to pojechaliśmy i kupiliśmy jej puzzle w kształcie serca od Leonardo i to był super pomysł. Są to jej ulubione puzzle i zawsze powtarza, że dostała je od swojego kochanego braciszka ❤️.
Szkoda jak by się zgubiła ta karta ..
Ja mam swoją w teczce razem z posegregowanymi osobno wynikami badań, badań USG prenatalnych, zdjęciami itp. I teczka nie duża ale zawsze leży w jednym miejscu. Kartę bym pewnie też gubiła non stop bo mała.
Jak nie znajdziesz to pewnie głowy ci nikt nie urwie. Przepiszą z wyników spowrotem wszystko do karty. Jedynie wagi czy ciśnienia twojego nie będzie lub wpisane tak mniej więcej.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nocka była przyjemna. Intuicja mnie nie zawiodła:)
Już po zakończeniu roku więc mamy wakacje pełną gębą:)
Dziś 33+2 :) jest nas coraz więcej. Na wadze 6 z przodu... :D

A to ja 32+4:) i 10 kg na plusie. Będzie co zrzucać. Poszło w brzuch, nogi, pupe i ja się pytam dlaczego nie w cycki:p

Właśnie oglądałam bieliznę z lupoline i chyba popołudniu coś zakupie :) mam od nich biustonosz kupiony na ślub 7 lat temu i wygląda jak nówka i jest rewelacyjny.

@miloscwczasachpopkultury

Super brzuszki !!!! Ślicznie wyglądacie ❤️
U żadnej nie widać zbędnych kilogramów :) wszystkim Wam poszło w dzidziusie :D

reklama
Do góry