reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zaczynam 32 także teoretycznie jeszcze do 34 ma czas ale w praktyce lekarz mi mówił że nawet czasem dzieciaki i w 38 się obracają. Tylko że jak do 34 się nie obróci to już dają skierowanie na CC.

Mi moja gin tak samo mówiła że ma czas do 34 tygodnia - nawet już mi mówiła w które dni ona wykonuje cc i trzeba dzień wcześniej się zjawić już w szpitalu. Jak na razie to odkąd określane jest położenie to mój mały za każdym razem ułożony pośladkowo.
Ale jeżeli złóżmy do 34 tyg się nie odwróci i dostanę skierowanie na cc i powiedzmy że nagle przez terminem się odwróci to wtedy poród sn? Jak to jest? Orientujecie się może?
Wolę się nastawić na jedno bo później stres i w ogóle :D

reklama
Dziękuje :):* jedyny plus, że nas to nie poroznia. Że dalej dbamy o siebie i kochamy się jak byśmy się widzieli na codzien. Bo wiem,że dużo związków na odległość nie daje rady.. niestety..

Ślicznie wyglądasz. Taki masz mały, proporcjonalny ten brzuszek :)
A jakie łoże za Tobą [emoji7]
To naprawdę jest budujące, ważne żeby tak było zawsze :)
Dziękuje ;* mi się wydaje ze duży na tym zdjęciu wyszedł :p normalnie mi tak nie przeszkadza, ale jeszcze 10 tygodni mi zostało, wiec jeszcze może sporo urosnąć :) ostatnio widziałam zdjęcie koleżanki na miesiac przed porodem i Myslalam sobie tylko w duchu, zebym nie miała tak ogromnego brzucha, bo to jednak duże obciążenie :p

Wiesz co, mam identyczną[emoji4]ja tylko mam zamiar go używać w łóżeczku (jeśli będzie taka konieczność)[emoji4] A poszewki nie kupuje[emoji16] Pieluchę mogę położyć i po problemie [emoji4]

W takim razie zapisałam link i taka zamówię :) teraz doczytałam , że jest pokrowiec który można prac. Ale też będę kładła cienka poduszeczkę z kompletu na ten klin więc nie powinien się brudzić :)

To naprawdę jest budujące, ważne żeby tak było zawsze :)
Dziękuje ;* mi się wydaje ze duży na tym zdjęciu wyszedł :p normalnie mi tak nie przeszkadza, ale jeszcze 10 tygodni mi zostało, wiec jeszcze może sporo urosnąć :) ostatnio widziałam zdjęcie koleżanki na miesiac przed porodem i Myslalam sobie tylko w duchu, zebym nie miała tak ogromnego brzucha, bo to jednak duże obciążenie :p

Ja też widziałam ogromne brzuchy u znajomych. Mój wydaje mi się wielki mimo , że według wszystkich dookoła jest malutki jak na koniec 8 miesiąca.
Mi tez nie przeszkadza. Jedynie pod względem, bólu kręgosłupa, tak to czasem zapominam , że mam brzuch :D

Mi moja gin tak samo mówiła że ma czas do 34 tygodnia - nawet już mi mówiła w które dni ona wykonuje cc i trzeba dzień wcześniej się zjawić już w szpitalu. Jak na razie to odkąd określane jest położenie to mój mały za każdym razem ułożony pośladkowo.
Ale jeżeli złóżmy do 34 tyg się nie odwróci i dostanę skierowanie na cc i powiedzmy że nagle przez terminem się odwróci to wtedy poród sn? Jak to jest? Orientujecie się może?
Wolę się nastawić na jedno bo później stres i w ogóle :D
Dobre pytanie. :blink: wydaje mi się , że mimo , że będzie ustalona CC bo ona jest wrazie czego , a dzidziusiowi zachce się wyjść normalnie główka , to będzie poród sn. Ale nie jestem pewna :blink:

mnie jeszcze ciekawi.. Jak ma się ustalona CC a zaczną się bóle , skurcze, odejda wody. To co wtedy..

Dobre pytanie. :blink: wydaje mi się , że mimo , że będzie ustalona CC bo ona jest wrazie czego , a dzidziusiowi zachce się wyjść normalnie główka , to będzie poród sn. Ale nie jestem pewna :blink:

mnie jeszcze ciekawi.. Jak ma się ustalona CC a zaczną się bóle , skurcze, odejda wody. To co wtedy..
Ostatnio na szkole rodzenia mówili, że to najbezpieczniejsze dla dziecka, bo wtedy wiadomo, że już jest gotowe na wyjście[emoji4] I że cc można zrobić w każdej chwili, chyba że dziecko jest w kanale rodnym (Ale to już późniejsza faza porodu)[emoji4]

reklama
Ostatnio na szkole rodzenia mówili, że to najbezpieczniejsze dla dziecka, bo wtedy wiadomo, że już jest gotowe na wyjście[emoji4] I że cc można zrobić w każdej chwili, chyba że dziecko jest w kanale rodnym (Ale to już późniejsza faza porodu)[emoji4]

Czyli tak jak by dziecko wychodzi "na ciepło" dzięki tym skurczom itp ? :) Wie , że ma zaraz opuścić obecny domek, jest gotowe ale jeszcze nie wie, że wyprowadzi się w tak szybkim tempie bez trudu ?:D

Do góry