reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hej dziewczynki do mnie na salę właśnie przyjechały bliźniaki z 37 tyg i mama po cc tatuś kanguruje ....jakie one słodkieee będę ryczec
To się naoglądasz w tym szpitalu. Powiedz ja ten maluszek z 31tc wiadomo już co z nim?
U nas w Gdańsku 3szpitale przepełnione kładą pacjentki gdzie popadnie. Teraz jakoś mieli przenosić jeden szpital do nowego budynku, więcej sal, lekarzy ale wstrzymali się bo nie ma personelu. Brakuje im 20polożnych i podobno chętnych nima, paranoja.

reklama
Nie mów mi nawet. Mąż powiedział żebym nawet z domu nie wychodziła. Taka palma. Obiadem mam się nie przejmować on coś ogarnie ;)

Leżę i się nudzę. Zrobiłam z resztek malin z lodówki dżemiki. Wcześniej zboendowałam i pozbyłam się pestek [emoji23]
A teraz leżę i myślę co by tu robić.
Mieszkanie ogarnięte. Myślałam jechać na miasto, ale jak tak gorąco to z moimi skokami tętna nie będę ryzykować.

Hehe jaki troskliwy Twój mąż :) No upał niesamowity...i nie wiadomo co robić..ja zaraz wstawiam kolejne pranie :D gorzej później będzie z prasowaniem hihi :D

Hej dziewczyny ;) kolejna nie przespana noc za mna.. czyzby mala mnie przygotowywala? Oby nie :p u mnie tez skwar na dworze.. boli mnie prawe oko od rana ,gdy wstalam na chwile ,mezowi sniadanie zrobic.. polozylam sie dalej i nadal boli,wiec chyba na zmiane pogody.. no nic.. wstaje,ogarne troche chate,wstawie pranie i walne sie dalej na tapczan :D

<3 Kochana mamo! Jeszcze mnie nie widzisz, ale ja jestem bardzo blisko Ciebie. Słyszę jak bije Ci serduszko, jak rozmawiasz z tatą i jak śmiejesz się z jego żartów. Czuję ciepło od Ciebie i czuję smak jedzenia, które zjadłaś. Wiem, że mnie kochasz, bo mi to mówisz, gdy głaszczesz mnie przez swój brzuch. Kochana mamo, ja też Cię kocham. Pewnie czasami myślisz, że to nieprawda, bo słyszę jak mówisz "ała", gdy się dużo ruszam. Nie gniewaj się na mnie, ale to takie fajne, że mogę sam ruszać rączkami i nogami. Bo wcześniej nie mogłem, chociaż bardzo chciałem. A teraz już tyle potrafię! I to dzięki Tobie kochana mamo i dzięki Tobie tato... bo odważyliście się dać mi życie!!! <3

A ja na weekend bede z mama szukała wozka :D musze zaczac sie interesowac tematem w koncu, bo nie wiem co jest wazne przy wyborze. Podobaja mi sie czarne albo granatowe a moja matka ze wzgledu na to, ze kupuje mowi, ze nie ma opcji na czarny [emoji14]
Jak moja mama usłyszała że mamy czarna gondolke to się załamała hahaha. Już spacerówkę mamy czerwona glownie. A mnie się czarna podoba bo wszystko pasuje i ładnie wygląda. W środku jest biała.

Hej laseczki to znowu ja z moja nie mocą. Mam nadzieje ze u Was wszystko w porządku. Ja wczoraj byłam na wizycie i wszystko ok tylko martwi mnie waga małej hmmm 2300 a to dopiero 31 tydzień. Szykuje nam się duża panna a ja juz ledwo co chodzę a kolana to mi w tylek wchodzą. Nie śpię w nocy. Dziewczyny mam dość. Ja chcę już być gibka i gietka [emoji53]. ... Przepraszam Was za mój humor.

