reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Chyba wszystko zaczelo sie od seralu " dlaczego ja?". Pamietam jak kiedys ciotka mi przezywala przez telefon, ze ona to sie dziwi, ze ludzie z takimi problemami ida do tv [emoji23]
Tak, od dlaczego ja.
Pamiętam, że jakieś 3-4 lata temu stałam na poczcie w kolejce. Za mną stał facet, który rozmawiał z koleżanką. Z ich rozmowy wywnioskowałam, że dawno się nie widzieli i on akurat opowiadał co robi. Pozwolę sobie go niedokładnie zacytować; "gram w ambitnych produkcjach TV i ogólnie dla telewizji". Sobie myślę, spoko, ale nie odwrócę się, bo nie będę z siebie mohera ciekawskiego robić, obczaiłam gościa jak wychodziłam z poczty. Dwa dni później, mój piękny K, skacząc po kanałach, trafił na trudne sprawy i patrzę a tam kto? ambitny koleś z poczty :D

@luiza a u mnie w sklepie rodem z PRL dalej można takie mleko i kefir kupić w szklanej butelce że sreberkiem:)

Ja lubię mleko z granola która samo robimy, albo kaszkę manna i kaszkę kukurydziana to najlepiej z owocami. Takie z bułką też pamiętam ale ja lubiłam to wtedy.
Oo, to fajny klimat musi mieć ten sklep. :)

To fabula serialu [emoji23]
Co śmieszne, po tych parunastu latach jak oglądnęłam kilka odcinków, doszłam do wniosku, że tam tak na prawdę NIC się nie zmieniło.

Tak, od dlaczego ja.
Pamiętam, że jakieś 3-4 lata temu stałam na poczcie w kolejce. Za mną stał facet, który rozmawiał z koleżanką. Z ich rozmowy wywnioskowałam, że dawno się nie widzieli i on akurat opowiadał co robi. Pozwolę sobie go niedokładnie zacytować; "gram w ambitnych produkcjach TV i ogólnie dla telewizji". Sobie myślę, spoko, ale nie odwrócę się, bo nie będę z siebie mohera ciekawskiego robić, obczaiłam gościa jak wychodziłam z poczty. Dwa dni później, mój piękny K, skacząc po kanałach, trafił na trudne sprawy i patrzę a tam kto? ambitny koleś z poczty :D

Oo, to fajny klimat musi mieć ten sklep. :)

Co śmieszne, po tych parunastu latach jak oglądnęłam kilka odcinków, doszłam do wniosku, że tam tak na prawdę NIC się nie zmieniło.
Ale chyba juz nie leci w tvp nie?

Śpicie na plecach ? Wiem, że można spać jak wygodnie. Ale czy to też tyczy się pleców ? Do tego w tym tygodniu ? Bo czasem tylko leżenie na plecach przynosi mi ulgę w bólu kręgosłupa.
I jeszcze jedno pytanie :D od wczoraj boli mnie krocze. A dzisiaj czuje jak by mi mała miała wypasc, mam takie uczucie jak chodze. To możliwe, że mała już jest tak nisko ?

Śpicie na plecach ? Wiem, że można spać jak wygodnie. Ale czy to też tyczy się pleców ? Do tego w tym tygodniu ? Bo czasem tylko leżenie na plecach przynosi mi ulgę w bólu kręgosłupa.
I jeszcze jedno pytanie :D od wczoraj boli mnie krocze. A dzisiaj czuje jak by mi mała miała wypasc, mam takie uczucie jak chodze. To możliwe, że mała już jest tak nisko ?
Ja nie moge spac na plecach,bo nie moge oddychac.. na prawym boku tez nie bo dol mnie boli i czesto mam skurcze ,na lewym zas,mala mnie kopie mocno jakbym ja gniotla.. wiec spie po trochu w kazdej pozycji ;)
Moze za duzo chodzisz ;) mala ma juz swoja wage ,wiec bedzie cie napierac juz ;)

Ale chyba juz nie leci w tvp nie?
Od paru lat już nie, na szczęście przestali toto produkować, nawet we wiadomościach o tym mówili, hehe, taka sensacja :p

Nie śpię na plecach, bo nie mogę oddychać, mam wrażenie jak bym miała coś ciężkiego na piersi. Do tego wgniata mnie ten ciężar brzucha we flaki i czuję kłucie. Także śpię na którymś boku. A krocze to mnie boli już od marca, najpierw czułam to tak jak bym rurką między nogi dostała, a potem zwykłe ciągnięcie. Teraz mnie boli tylko wtedy kiedy za dużo pochodzę.

Ja nie moge spac na plecach,bo nie moge oddychac.. na prawym boku tez nie bo dol mnie boli i czesto mam skurcze ,na lewym zas,mala mnie kopie mocno jakbym ja gniotla.. wiec spie po trochu w kazdej pozycji ;)
Moze za duzo chodzisz ;) mala ma juz swoja wage ,wiec bedzie cie napierac juz ;)

Też mam problem z leżeniem często.
Jak nie małą gniote, to plecy lub brzuch boli.. już się raczej nie wyspimy :(
No właśnie w ogóle nie chodzę. Od 13 tylko leże. Jedynie zajrzałam Raz na jakiś czas do kuchni jak zupa się gotuje lub kotlet smaży. I tyle. Ciekawe co jutro lekarz powie. Bo mam kłucie w pochwie ciągle. Niech siedzi do 7lipca. Wcześniej ma zakaz ;)

reklama
Od paru lat już nie, na szczęście przestali toto produkować, nawet we wiadomościach o tym mówili, hehe, taka sensacja :p

Nie śpię na plecach, bo nie mogę oddychać, mam wrażenie jak bym miała coś ciężkiego na piersi. Do tego wgniata mnie ten ciężar brzucha we flaki i czuję kłucie. Także śpię na którymś boku. A krocze to mnie boli już od marca, najpierw czułam to tak jak bym rurką między nogi dostała, a potem zwykłe ciągnięcie. Teraz mnie boli tylko wtedy kiedy za dużo pochodzę.
Ja czuję jak by mnie ktoś kopnął w krocze i po bokach jak bym miała zakwasy, siniaki..
Od marca, to długo już Cię to trzyma.
A jeśli mi nic nie dolega leżąc na plecach to chyba to nie jest niebezpieczna pozycja dla dziecka ?

Do góry