reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Bierzesz termometr? Ja sądzę że na miejscu mają jakby co ;) Patyczków też nie biorę bo raczej uszu nie będę męczyćw pierwszych dwóch dniach życia.
U mnie jeszcze szlafrok właśnie i piżamy których nadal jakby nie mam. Ostatecznie rozetnę w cyckach ją i będzie do karmienia :)

Nie wiem właśnie. Myślałam żeby wziąć termometr.
A koszule polecam na słodki sen :D

reklama
Ja też te kłucia mam i też szyjka skrocona.. dzisiaj to samo :(
Ale to nie zawsze u każdej oznacza skracanie się szyjki. Czasem dziecko uderza glowka, kopie itp :)
Pewnie ze nie zawsze to szyjka ja właśnie się dzuwilam że takie dziwne klucia mam bo 2 ciążę i zero problemów a tu całkowicie inaczej tylko że w tej ciąży dużo więcej robiłam i robię

jakaś cisza tutaj u nas ;) nie raz miałam tyle stron do nadrabiania ;) w ogóle chciałam się zapytać czy ma któraś z Was drętwienie rąk w nocy? już od kilku dni mam właśnie :(

Kurde .. brzuch cały dzień twardy :(
Nie wstaje, nic nie robię. Leżę i czuję , że nagle się stawia i to mocno. :( Więc jutro pewnie dostanę skierowanie do szpitala.
Mam tylko pytanie. Czy powinnam wziąć cała torbę ta która spakowałam dla siebie na poród ? Dopakowac tylko zwykla koszule , majtki. ? Zużyje ręczniki itp to mi przecież dowiozą.
Czy to głupi pomysł i wypakować wszystko a wziąć tylko potrzebne rzeczy ? Mama mówi , żeby wziąć cała torbę bo nigdy nic nie wiadomo. A w 15 minut nie dojadą gdyby coś się rozkręciło. Ale chyba się nie rozkręci.. no po to tam jadę żeby powstrzymywali poród wrazie czego nie ? :hmm:

Klaudia a może za dużo macasz brzuchola i sprawdzasz, masujesz. To też bywa powodem twardnienia. Poza tym dziecko jak się rusza to brzuch również robi się twardy.
Mam nadzieję że szpital ominiesz.
Jeśli chodzi jednak o torbę to ja bym wzięła rzeczy narazie dla siebie. Zawsze mogą ci dowieźć resztę.

jakaś cisza tutaj u nas ;) nie raz miałam tyle stron do nadrabiania ;) w ogóle chciałam się zapytać czy ma któraś z Was drętwienie rąk w nocy? już od kilku dni mam właśnie :(

Nie mam takiego drętwienia rąk, ale skonsultuj to bo pewnie to problem z krążeniem. Tylko w nocy się to dzieje? To być może pozycja w jakiej śpisz plus ciężar dzidzi powoduje ucisk na którąś z żył. Pozycja na wznak właśnie takie uciski podobno może powodować.

reklama
Ja tak mialam przed ciaza. Budzilam sie czasami bez czucia w rekach. Mialam witaminki przepisane przez neurologa i mi minelo :) widocznie masz jakies niedobory

Do góry