reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Polskie prawo chroni kobiety w ciazy w czasie pracy.. jesli da l4 jest chroniona do porodu i pracodawca nie ma prawa jej zwolnic.. po porodzie owszem ale to dostanie macierzynskie z zusu chyba badz mopsu.. i tu napewno sienic nie zmienilo.. moim zdaniem jest glupia ze ciezko pracuje bedac w cia,y i majac swoje prawa.. sorry ale tak mysle..
I tak jak piszesz zwolnic moze przy likwidacji firmy i czyms jeszcze tylko nie pamietam.. chyba dotyczy cos przewinienia pracownika.. wiec nierealne
No też tak sądziłam i dziwne to wszystko dla mnie było. Ale teraz tak siadłam i zaczęłam czytac. I nie wiem skąd wzięła te głupoty.. .a co do dźwigania to tak. Też uważam , że jest głupia i to głupia jak but !
Jedno dziecko poroniła w grudniu. Była by w dwa tygodnie młodszej ciąży ode mnie. I chodzi stresuje się, że coś się może stać od ciężkiej pracy. Już mi się nie chce jej tłumaczyć. Jej życie, jej dziecko. Więc niech sama dorośnie do tego i będzie odpowiedzialna za dziecko. Ja już postanowiłam nie przejmować się wszystkimi dookoła bo później jeszcze mi powiedzą , że się wtrącam.

No też tak sądziłam i dziwne to wszystko dla mnie było. Ale teraz tak siadłam i zaczęłam czytac. I nie wiem skąd wzięła te głupoty.. .a co do dźwigania to tak. Też uważam , że jest głupia i to głupia jak but !
Jedno dziecko poroniła w grudniu. Była by w dwa tygodnie młodszej ciąży ode mnie. I chodzi stresuje się, że coś się może stać od ciężkiej pracy. Już mi się nie chce jej tłumaczyć. Jej życie, jej dziecko. Więc niech sama dorośnie do tego i będzie odpowiedzialna za dziecko. Ja już postanowiłam nie przejmować się wszystkimi dookoła bo później jeszcze mi powiedzą , że się wtrącam.
Ja tez mialam ciezka prace fizyczna.. dalam zaswiadczenie i zmienili mi stanowisko na lzejsze.. po miesiacu poszlam na L4.. wolalam nie ryzykowac..
Ogolnie moze byc tak ze ciaza jest mocna,a moze byc i tak, ze slaba.. widac ona musi sie przekonac ,moze wtedy dorosnie.. :/

reklama
Do góry