reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Slonce jeszcze troche wytrzymaj.. kazda z nas musi.. ja sie czuje w lozku jak walec,a podnosic musi mnie maz hyhy dobrze tez ze obok jest juz lozeczko bo mam sie za co chwycic.. nocki mam zarywane.. co nie zrobie mam zadyszke.. nawet obieranie pyrow i ubieranie sie mnie meczy.. ale damy rade.. ❤ jeszcze troszke ❤ [emoji9]
Ja chwytam się parapetu jak wstaję z wyrka :p
Ziemniaki i inne warzywa obieram na siedząco, bo mi tak brzuch zaczął ciążyć, jak gotuje, to też pomerdam w garze i na taborecik :)

reklama
Hej dziewczyny ;) kolejna nie przespana noc za mna.. czyzby mala mnie przygotowywala? Oby nie :p u mnie tez skwar na dworze.. boli mnie prawe oko od rana ,gdy wstalam na chwile ,mezowi sniadanie zrobic.. polozylam sie dalej i nadal boli,wiec chyba na zmiane pogody.. no nic.. wstaje,ogarne troche chate,wstawie pranie i walne sie dalej na tapczan :D
Mnie od wczoraj lewe boli jakos i łzawi :p

Piekny dzidziuś :) Oh ci synkowie , nie dosc ze podobni do mamusi to jeszcze cali mamusiowi. Moj to istne cudo i anioł , daje mi tyle ciepła i miłości - codziennie przychodzi pogłaskać brzuszek , mówi komplementy , przytula- moj gentleman . Ostatnio powiedział - mamo bardzo cie kocham i jestes wspaniała i dzielna bo nosisz w brzuchu dzidziusia i nosiłaś tez mnie i Laure i na pewno było ci jeszcze bardziej ciezko . Ma 5 lat i takie teksty ., oby mu nie przeszło :) a córka to mała księżniczka i indywidualistka - steruje Gabim jak jej sie podoba .
Jaki kochany ❤️ super masz te dzieciaki ❤️
Ja pamiętam jak rodziłam córkę i robiło mi się rozwarcie i położna przyszła mnie zbadać ręcznie. Jak mi tam wsadziła łapę to myślałam , że zemdleję z bólu. 100 razy wole rodzić niż mieć takie badanie. Nie wiem w sumie co to było. Masaż, rozciąganie czy co jeszcze. Myślałam , że mi tylko zmierzy na ile palców jest już rozwarcie. Oj jak teraz położna będzie się chciała do mnie zbliżyć to jej od razu powiem , że dziękuję za takie przyjemności.

Ja mam miętowe dodatki w salonie. A salon mam biało szary plus drewno. Fajnie to wygląda. Miętowy mi się podoba i małemu pokoik też szaro miętowy zrobimy.

Nasza córka też od pierwszego strzału że tak powiem. A Mały za drugim☺

Jak będzie ciepło to nawet na drugi dzień jak wrócimy do domu ze szpitala wyjdę z małym na dwór. I stopniowo coraz dłużej.

Klaudia ja to bym po sklepach z takim maleństwem nie jeździła. Jak macie taką możliwość , to weźcie mamę ze sobą i jak Wy będziecie w sklepie to mama będzie spacerować po dworze z małą. Możesz odciągnąć mleko , żeby mama jej dała, ale na pół dnia to bym nie zostawiła dziecka tak małego. A może nie będzie chciała pić z butelki tak jak moja to wtedy tylko cycuś ratuje.

Ja to lubię takie małe miejscowości nadmorskie gdzie nie ma takiego tłumu. A jak my zawsze jeździmy w sezonie to w mieście typu Międzyzdroje czy Władysławowo bym nie odpoczęła wcale bo tam ani przez centrum z wózkiem przejechać ani na plaży poleżeć spokojnie bo dupa przy dupie.
Wiem, nie zostawię jej. Po pierwsze ze względu na zarazki i nie wiadomo jak będzie z mlekiem a z drugiej strony chyba bym się zatęskniła też :huh:
Kurcze, dorosli faceci tak pięknie nie potrafia powiedziec :)
Na szczęście mój nie ma tego problemu :blink:

<3 Kochana mamo! Jeszcze mnie nie widzisz, ale ja jestem bardzo blisko Ciebie. Słyszę jak bije Ci serduszko, jak rozmawiasz z tatą i jak śmiejesz się z jego żartów. Czuję ciepło od Ciebie i czuję smak jedzenia, które zjadłaś. Wiem, że mnie kochasz, bo mi to mówisz, gdy głaszczesz mnie przez swój brzuch. Kochana mamo, ja też Cię kocham. Pewnie czasami myślisz, że to nieprawda, bo słyszę jak mówisz "ała", gdy się dużo ruszam. Nie gniewaj się na mnie, ale to takie fajne, że mogę sam ruszać rączkami i nogami. Bo wcześniej nie mogłem, chociaż bardzo chciałem. A teraz już tyle potrafię! I to dzięki Tobie kochana mamo i dzięki Tobie tato... bo odważyliście się dać mi życie!!! <3
Leee popłakałam się, takie to wzruszające ❤️

Dzień dobry :D
my wózek mamy szary z dodatkiem jaśniejszego koloru - oboje byliśmy od razu zgodni co do kolorystyki bo jest uniwersalna a mamy nadzieję że jeszcze go wykorzystamy.

Pisałam kiedyś że niedługo po mnie w ciążę zaszła moja kuzynka i kuzyna dziewczyna. Obie na 1 prenatalnych nie dowiedziały się jaka płeć bo ułożenie było takie że lekarz nic nie widział. Między nimi jest miesiąc różnicy bo jedna ma termin na początek listopada a druga na początek grudnia. I w przeciągu 2 tyg obie miały połówkowe i okazało się że jedna i druga będzie miała chłopca tak jak ja.
Moja babcia będzie miała w tym roku 3x prawnuka :D

reklama
Akurat ten model jest tylko w takim kolorze :D podobały mi się inne, ale w sumie taki kolor jest uniwersalny i nie będzie się tak brudził :D u mnie teściowa mówiła, że fajny :p
Przede wszystkim kupujemy wózki jakie NAM się podobają , a nie mamom czy teściowym [emoji23] to my będziemy nimi jeździć. To samo mój mąż nie wybierał mi modelu wózka. Bo to ja w większości będę nim jeździć i ja wybieram ten którym wygodnie będzie mi się prowadzić.
Kochana mam to samo ;)
Laski dajcie spokój ja się rozpłakałam wczoraj na reklamie mBanku!!!!!

Do góry