Mikasa7
Fanka BB :)
Nie mam właśnie, ale może poszukam nr...Mega dziwne podejście... Nie masz możliwości zadzwonić do lekarza i się skonsultować???
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie mam właśnie, ale może poszukam nr...Mega dziwne podejście... Nie masz możliwości zadzwonić do lekarza i się skonsultować???
Ostatnio miała 3cm . Ja chcę trochę dłużej bo mój mały na razie jest mały .. 31+6 dni a on 1620g tylko więc musi trochę przybraćChociaz do tego 37 tyg ,a twoja szyjka ile ma?
W sumie to nie wiem ale wiem że za szybko jest miękka. Czyli pewnie coś ma wspólnego Ze skracaniem lub roZwarciemJak zmięknie to znaczy , że szybciej może dojść do rozwarcia tak ?
Niestety dzieci dorastają ale za niedługo bedziesz miała kolejnego malucha do rozpieszczaniaMoje dzieci przyjechały z sąsiadka z przedszkola dziś, powiedziały w domu pól godziny i polecieli na podwórko bo kolega zadzwonił po nich. Cały dzień ich nie widziałam...cóż muszę się z tym pogodzić, że potrzebują mnie coraz mniej ale jakoś mi tak smutno wczoraj starszy mi powiedział, żebym mu dała buziaka przed salą bo nie chce, żeby koledzy widzieli jak mu daję buziaka.
No właśnie nie. Zaczęłam później chodzić(14m-cy), byłam drobniejsza od rówieśników d 3 roku życia a potem wszystkich przerosłam. W szpitalu byłam miesiąc. Nie miałam żadnych problemów z neurologicznych, ze wzrokiem. Mama mówiła, że rozwijałam się normalnie tyle, pewne rzeczy robiłam miesiąc później niż przeciętny donoszony noeorodek.I jeśli mogę spytać.
Były z Tobą jakieś większe problemy po porodzie ?
No właśnie nie. Zaczęłam później chodzić(14m-cy), byłam drobniejsza od rówieśników d 3 roku życia a potem wszystkich przerosłam. W szpitalu byłam miesiąc. Nie miałam żadnych problemów z neurologicznych, ze wzrokiem. Mama mówiła, że rozwijałam się normalnie tyle, pewne rzeczy robiłam miesiąc później niż przeciętny donoszony noeorodek.
Ja myślę, że nie będą za mali. W sumie czemu mieliby być za mali mojego D. brat był w Chorwacji z rocznym dzieckiem, a przez cały rok byli z 5 razy chyba w górach, pierwszy raz to mały miał 2,5 miesiącaA no to zostało Ci tylko odpoczywanie
Ja tak myślę, czy lepiej za rok czy za dwa. Czy w przyszłe lato, Alicja nie będzie jeszcze za malutka żeby gdzieś dalej jechać na tydzień na przykład. A mi się marzy spokojny sylwester tylko z K. W domu, z malutka za ścianą w łóżeczku [emoji173]️
Niestety dzieci dorastają ale za niedługo bedziesz miała kolejnego malucha do rozpieszczania
DokładnieNiestety dzieci dorastają ale za niedługo bedziesz miała kolejnego malucha do rozpieszczania
Jak czytałam o podróżach z dzieckiem to pisze że w dalsze podróże to jednak lepiej jak skończy 3 miesiące , zbadać przed wyjazdem maleństwo u pediatry i można podróżować [emoji16] ważne niby żeby przez pierwszy miesiąc go nigdzie nie brać bo ma jakiś czas adaptacji w domciu .Ja myślę, że nie będą za mali. W sumie czemu mieliby być za mali mojego D. brat był w Chorwacji z rocznym dzieckiem, a przez cały rok byli z 5 razy chyba w górach, pierwszy raz to mały miał 2,5 miesiąca
Dokładnie, zgadzam się w zasadzie im dziecko mniejsze tym łatwiej się podróżuje bo nic specjalnego ci nie trzeba. Córka miała 3 miesiące jak byliśmy w Bieszczadach, później 6 jak nad morzem, 1,5 roku znowu nad morzem a 2,5 we Włoszech. Tak to jakieś krótsze trasy robiliśmy.Ja myślę, że nie będą za mali. W sumie czemu mieliby być za mali mojego D. brat był w Chorwacji z rocznym dzieckiem, a przez cały rok byli z 5 razy chyba w górach, pierwszy raz to mały miał 2,5 miesiąca