reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja wiem , że ty wszystko potrafisz bo Ty jesteś Ewka. [Emoji23] ale wytłumacz jak to zrobiłaś :D haha.moze mi się ta wiedza przyda niebawem [emoji23]
Byly zlozone ,w kartonach [emoji23][emoji23] zlozylismy fotel z przodu,na plasko :D ja siedzialam z tylu ;)
Kiedys bele na plot przewozilismy golfiną.. auto siadlo z tylu od ciezaru :D

reklama
M

Mysmy golfem meble do pokoju corki przewozili [emoji23][emoji23][emoji23] biurko,szafe,szafki,komode [emoji23]
Golf to już spore autko... ale takim pierdzikółkiem, jakim jest maluch, przewieźć meble, to jest sztuka hehe. Pamiętam, bo to pierwsze auto mojego brata było, jak wsiadał do niego, to kolana miał pod brodą hihi, Krystian ma 190cm :D

Zobacz załącznik 867264Zobacz załącznik 867265

Dziewczyny, co jeszcze bierzecie do swojej torby do porodu??

Ja wzięłam 2x podkłady bella poporodowe dla mnie
1 x podkłady do przewijania (może wziąć 2??)
Koszule do karmienia x 3, jeden zestaw pizamkowy typu spodenki i koszulka na ramiączkach,
Zestaw na wyjście ze szpitala tzn długa, luźna sukienka, majtki wygodne i stanik materiałowy,
6 szt majtek siateczkowych,
Ręcznik x 2 duże, 1 mały wezmę
Kapcie, japonki
Kosmetyczka, papier rocznikowy, chusteczki x 2
Kosmetyki do kąpieli i pielęgnacji
2 x stanik do karmienia
Wkładki laktacyjne
Błyszczyk do ust bezbarwny, gumy do żucia
2x podkłady na sedes
Na końcu już dokupie jakaś gorzka czekoladę, x2 batoniki ulubione, jakieś żelki, zgrzewki wód niegazowanych do picia w butelkach 0,5 l,

Ładowarka, tablet, telefon, słuchawki, książka
Dokumentacja ciąży, dowód osobisty, ostatnie wyniki badań i ten wymaz, plan porodu, długopis

I nie wiem czy o czymś nie zapomniałam?? ;)
Ja biorę jeszcze kartę tą taką plastikową nfz, talerzyk, kubek, sztućce, ściereczkę taką kuchenną, gąbkę do naczyń, skarpetki, laktator :)

Golf to już spore autko... ale takie pierdzikółko jakim jest maluch przewieźć meble, to jest sztuka hehe. Pamiętam, bo to pierwsze auto mojego brata było, jak wsiadał do niego, to kolana miał pod brodą hihi, Krystian ma 190cm :D
Hyhyhy maluszek tez byl naszym pierwszym autem :D pamietam jak tam sie siedzialo :D

Dużo siły i wytrwałości dla Ciebie i zdrowia dla corci. Niestety takie mają nakazy i tego się trzymają, a szkoda. Bo prócz regulaminu powinno też się liczyć dobro dziecka i rodzica.
A w którym jesteś teraz tygodniu ? Już nie długo do lipca , a rok szkolny chyba kończy się w czerwcu ? :)
33 tydzień. Rok szkolny kończy się 22 czerwca. A w sumie może dla nas wcześniej bo nie wiem czy młoda będzie mogła do szkoły teraz chodzić. Dziś przeczytałam jej ocenę końcową. Taaaaaaka jestem dumna ;)
Cieszę się na wolne bo dokończę zakupu dla małego. Wypiore co trzeba i przygotuje. Mam znaczną większość ale poukladane bez ładu i składu;)

Ej teściowa mnie rozbawiła, a może i ma racje, bo napisałam jej o tych walizkach, że już spakowane itd i tylko dopakuje już na ostatnia chwilkę wodę do picia i jakaś gorzka czekoladę itd a ona do mnie, że gorzkiej czekolady nie wolno, bo mała będzie miała zatwardzenia xd
To prawda? Bo już mnie to zdenerwowało tzn gadaneie typu ze arbuza tez nie można, bo sok będzie na głowę dziecka kapał [emoji5][emoji28][emoji28][emoji28][emoji28][emoji28]
Haha ja znowu powiem że chyba wszystko można jeść :D poza tym przecież nie zjesz na porodówce całej tej czekolady tylko 1-2 kawałki żeby dodać sobie energii :D

reklama
Mój miał okulary z vision express tzn oprawki użytkuje dalej ale szkła były okropne. Za całość zapłacił 1100 zł - 550 za szkła + 550 oprawki ray ban. Szkła szybko się zużyły i wymienialiśmy u optyka nie w sieciówce i zapłacił wtedy 180 zł za parę szkieł i jest zadowolony. Przy okazji ja zbadałam wzrok bo strasznie bolały mnie oczy w pracy i u mnie za oprawki i szkła wyszło 450 :)

Do góry