<3 Kochana mamo! Jeszcze mnie nie widzisz, ale ja jestem bardzo blisko Ciebie. Słyszę jak bije Ci serduszko, jak rozmawiasz z tatą i jak śmiejesz się z jego żartów. Czuję ciepło od Ciebie i czuję smak jedzenia, które zjadłaś. Wiem, że mnie kochasz, bo mi to mówisz, gdy głaszczesz mnie przez swój brzuch. Kochana mamo, ja też Cię kocham. Pewnie czasami myślisz, że to nieprawda, bo słyszę jak mówisz "ała", gdy się dużo ruszam. Nie gniewaj się na mnie, ale to takie fajne, że mogę sam ruszać rączkami i nogami. Bo wcześniej nie mogłem, chociaż bardzo chciałem. A teraz już tyle potrafię! I to dzięki Tobie kochana mamo i dzięki Tobie tato... bo odważyliście się dać mi życie!!! <3
Nieee nie wklejaj tu takich błagam bo ja od razu ryczę jak bóbr.
Czasem myślę że ciągle do mnie to nie dociera że się udało prawie i że już tak blisko.

@Avalia ja mam dzieciątko zimowe , córeczka urodziła się w lutym i w sumie chyba wolałam tamten czas. Paradoksalnie jedyne ciuchy jakie kupiłam to pasy przedłużające bluzki i spodnie ciążowe. W zimie pod kurtka nikt Cię nie widzi więc nie potrzeba tyle ciuchów. Kurtkę pożyczyłam od mamy:) w dodatku nie ma problemu z obrzękami, gorącem, zatrzymywaniem się wody w organizmie.
A teraz mam tyle ciuchów ciążowych że szok, starałam się kupować takie co będzie można po porodzie nosić jak zwykle a resztę pewnie sprzedam.
Ja rodziłam starszego 31.01 były mrozy -10st i po tygodniu byliśmy już na spacerze. Wcześniej przez 2dni w wózku na balkonie po 20-30 min. Mimo, ze była zima to mocno puchły mi nogi. Młodszego rodziłam konie maja cały maj był upalny i nie puchłam nie wiem od czego to zależy. Teraz na razie też jest ok ale jeszcze 2miesiace przede mną to może być różnie.
U nas tak było :) twinsy po roku starań z monitoringiem , badaniami , poczuciem winy , ze cos z nami nie tak , ciąża wystarana wychuchana , od początku ciężka - poronienie zagrażające , krwiak leżenie , cukrzyca i wszystko po kolei a teraz wpadka :) kiedy juz absolutnie nie chcieliśmy miec więcej dzieci , bo i wiek i nasze tempo życia .. ciąża od początku bez problemowa , mam nadzieje ze tak bedzie do konca . Ps : wreszcie zaczęłam robić wyprawkę do szpitala dla mnie - kupiłam podkłady , siatkowe gacie i te inne rzeczy :)
No i super taka niespodzianka:)
Jak już zaczęłaś to już pójdzie z wyprawką:) Ja też jeszcze wielu rzeczy nie mam.

reklama
Bardzo ładny , lubię takie kolorki :) Kurcze strach pomyśleć co by było, jakby nagle wszystkie metody zabezpieczeń szlak trafił :) pewnie mielibyście duża rodzinkę :)
My przez półtora roku kochaliśmy się na luzie, starając się troszkę więcej w dni płodne a i tak dopiero teraz się udało [emoji4]
Ale jak to moja ginekolog powiedziała że przy pierwszym jak się chce to tak właśnie się dzieje , ale przy drugim z reguły idzie dużo sprawniej nawet nie wiadomo kiedy [emoji16]
U nas było tak: 'a to spróbujemy' :D i od razu było :p czułam tylko kiedy mam dni płodne ;) Rzeczywiście strach pomyslec co z ta antykoncepcja, ja nie chce tabletek brac, bo po tym mój organizm przeżywał masakrę przez rok, nie mówiąc już o tym, ze przytyłam prawie 20kg, przed ciaza udało mi się stracić 10, a teraz znow dorownalam wyniku, a pewnie będzie jeszcze lepiej :p

Do góry