reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zobacz załącznik 867264Zobacz załącznik 867265

Dziewczyny, co jeszcze bierzecie do swojej torby do porodu??

Ja wzięłam 2x podkłady bella poporodowe dla mnie
1 x podkłady do przewijania (może wziąć 2??)
Koszule do karmienia x 3, jeden zestaw pizamkowy typu spodenki i koszulka na ramiączkach,
Zestaw na wyjście ze szpitala tzn długa, luźna sukienka, majtki wygodne i stanik materiałowy,
6 szt majtek siateczkowych,
Ręcznik x 2 duże, 1 mały wezmę
Kapcie, japonki
Kosmetyczka, papier rocznikowy, chusteczki x 2
Kosmetyki do kąpieli i pielęgnacji
2 x stanik do karmienia
Wkładki laktacyjne
Błyszczyk do ust bezbarwny, gumy do żucia
2x podkłady na sedes
Na końcu już dokupie jakaś gorzka czekoladę, x2 batoniki ulubione, jakieś żelki, zgrzewki wód niegazowanych do picia w butelkach 0,5 l,

Ładowarka, tablet, telefon, słuchawki, książka
Dokumentacja ciąży, dowód osobisty, ostatnie wyniki badań i ten wymaz, plan porodu, długopis

I nie wiem czy o czymś nie zapomniałam?? ;)

Podkladow do przewijania nie byly potrzebne:)
Tak.samo podpaski dla mnie na korytarzu byl mulum i kazda brala ile chciala :)

reklama
W
Ej teściowa mnie rozbawiła, a może i ma racje, bo napisałam jej o tych walizkach, że już spakowane itd i tylko dopakuje już na ostatnia chwilkę wodę do picia i jakaś gorzka czekoladę itd a ona do mnie, że gorzkiej czekolady nie wolno, bo mała będzie miała zatwardzenia xd
To prawda? Bo już mnie to zdenerwowało tzn gadaneie typu ze arbuza tez nie można, bo sok będzie na głowę dziecka kapał [emoji5][emoji28][emoji28][emoji28][emoji28][emoji28]
Sama nie wiem czy w to wierzyć. Jak urodziłam młodszego syna 6lat temu leżała ze mną na sali dziewczyna, która karmiła piersią i jadła mleczną czekoladę. Mały miał takie zatwardzenia, że ciągle się darł. Pobożne robiły lewatywę i zobaczyły opakowanie po czekoladzie i powiedziały jej, że zatwardzenia na bank od czekolady tyle, że ona zjadała codziennie dużą 300g czekoladę.

Jakie macie zdanie na temat kupowania mebli przez internet ? Takie tanie ale ciekawa jestem co przyjdzie w kartonie...
Raz na meblach do salonu się mega zawiodłam. Ciekawe jak by było z taka szafa. W sklepach do 2 tysięcy pakowna szafa do przedpokoju a w internecie do 1tys można znalezc. Wyskoczyło mi np. Takie zdjęcie na FB.. Zobacz załącznik 867250
Moj brat jak zamawial szafe to najpiere mu przyszla wieksza niz miala byc a później z rozbitym lustrem. Ja zamawialam komode i lozeczko, wszystko ok. Teraz czekam na kolejna komode :)

W
Sama nie wiem czy w to wierzyć. Jak urodziłam młodszego syna 6lat temu leżała ze mną na sali dziewczyna, która karmiła piersią i jadła mleczną czekoladę. Mały miał takie zatwardzenia, że ciągle się darł. Pobożne robiły lewatywę i zobaczyły opakowanie po czekoladzie i powiedziały jej, że zatwardzenia na bank od czekolady tyle, że ona zjadała codziennie dużą 300g czekoladę.

Aha to możliwe, ze miała racje. No nic, to może lepiej nie ryzykować.

reklama
IMG_0091.JPG

U mnie dziś tak, także za 3 dni już 34 tydzień [emoji307][emoji85]

Załączniki

• IMG_0091.JPG
    IMG_0091.JPG
    102,5 KB · Wyświetleń: 322
Do góry