reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dziewczyny pakuje walizkę dla siebie rzeczy osobno i w tej torbie sportowej mniejszej zostawiłam rzeczy tylko dla Kornelii żeby był porządek. Mam pytanie. Bierzecie jeden ręczniczek dla dzidzi do szpitala taki z kapturkiem do wycierania? Bo nie wiem. Wzięłam np tez waciki te do pielęgnacji żeby mieć pępka i oczkow, bo niby w szpitalu wszystko powinno być, ale wiaodmo jak to może być. Ze będę musiała latać do pokoju położnych i „prosić się” o artykuły higieniczne, o czysty ciuszek itd..
Ja nie biorę ręcznika dla Małego, bo nie muszę. Pytałaś co musisz mieć w szpitalu?

reklama
Dziewczyny pakuje walizkę dla siebie rzeczy osobno i w tej torbie sportowej mniejszej zostawiłam rzeczy tylko dla Kornelii żeby był porządek. Mam pytanie. Bierzecie jeden ręczniczek dla dzidzi do szpitala taki z kapturkiem do wycierania? Bo nie wiem. Wzięłam np tez waciki te do pielęgnacji żeby mieć pępka i oczkow, bo niby w szpitalu wszystko powinno być, ale wiaodmo jak to może być. Ze będę musiała latać do pokoju położnych i „prosić się” o artykuły higieniczne, o czysty ciuszek itd..

U Nas jak kapaly mialy reczniczki i nic nie trzeba zabierac, tak samo waciki itp wszystko jest:)
Codziennie rano przychodzily, zabieraly brudne ciuszki i dawaly czyste bez problemu tak samo pieluchy:)

Miało być simsy hah.

Jasne, to nie jest temat tabu. Rodzice tak jak miałam jakoś rok to się rozstali pokojowo, byłam u mamy na Śląsku z nią mieszkałam do 5 klasy podstawówki, ale tato płacił „bez łaski” i sądów alimenty na mnie porządne i do tego raz na 2 miesiące przyjeżdżał do mnie i zabierał mnie do kina na wakacje itd. Po prostu nie chciałam się uczyć, nie słuchałam, mama nie dawała ze mną rady, bo ciagle tez w pracy była itd i dlatego obydwoje podjęli taką decyzje :) ale wyszło mi to na korzyść dużą, pomieszkałam te 8-9 lat we Wrocławiu, nasyciłam się tym miastem tłokiem galeriami i „wielkim życiem w wielkim mieście”, poznałam tam tez Bartka jak już byłam po technikum i moje życie nabrało takkiego kierunku, że gdybym miała dwa razy wybierać tam w wieku tych śmiesznych 12 lat czy chce iść w ta stronę i gdybym wiedziała, że tak pięknie się wszystko u mnie w życiu ułoży i ze będę w mega facetem, tworzyła w wieku 21-23 lat już rodzine i poważny, udany i fajny związek to na pewno bym tak tez wybrała :)
To cieszę się, że to była świadoma decyzja rodziców i wyszło ci to na dobre. Fajnie, że ci się tak ułożyło, masz kontakt z z obojgiem rodziców, cieszę się:)

Przyszłą paczka z apteki. No i wyprawka już gotowa no oprócz łóżeczka, przewijają i fotelika samochodowego ale to celowo zamówimy w ostatniej chwili. Także ostatnie pranie recznikow, ułożeniu wszystko w szafie i spakuje torby. Kupiłam też właśnie 3 pieluszki muslinowe bo mi koleżanka poleciła że są super na lato jako otulacz.
A no o jeszcze chusta do noszenia ale to cały czas szukam bo chce używana kupić.

Jeszcze widziałam w hm taki cudny komplecie z myszką Miki dla chłopca i się zastanawiam czy go nie kupić. W sumie nie kupiłam żadnego ubranka więc jedno chociaż :) miałam nie kupować bo większość ściągniętych że strychu jak nowe a niektóre nawet z metkami ale ta myszka mnie urzekla.
Mam identyczne pieluchy :)

Nie mam dzis pradu w domu od rana juz.. slucham radia przez sluchawki w telefonie bo za cicho mi hyhy moj net to taki siaki.. :/ posprzatalam,umylam podlogi,pozmywalam,nazbieralam zielonego dla swiniaka i juz nie mam sily.. ale chyba sprzatne szafke gdzie sa sypkie,maki itd bo zauwazylam tam 4 pajaki :eek: z takimi czarnymi dupami,jak czarna wdowa :eek: faktem jest ze nie mam tam w tej szafce ani jednego mola spozywczego, ale troche ich tam za duzo hyhy :p a na te mole musze cos kupic bo mi sie w kasetonach cholery lęgną.. :dry:
Aaa dzis moja agamka pila wode ze szklanki:laugh2: ,dalam jej wode do poidla/basenu duzego i troche mi zostalo wiec wlewam przed nia, a ta do szklanki i pije :laugh2: madre zwierze ❤

IMG_1307.JPG
IMG_1307.JPG

Dziewczyny, co jeszcze bierzecie do swojej torby do porodu??

Ja wzięłam 2x podkłady bella poporodowe dla mnie
1 x podkłady do przewijania (może wziąć 2??)
Koszule do karmienia x 3, jeden zestaw pizamkowy typu spodenki i koszulka na ramiączkach,
Zestaw na wyjście ze szpitala tzn długa, luźna sukienka, majtki wygodne i stanik materiałowy,
6 szt majtek siateczkowych,
Ręcznik x 2 duże, 1 mały wezmę
Kapcie, japonki
Kosmetyczka, papier rocznikowy, chusteczki x 2
Kosmetyki do kąpieli i pielęgnacji
2 x stanik do karmienia
Wkładki laktacyjne
Błyszczyk do ust bezbarwny, gumy do żucia
2x podkłady na sedes
Na końcu już dokupie jakaś gorzka czekoladę, x2 batoniki ulubione, jakieś żelki, zgrzewki wód niegazowanych do picia w butelkach 0,5 l,

Ładowarka, tablet, telefon, słuchawki, książka
Dokumentacja ciąży, dowód osobisty, ostatnie wyniki badań i ten wymaz, plan porodu, długopis

I nie wiem czy o czymś nie zapomniałam?? ;)

Załączniki

• IMG_1307.JPG
    IMG_1307.JPG
    871,1 KB · Wyświetleń: 364
  • IMG_1307.JPG
    IMG_1307.JPG
    878,3 KB · Wyświetleń: 363
Też nie biorę ręcznika, wacików bo położne mają i same kąpią, ogarniają pępek i oczka. Po kąpaniu też same ubierały tylko prosiły o czyste ubranka.

reklama
Do góry