reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Meble odsuwalismy. W sypialni w ogóle przestawialiśmy. No gdzieś musi być...

Moja córka bardzo się cieszy na braciszka. Juz nie może się doczekać. Ale znowu zrobił się z niej mały łobuziak, w ogóle nie słucha, w przedszkolu to samo. Rozmawialiśmy z Panią i mówiła, że jej zachowanie może być spowodowane moja ciaza. Że nie umie sobie tego do końca wypracować w głowie jak to bedzie. Teraz dodatkowo musi być ostrożniejsza i uważać na mój brzuch z braciszkiem. W sumie może i coś w tym jest, bo ona ciągle chce się bawić, że np. Urodziłam 4 dzieci, albo jest lekarzem i wyjmuje mi z brzucha dzieci, cały czas analizuje. Wczoraj była smutna, że nie złożyliśmy łóżeczka razem z nią, bo ona też chciała pomóc. Mówiłam jej, że niedługo zaczniemy robić pranie Ebi będę ją wtedy bardzo potrzebować do pomocy to humor jej się poprawił.

Prezent jakiś będziemy chcieli jej kupić od brata. Juz jeden w sumie dostała, bo była strasznie zawiedziona, że raptem z jej wymazonej siostry zrobił się brat. Jak miała zajęcia z tańców to pojechaliśmy i kupiliśmy jej puzzle w kształcie serca od Leonardo i to był super pomysł. Są to jej ulubione puzzle i zawsze powtarza, że dostała je od swojego kochanego braciszka ❤️.

reklama
Meble odsuwalismy. W sypialni w ogóle przestawialiśmy. No gdzieś musi być...

Moja córka bardzo się cieszy na braciszka. Juz nie może się doczekać. Ale znowu zrobił się z niej mały łobuziak, w ogóle nie słucha, w przedszkolu to samo. Rozmawialiśmy z Panią i mówiła, że jej zachowanie może być spowodowane moja ciaza. Że nie umie sobie tego do końca wypracować w głowie jak to bedzie. Teraz dodatkowo musi być ostrożniejsza i uważać na mój brzuch z braciszkiem. W sumie może i coś w tym jest, bo ona ciągle chce się bawić, że np. Urodziłam 4 dzieci, albo jest lekarzem i wyjmuje mi z brzucha dzieci, cały czas analizuje. Wczoraj była smutna, że nie złożyliśmy łóżeczka razem z nią, bo ona też chciała pomóc. Mówiłam jej, że niedługo zaczniemy robić pranie Ebi będę ją wtedy bardzo potrzebować do pomocy to humor jej się poprawił.

Prezent jakiś będziemy chcieli jej kupić od brata. Juz jeden w sumie dostała, bo była strasznie zawiedziona, że raptem z jej wymazonej siostry zrobił się brat. Jak miała zajęcia z tańców to pojechaliśmy i kupiliśmy jej puzzle w kształcie serca od Leonardo i to był super pomysł. Są to jej ulubione puzzle i zawsze powtarza, że dostała je od swojego kochanego braciszka [emoji173]️.
Uroczo[emoji16] fajnie, że o tym pomyśleliście[emoji4] W życiu bym na to nie wpadła [emoji4]

U nas różnica 3 lata i miesiąc około... I synusia już mam, to trochę się boję, bo dziewczynki od małego mają ten instynkt do opieki,a z chłopcami różnie... d9datkowo mój synek stał się bardzo absorbujacy, zrobił się straszny uparciuch(oj ma po kim) i negocjator. Zaczął szybko mówić i teraz już jak stary się wysłania, łącznie z tym,e pięknie mówi "r". Przez to jego rozwinięcie czasem za dużo od niego wymagamy z mężem i nie traktujemy go jak 3latka...co dopiero będzie jak się mała urodzi. On wstanie +5 lat do swojego wieku w naszych oczach. Także wyzwanie czeka duża,żeby krzywdy pierworodnemu nie zrobić...

U mnie dziś 33 tydzień skończony, jutro wchodzę w 34 tydzien:):):) jak to skończę chyba zacznę coś robic:D:D:D syndrom wicia gniazda już się włączył, ciągle bym sprzatala...

Właśnie cała umiejętność nasza w tym żeby starszemu dziecku krzywdy nie zrobić. Obyśmy dały radę, żeby dzieci się pokochały a nie rywalizowały ze sobą.

Ja też już zaczynam sprzątać, ale grubsze rzeczy typu mycie okien zostawiam na koniec lipca. Teraz wolę nie ryzykować.

No właśnie ja czytałam gdzieś że to błąd jest jak się robi prezent tylko w jedną stronę tzn starsze rodzeństwo robi młodszemu. I że dobrze zrobić też prezent od dzidziusia dla starszego rodzeństwa. Ważne też że jak przychodzą goście to żeby się interesowało nie tylko dzidziusiem ale też starszym rodzeństwem. Ja moim najbliższym powiem że jeśli chcą coś przynieść dla dzidziusia to proszę też o drobiazg dla córki żeby nie czuła się pominięta. Myślę że u mnie i tak większość osób o tym pomyśli i coś jej przyniesie ale żeby nie było jej przykro to uprzedze. A jak komuś nie pasuje to niech żadnemu nic nie przynosi i tyle:)

Nocka była przyjemna. Intuicja mnie nie zawiodła:)
Już po zakończeniu roku więc mamy wakacje pełną gębą:)
Dziś 33+2 :) jest nas coraz więcej. Na wadze 6 z przodu... :D

Załączniki

• 20180622_075728.jpg
    20180622_075728.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 106
A to ja 32+4:) i 10 kg na plusie. Będzie co zrzucać. Poszło w brzuch, nogi, pupe i ja się pytam dlaczego nie w cycki:p

Właśnie oglądałam bieliznę z lupoline i chyba popołudniu coś zakupie :) mam od nich biustonosz kupiony na ślub 7 lat temu i wygląda jak nówka i jest rewelacyjny.

Załączniki

• IMG_20180622_103647.jpg
    IMG_20180622_103647.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 100
W porównaniu z 9 miesiącami ciąży poród to faktycznie chwila [emoji5] trzeba się dobrze nastawić bo w pozytywnym myśleniu jest moc [emoji5] i trzeba pamiętać , że to nie my tylko cierpimy z bólu, ale przede wszystkim dzidzia , która się rodzi. Musimy się skupić, żeby jak najkrócej przeżywało to co się z nim dzieje. My jesteśmy dorosłe i wiemy co i jak a maleństwo pewnie się boi, że nagle coś je wypycha z tego bezpiecznego świata, który zna.

Otóż to [emoji5][emoji847][emoji170]

reklama
Do góry