reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hm ja to w sumie nie wiem, bo jeśli mi libido nie spadnie po porodzie to mogę być już przypadkiem w drugiej ciąży [emoji57][emoji57] [emoji23]
Hahaha to szybko [emoji106][emoji23][emoji7]
Zawsze się można zgadywać bliżej następnych wakacji :D
Ja lubię takimi większymi ekipami z dziećmi wyjeżdżać w Bieszczady :D cisza, spokój, dziaciaki świeżym powietrzem mogą pooddychać, a nie wiecznie miejskimi spalinami albo smogiem [emoji23]
I fajnie by było gronem sierpniowek taki zjadł zorganizować :D

reklama
Hahaha to szybko [emoji106][emoji23][emoji7]
Zawsze się można zgadywać bliżej następnych wakacji :D
Ja lubię takimi większymi ekipami z dziećmi wyjeżdżać w Bieszczady :D cisza, spokój, dziaciaki świeżym powietrzem mogą pooddychać, a nie wiecznie miejskimi spalinami albo smogiem [emoji23]
I fajnie by było gronem sierpniowek taki zjadł zorganizować :D
Mnie to trochę przeraża wizja roczniakow w jednym miejscu gdzie większość już coś tam chodzi .. [emoji57] ale my to na wyjazdy chętnie [emoji160][emoji160]

Mnie to trochę przeraża wizja roczniakow w jednym miejscu gdzie większość już coś tam chodzi .. [emoji57] ale my to na wyjazdy chętnie [emoji160][emoji160]
Eee tak Ci się wydaje :D
Roczniak to już takie fajne dziecko :D
Tutaj Aleks jak miał dokładnie rok i 10 dni na ślubie mojej kuzynki :D
received_1057512547622306.jpeg

Załączniki

• received_1057512547622306.jpeg
    received_1057512547622306.jpeg
    51,8 KB · Wyświetleń: 292
Ja dziewczyny już od 18.30 nad morzem. Rozpakowaliśmy się, prysznic, zakupy w biedronce i później plaża i siedzimy i relaks :)

Zobacz załącznik 869004Zobacz załącznik 869005Zobacz załącznik 869006
Aaaaa ja tez chce ❤️ Ale Ci dobrzeee :)
My może pojedziemy któregoś dnia jak będzie ciepło na plaże do Holandii, ale to nie to samo co polskie morze. Tęskni mi się :( kiedyś co roku jeździłam, a odkąd wyjechałam za granice to juz wcale...

A ja wiem jak to będzie.. już dzisiaj mi się śniło że dzwoniłam do swojej rodzinnej bo mi się tabletki antykoncepcyjne skończyły [emoji23][emoji23] a ja nawet tego nigdy nie używałam [emoji23]
Hahahaha co za sen [emoji23] już myślisz o tym żeby być po ciąży i zabezpieczać się przed kolejną [emoji23]

Btw istnieją tabletki anty, które można brać przy kp prawda?

reklama
Boziuuu :( a na takim etapie można już stwierdzić czy będzie miał jakieś poważniejsze problemy w przyszłości?

Dlatego ja się tak cieszę, że my już jesteśmy w takich terminach i nasze dzieciaczki tyle ważą. Bo np 33 tydzień i waga koło 2kg to już zupełnie inny start dla dziecka nawet w razie czego.
Mama tego okruszka nie pisze nic o rokowaniach na przyszłość tylko na bieżąco w jakim jest stanie , co mu dolega.
Mi któraś z Was super doradziła. I tak teraz robię przy każdej kąpieli. Na koniec prysznica, smaruje uda, posladki, brzuch i piersi. Opłukuje woda i wycieram się ręcznikiem. Nie jestem tłusta ale tak idealnie nawilżona i pachne dzidziusiem :D
To chyba ja☺ metodę mam sprawdzoną już w pierwszej ciąży. Nie wyszedł mi wtedy żaden rozstęp. Ale wtedy przytyłam w całej ciąży tylko 9 kg a teraz już mam 9 na plusie a tu jeszcze prawie 2 mce więc może do 15 dobiję. Brzuch teraz też mam większy niż z córką to może być różnie z tymi rozstępami.
Nie zaszkodzi a może pomoże :D ja się lidze , że już nie wyskoczy więcej :D

Mam pytanie. :)
Moja mama miała bóle krzyżowe przy czterech porodach. Mnie od 29 tygodnia ciągle boli kręgosłup plus od 2/3 tygodni ten pośladek i kość ogonowa. Myślicie , że to może być "dziedziczne" ? Że mnie też czeka poród z bólami krzyżowymi ? Czy nawet przez to , że już od dłuższego czasu odczuwam bóle w tych miejscach ?
Myślę , że to nie ma znaczenia , że Twoja mama tak miała. Chyba każda z nas odczuwa bóle kręgosłupa w różnych jego odcinkach i to nie świadczy o tym , że przy porodzie będą bóle krzyżowe. Mnie w krzyżu też bolało oprócz bólu brzucha. Z resztą jak rodzisz to masz wrażenie, że Cię wszystko boli☺
Dzisiaj mam 32+6 dni i od paru dni mam znów wysokie libido ..
Czy wam też jakoś wzrosło w tym czasie ? [emoji39]
To trochę męczące patrząc na fakt że jeszcze kilka tygodni wstrzemięźliwośći [emoji23]
U mnie to różnie. Jak mi się zachce to mąż w delegacji, jak jest w domu to zazwyczaj wcześniej zasypiam i o.

Do góry