Anulaa88
Fanka BB :)
4600g?[emoji16] nieźle[emoji16][emoji16]Nooo i nikt się tym nie przejął szczerze ja sama nie wpadłam 8 lat temu że to dużo teraz mi to gin uświadomił jak prywatnie chodzę a wtedy na fundusz ostatnie usg w 32 tyg i taka wielka była a do porodu w 41 tyg 4600g miała masakra
Super wieści[emoji16][emoji16] ja właśnie zapomniałam zapytać wczoraj o okulistę[emoji85][emoji85][emoji85]Ja też biorę magne b6
My już po wizycie, jak zwykle pani doktor przyjęła nas przed czasem także szybko wróciliśmy
Kacperek odwrócił się główką do dołu - dlatego ostatnio mnie tak bolało koło pępka
Waży 1700 gramów a dziś mamy 30+0 czyli skończony 30 tydzień i jutro wkraczamy w 31.
Pani doktor mówiła że wymiary ma idealne jak na swój wiek. Sprawdziła przepływ krwi w pępowinie i wszystko jest ok. Mały strasznie się wiercił podczas badania. Z szyjką wszystko ok - ale ile ma cm to nie wiem. Drugi miesiąc bez infekcji jesteśmy. Kolejną wizytę mamy za 3 tygodnie i tak na razie zostanie. 3 lipca będzie pobierany gbs. Pani gin powiedziała mi żebym wytrzymała 6 tygodni i potem mały może się pchać na świat. 26 czerwca mam konsultację okulistyczną i wtedy się zobaczy czy mam wskazanie co cc.
Podpytałam o ubranka do szpitala i mam zabrać ze sobą 3x body i 3x pajacyk a resztę ma dowozić mąż. Zapytałam też o koszulę do porodu naturalnego i jeżeli tak będę rodzić to ma to być krótka koszula byle by zakryła pośladki i ma mieć rozpięcie niekoniecznie do karmienia może być takie pionowe i ma być luźna Fotek niestety nie mam ale w poniedziałek prenatalne więc pewnie wtedy coś dostanę
Bardzo ładny![emoji16]Zobacz załącznik 866532Zobacz załącznik 866533Zobacz załącznik 866534Zobacz załącznik 866535
No i dużo składać nie musiałam hah, bo trzeba było go tylko rozłożyć i ponakładać ten daszek, maskotki i tyle
Jest 5 ustawień tego leżaczka, ta akurat na pierwsze miesiące starczy zanim córcia nie będzie próbowała siadać. Do 9 kg jest ten leżaczek to mam nadzieje, że tak od sierpnia do lutego nam posłuży.
Czy ja wiem, czy przed terminem... zaczęłam czytać, jak zaczęłyście panikować, ze już rodzą[emoji16]niektóre mają termin na początek lipca... Dzisiaj już jest 12 czerwiec. Jeszcze żadna z nich nie urodziła. Patrząc, że 37tc jest donoszona ciąża, więc nawet ok terminy[emoji4] Zresztą widziałam, że niektóre z nich dopiero kończą wyprawkę (te co mają terminy na początek lipca)[emoji16]To tak ogólnie, ale jak wiadomo każda ciąża jest inna i dzieciaczek ja jestem spokojna, bo wiem, że nawet jeśli bym urodziła w 36/37 tyg to mała już około 2,5 kg będzie na pewno miała i jej narządy będą już dawały radę same poza brzuszkiem, a tam na lipcowkach jak czytam to dużo dziewczyn już w czerwcu chyba urodzi przed terminem [emoji85][emoji87]
Jejku super, że ma 1700 g[emoji16] podadzą sterydy i będziesz troszkę spookojniejsza[emoji8]No tak ale jak 3 tygodnie temu ważył 1154 gramy i po tych 3 tygodniach waży 1300 gram to średnio przybiera.
My już po wlewie z magnezu, pierwszej dawce sterydow na plucka, po pobraniu krwi, moczu i posiewu. Miałam też usg, mały waży ponad 1700 gram. Afi 12. Głowę ma na 33 tydzien-szok. Na ktg z tego co widzialam skurczy brak. Ale przyjdzie jeszcze lekarz i oceni ten zapis bo ja go za bardzo nie umiem odczytywac. Zbadali mi tez szyjke ręcznie, jest krótka. Na usg wyszło że ma 2.2 cm, ale ten lekarz jakoś dziwnie ja zmierzył. Od punktu do punktu. A moja ginekolog mierzy ja na 3 zaznaczenia bo ona jest tak po ukosie i potem dodaje dwie wartości i wtedy mi mówi ile ma szyjka. A ten ją zmierzył na raz. Mimo wszystko ciesze się że dostałam sterdyny. Zawsze to bezpieczniej. Jutro się pewnie dowiem czy zamierzają coś założyć na ta szyjke czy też nie. No i mały jest obkrecony głową do dołu.