reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hm ja to w sumie nie wiem, bo jeśli mi libido nie spadnie po porodzie to mogę być już przypadkiem w drugiej ciąży [emoji57][emoji57] [emoji23]
Hahaha to szybko [emoji106][emoji23][emoji7]
Zawsze się można zgadywać bliżej następnych wakacji :D
Ja lubię takimi większymi ekipami z dziećmi wyjeżdżać w Bieszczady :D cisza, spokój, dziaciaki świeżym powietrzem mogą pooddychać, a nie wiecznie miejskimi spalinami albo smogiem [emoji23]
I fajnie by było gronem sierpniowek taki zjadł zorganizować :D

reklama
Hahaha to szybko [emoji106][emoji23][emoji7]
Zawsze się można zgadywać bliżej następnych wakacji :D
Ja lubię takimi większymi ekipami z dziećmi wyjeżdżać w Bieszczady :D cisza, spokój, dziaciaki świeżym powietrzem mogą pooddychać, a nie wiecznie miejskimi spalinami albo smogiem [emoji23]
I fajnie by było gronem sierpniowek taki zjadł zorganizować :D
Mnie to trochę przeraża wizja roczniakow w jednym miejscu gdzie większość już coś tam chodzi .. [emoji57] ale my to na wyjazdy chętnie [emoji160][emoji160]

Mnie to trochę przeraża wizja roczniakow w jednym miejscu gdzie większość już coś tam chodzi .. [emoji57] ale my to na wyjazdy chętnie [emoji160][emoji160]
Eee tak Ci się wydaje :D
Roczniak to już takie fajne dziecko :D
Tutaj Aleks jak miał dokładnie rok i 10 dni na ślubie mojej kuzynki :D
received_1057512547622306.jpeg

Załączniki

• received_1057512547622306.jpeg
    received_1057512547622306.jpeg
    51,8 KB · Wyświetleń: 294
Ja dziewczyny już od 18.30 nad morzem. Rozpakowaliśmy się, prysznic, zakupy w biedronce i później plaża i siedzimy i relaks :)

Zobacz załącznik 869004Zobacz załącznik 869005Zobacz załącznik 869006
Aaaaa ja tez chce ❤️ Ale Ci dobrzeee :)
My może pojedziemy któregoś dnia jak będzie ciepło na plaże do Holandii, ale to nie to samo co polskie morze. Tęskni mi się :( kiedyś co roku jeździłam, a odkąd wyjechałam za granice to juz wcale...

A ja wiem jak to będzie.. już dzisiaj mi się śniło że dzwoniłam do swojej rodzinnej bo mi się tabletki antykoncepcyjne skończyły [emoji23][emoji23] a ja nawet tego nigdy nie używałam [emoji23]
Hahahaha co za sen [emoji23] już myślisz o tym żeby być po ciąży i zabezpieczać się przed kolejną [emoji23]

Btw istnieją tabletki anty, które można brać przy kp prawda?

reklama
Boziuuu :( a na takim etapie można już stwierdzić czy będzie miał jakieś poważniejsze problemy w przyszłości?

Dlatego ja się tak cieszę, że my już jesteśmy w takich terminach i nasze dzieciaczki tyle ważą. Bo np 33 tydzień i waga koło 2kg to już zupełnie inny start dla dziecka nawet w razie czego.
Mama tego okruszka nie pisze nic o rokowaniach na przyszłość tylko na bieżąco w jakim jest stanie , co mu dolega.
Mi któraś z Was super doradziła. I tak teraz robię przy każdej kąpieli. Na koniec prysznica, smaruje uda, posladki, brzuch i piersi. Opłukuje woda i wycieram się ręcznikiem. Nie jestem tłusta ale tak idealnie nawilżona i pachne dzidziusiem :D
To chyba ja☺ metodę mam sprawdzoną już w pierwszej ciąży. Nie wyszedł mi wtedy żaden rozstęp. Ale wtedy przytyłam w całej ciąży tylko 9 kg a teraz już mam 9 na plusie a tu jeszcze prawie 2 mce więc może do 15 dobiję. Brzuch teraz też mam większy niż z córką to może być różnie z tymi rozstępami.
Nie zaszkodzi a może pomoże :D ja się lidze , że już nie wyskoczy więcej :D

Mam pytanie. :)
Moja mama miała bóle krzyżowe przy czterech porodach. Mnie od 29 tygodnia ciągle boli kręgosłup plus od 2/3 tygodni ten pośladek i kość ogonowa. Myślicie , że to może być "dziedziczne" ? Że mnie też czeka poród z bólami krzyżowymi ? Czy nawet przez to , że już od dłuższego czasu odczuwam bóle w tych miejscach ?
Myślę , że to nie ma znaczenia , że Twoja mama tak miała. Chyba każda z nas odczuwa bóle kręgosłupa w różnych jego odcinkach i to nie świadczy o tym , że przy porodzie będą bóle krzyżowe. Mnie w krzyżu też bolało oprócz bólu brzucha. Z resztą jak rodzisz to masz wrażenie, że Cię wszystko boli☺
Dzisiaj mam 32+6 dni i od paru dni mam znów wysokie libido ..
Czy wam też jakoś wzrosło w tym czasie ? [emoji39]
To trochę męczące patrząc na fakt że jeszcze kilka tygodni wstrzemięźliwośći [emoji23]
U mnie to różnie. Jak mi się zachce to mąż w delegacji, jak jest w domu to zazwyczaj wcześniej zasypiam i o.

Do góry