reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No w październiku może być za zimno dla maluszka i musiałabyś mieć takie.nosidło, w którym ma pozycję leżącą [emoji4] My w góry, to dopiero w przyszłym roku[emoji16] Ale w zeszłym roku byliśmy np. górach stołowych z moją kuzynką i ich 8 miesięcznym synkiem i było super[emoji16] to była końcówka września, była pogoda w miarę i wchodziliśmy dość wysoko[emoji16] A ich synek jaką miał frajdę[emoji16] Karmienie dało się ogarnąć i przewijanie też[emoji16]
Ewentualnie jak będę miała grzeczne dziecko to może końcem września wyskoczymy na jeden dzień wyjść na jakąś tarnice tylko we dwoje. Potrzebuje takiego resetu ruchowego po tych miesiącach oszczędzania się

reklama
Ewentualnie jak będę miała grzeczne dziecko to może końcem września wyskoczymy na jeden dzień wyjść na jakąś tarnice tylko we dwoje. Potrzebuje takiego resetu ruchowego po tych miesiącach oszczędzania się
I to jest bardzo dobry pomysł![emoji16] też myślałam o takim czymś... Ale nie wiem czy ducha nie wyzionę przy porodzie[emoji23]

Ja jak golilam się z lusterkiem to się zacielam... A jak wzięłam ostatnio bez lustra , na oślep to poszło bez problemów
Ja się gole na oślep, tylko zajmuje mi to bardzo dużo czasu i nie zawsze jest dokładnie :p chyba nie poradziłabym sobie z lusterkiem xD wczoraj wymieniłam ostrza i zacielam się na nodze, nie mogłam zatamować krwi przez te moje zastrzyki :/

To nie wyglada jak flaming [emoji23][emoji23][emoji23]
Tak Ewa ? A jak ? ;> [Emoji23]
Dziewczyny oszalałam. Znów ciuchy pozamawiałam.
Narzutka różowa i taka sama jasno szara dla mnie.
I dwa komplety dla małej.
Narzutki po 30 zł, a kompleciki jeden 22 zł, a drugi 27 zł. Zobacz załącznik 869040Zobacz załącznik 869041Zobacz załącznik 869042
Ale narzutka super :)
Dzisiaj mam 32+6 dni i od paru dni mam znów wysokie libido ..
Czy wam też jakoś wzrosło w tym czasie ? [emoji39]
To trochę męczące patrząc na fakt że jeszcze kilka tygodni wstrzemięźliwośći [emoji23]
Ja mam wysokie ja mój za granicą. Zjedzie i mi się odechciewa. [Emoji23]
To już powinnaś dostać email. Może dzisiaj. Lub sprawdź spam :)
Mama tego okruszka nie pisze nic o rokowaniach na przyszłość tylko na bieżąco w jakim jest stanie , co mu dolega.

To chyba ja☺ metodę mam sprawdzoną już w pierwszej ciąży. Nie wyszedł mi wtedy żaden rozstęp. Ale wtedy przytyłam w całej ciąży tylko 9 kg a teraz już mam 9 na plusie a tu jeszcze prawie 2 mce więc może do 15 dobiję. Brzuch teraz też mam większy niż z córką to może być różnie z tymi rozstępami.

Myślę , że to nie ma znaczenia , że Twoja mama tak miała. Chyba każda z nas odczuwa bóle kręgosłupa w różnych jego odcinkach i to nie świadczy o tym , że przy porodzie będą bóle krzyżowe. Mnie w krzyżu też bolało oprócz bólu brzucha. Z resztą jak rodzisz to masz wrażenie, że Cię wszystko boli☺

U mnie to różnie. Jak mi się zachce to mąż w delegacji, jak jest w domu to zazwyczaj wcześniej zasypiam i o.
Ja od stycznia bo wtedy miałam pierwsze wazenie. Przytyłam, 11kg :o
Ale na początku schudłam 7 , to liczy się to jakoś inaczej ?:D

Ja mam dwa nosidła i też muszę sprawdzić ich użyteczność .. ja się trochę boje takiego wyjazdu z dzieckiem bo wtedy chyba odpada jakieś wyjście na górkę.. w październiku to chyba ani jak dziecka przewinąć , ani nakarmić w górach .. albo jestem jakoś zacofana i nie wiem jak możnaby to zrobić [emoji53]
Brat mojego męża jeździł z synkiem w góry, ale w takim specjalnym plecaku ze stelażem gdzie się dziecko wkłada. Tylko że mały miał tak z 10 miesięcy-rok już, więc siedział stabilnie. A jeśli chodzi o przewijanie, to robili to normalnie na ziemi na jakiejś pieluszce/podkładzie [emoji23] sama widziałam bo raz byłam z nimi [emoji23] po drodze zjadł jakiegoś chrupka kukurydzianego a na górze obiadek dopiero :)

We Władku Ci się nie podobało? Na Helu tez byliśmy, ale tylko tak na wycieczke jednodniowa :p ja co roku z rodzicami jeździłam do Władka, w sumie to mieszkaliśmy w Chlapowie, ale dosłownie na granicy :p w Krynicy byliśmy raz, ale tam podobno bardzo drogo, a i raz byłam w Mielnie z chłopakiem, ale mnie to jakos nie urzekło :p tym bardziej, ze spaliśmy w namiocie [emoji23] i dostałam zapalenia pęcherza :/

Ja co roku jeździłam do Krynicy . Oj chętnie znowu bym tam pojechała.

Tak Ewa ? A jak ? ;> [Emoji23]

Ale narzutka super :)

Ja mam wysokie ja mój za granicą. Zjedzie i mi się odechciewa. [Emoji23]

To już powinnaś dostać email. Może dzisiaj. Lub sprawdź spam :)

Ja od stycznia bo wtedy miałam pierwsze wazenie. Przytyłam, 11kg :o
Ale na początku schudłam 7 , to liczy się to jakoś inaczej ?:D
Wiesz mam braki ,to z kojarzy mi sie wszystko tylko z jednym [emoji23]

No ja myślę znów o różnicy 4 lat. Aleks będzie miał już 8, a Maja 4 lata, czyli tyle ile ma Aleks. A to już fajna różnica. Bo taki 4 latek już bardziej samodzielny i dużo rozumie.
Będę chciała też tak wtedy celować w czerwiec/ lipiec/ sierpień [emoji23]
Czyli dołączasz do naszej grupy sierpniowe mamy 2022? [emoji16]

Cześć Dziewczyny, melduję się po wizycie. Szyjka zamknieta, 19 mm:) więc się cieszę, bo w porównaniu do pomiaru z pogotowia z piątku ma 5 mm wiecej:) więc z panem dr podjęliśmy decyzję,że że sterydami czekamy. Syna odnosiła z taka szyjka, Core też dam rade:) dziś 32+5, waży 2100 g:)

Na do Gdyni mam 25 km:) do Władysławowa około 30 km, więc zapraszam do mnie za rok;)

I super wiadomości!!!

reklama
Do góry