reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No my ogólnie całe auto wewnątrz i zewnątrz na myjni, bo mieszkamy w bloku. Jak będzie domek, ogród i garaż za te 4 lata to tez tak jak wy będziemy robić :)
Hah no tak. Nie ma co denerwować chłopa, najważniejsze, że ma chęci sprzątać, bo są tez takie ancymonki co to nie dbają o auta i aż szkoda..
Mój właśnie jest z tych ancymonkow [emoji16][emoji16] ja zawsze sprzątałam samochód bo nawet mi to frajdę sprawiało. A teraz odkąd jestem w ciąży to pierwszy raz jest sprzatane [emoji16][emoji16]
W 26 tygodniu 3 cm miała , zapisze sie jeszcze w tym tygodniu do mojej ginekolog .
To na wizycie się dowiesz wszystkiego ale te objawy co masz to pewnie związane z saltem małej , a szyjka jaka była taka jest :)
Moja mala ma juz od 3 minut czkawke [emoji23] biedna.. [emoji23]
Ja w nocy się dziś przestraszyłam .. taka miał czkawkę że co 1-2 sekundy podskakiwal .. a wasze dzieciaki co ile podskakują ? I zawsze co tyle samo czy raz szybciej czkaja raz wolniej ?

reklama
A tak w ogóle DZIEŃ DOBRY :)
Witam się dopiero bo od rana byłam z psinka u weta na szczepieniu, odrobaczeniu i obcieciu pazurów. Niedługo zrobię obiad i musimy na jakieś zakupy skoczyć a wieczorem wizyta. Troszkę mam stresa czy u Małego wszystko dobrze.

Mój właśnie jest z tych ancymonkow [emoji16][emoji16] ja zawsze sprzątałam samochód bo nawet mi to frajdę sprawiało. A teraz odkąd jestem w ciąży to pierwszy raz jest sprzatane [emoji16][emoji16] To na wizycie się dowiesz wszystkiego ale te objawy co masz to pewnie związane z saltem małej , a szyjka jaka była taka jest :) Ja w nocy się dziś przestraszyłam .. taka miał czkawkę że co 1-2 sekundy podskakiwal .. a wasze dzieciaki co ile podskakują ? I zawsze co tyle samo czy raz szybciej czkaja raz wolniej ?
Haha frajdę ci sprawiało? [emoji16] tak jak mi...[emoji16] chociaż wydaje mi się, że podświadomie chciałyśmy mieć kontrolę, co się dzieje w naszych autach[emoji16][emoji16][emoji23]

Co do czkawek. To bywa różnie[emoji16]Czasem jest regularnie, czasem przyspiesza
Witam się dopiero bo od rana byłam z psinka u weta na szczepieniu, odrobaczeniu i obcieciu pazurów. Niedługo zrobię obiad i musimy na jakieś zakupy skoczyć a wieczorem wizyta. Troszkę mam stresa czy u Małego wszystko dobrze.
Będzie dobrze!

To aktywny dzień. My już i weterynarza wszystko mamy załatwione, ja jedynie dziś tez zrobię mojemu pieskowi spa tzn czesanie, pazurki i kąpiel żeby był elegancki na wyjazd [emoji16]

Na pewno wszystko będzie dobrze, wiec nie stresuj się :) daj znać po wizycie

IMG_1405.JPG

A u nas tak, cała rodzinka w komplecie w łóżku, i nasz synek jak zwykle koło mamusi [emoji5][emoji28]

Załączniki

• IMG_1405.JPG
    IMG_1405.JPG
    453 KB · Wyświetleń: 285
A jeśli chodzi o wiek to Hihi ja to bym tak chciała się zatrzymać przed 30, ale niestety nie da się. Chociaż czasem muszę się zastanowić jak ktoś pyta ile mam lat. Bynajmniej zawsze do urodzin podaję w dół czyli 32 dopiero po urodzinach będę mówić 33.

reklama
A my ciasto dostaliśmy w pudełku na wynos ☺ dobrze , że mi o nim przypomniałaś to zaraz wyciągnę z lodówki i zjem ☺

Ja 4 lata temu szczepiłam córkę skojarzonymi bo pomimo różnych opinii uważam że tak jest bezpieczniej. Poza tym nie wyobrażam sobie, żeby kłuć dziecko 5 razy w jednym dniu jak można raz. Fakt trzeba za to zapłacić bo za komplet szczepień zapłaciłam chyba z 800 zł. Pierwsza szczepionka jest podawana dziecku już w szpitalu w pierwszej dobie, ale o zgodę pytają w wywiadzie przed porodem. Ona jest darmowa i tylko raz kłują. Mojej córce nigdy nic po żadnym szczepieniu nie było. Zawsze tylko bardzo płakała a niektóre dzieci jak widziałam tylko się skrzywiły albo w ogóle nie zauważyły ukłucia.
Teraz syna też będę szczepić skojarzonymi.

Od razu mi to przyszło na myśl bo sama marzę o takiej niespodziance☺

Ogródek obrobiłam dziewczyny w 70% to co planowałam a resztę jutro bo ciężko mi jest schylac się do wyrywania chwastów. Obcięłam gałązki na wierzbie bo już zagradzały bardzo przejście. Jutro jeszcze obwiążę pomidorki bo mi się rozchodzą na boki.
Teraz mam dwie sterty ubrań do prasowania i pewnie nie dam rady na raz tego ogarnąć☺

A twój też pracuje za granicą ?

Do góry