reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Hejka, ma któraś z Was może termin wyliczony przez lekarza a 14 sierpnia? :D I jakie macie sposoby na puchnięcie stóp? Ja ledwo żyję jak jest gorąco, dobrze że parę dni chłodku teraz u mnie bo przynajmniej moje stopy wchodzą w sandały, ale znowu zapowiadają na południu Polski prażenie!
Ja mam na 13.08.
Z nogami nie mam problemu[emoji4] Na razie nic nie puchnie[emoji4]

IMG_0095.JPG
Dostałam właśnie paczuszkę z hippa :)
Piękna jest ta grzechotka :D
co wg sądzicie o kosmetykach do pielęgnacji dzidzi z hippa właśnie?

Pisaliście wcześniej o pojemnikach na śmieci, my kupilismy taki. Jak się nie myle to ma 10l.
IMG_0040.JPG

Załączniki

• IMG_0095.JPG
    IMG_0095.JPG
    1,6 MB · Wyświetleń: 434
  • IMG_0040.JPG
    IMG_0040.JPG
    368,4 KB · Wyświetleń: 404
Lista z mojego szpitala

Do porodu:

- 1 krótka koszula,
- woda mineralna niegazowana ( duża i mała z dziubkiem)
- przekąski,np. rodzynki, chrupkie pieczywo, ciastka z otrębami

Na czas pobytu w szpitalu:
- przybory toaletowe + 2 ręczniki, ręczniki jednorazowe
- duże, chłonne podpaski - 2 paczki
- jednorazowe podkłady do łóżka 60x90- 5 szt
- termometr, 3 saszetki Tantum Rosa,, mydło
- szlafrok, skarpetki, klapki
- jasiek przydatny przy karmieniu
- 2 rozpinane koszule, wygodny, nie obciskający biustonosz
- kubek,
- np. długopis, aparat fotograficzny
- do” kangurowania”- 2 szt pieluszki tetrowe
- 1 pieluszka flanelowa, 1 miękki kocyk lub ręcznik , 1 pieluszka jednorazowa

Poszłam do ośrodka po wyniki pielęgniarka że to sa od nich zlecenia i lekarz musi je zobaczyć więc jej tłumacze że pani dr dała mi skierowanie na te badania żebym nie musiała specjalnie 50 km jechać do diabetologa i ich robić ichcialxbym sprawdzić jak wyszły a ta wzięła je z mojej karty trzyma i czyta że hemoglobiny mogłoby być więcej że lekko cRP podwyższone już mnie nerw wziął pytam cz y moglabym na nie spojrzeć bo tych badań było dużo a ona dalej swoje i czyta na głos i do mnie ze lekarz musi je najpierw zobaczyć i że tragedii nie ma xlozyla i schowala pytam ja bo już mnie wsciek wziął kto jutro przyjmuje odp mi że G....super bo to mój gin i przy okazji kierownik przychodni to sobie z nim o niej pogadam ona mi będzie na głos moje wyniki czytać no ku.....brak słów już nie raz mnie wkurzala ale dziś to przegiela kur....lekarz się znalazł a nie wybuchłam bo z córką byłam i nie chciałam cyrku robić Ale co mnie wkur .....to .......przecież to moje wyniki i mam prawo do wglądu!!!ale jestem zła jutro specjalnie muszę się przejść ale się poświęce ;)

reklama
Do góry