reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja już noszę retencję tylko na dole, aparat miałam na górę i dół ale już ściągnęłam ponad rok temu. Nosiłam 1,5 roku a pierwsze efekty w sumie było widać już po miesiacu, może dwóch. Nie wiem czy nakładki w efekcie wychodzą drożej pewnie zależy od razu wady ale warto się zorientować.
Wyglądają dużo lepiej. Spytam ortodontki po ciazy jak duża jest różnica w cenie i czy w ogóle u mnie by się dało zalozyc. :)
To jak po miesiącu/dwóch to bardzo szybko. Doczekać się nie mogę :D zajmę się odrazu jak ogarnę się z małą. Mam nadzieję , że będę miała czas i siłę :)

reklama
Hej :)
Bylam na badaniach.. wyniki odbierze maz w poniedzialek bo nie chce mi sie specjalnie jechac do szpitala ;) oczywiscie nikt mnie nie wpuscil ale nawet sie nie pchalam :) byl ze mna mezus ;) tzn milo mi sie zrobilo bo taki starszy pan powiedzial ze mi sie to nalezy i trzeba korzystac z przywilejow i ze sam mnie zaciagnie na przod kolejki :D podziekowalam ze szczerym usmiechem, a i tak poczekalam ;) potem poszlismy na frytki,przejsc sie po miescie i na lody.. jak wyschnie to pokaze wam co kupilam lacznie za 10 zl w TXM w promocji :D bylo zakurzone wiec upralam ;) wrocilismy ,zabralam sie za sprzatanko i teraz bede robic ogoraski malosolne i nalesniki z bita smietana i truskawkami :p

Ja po wizycie, popłakałam sobie już troszkę [emoji20] szyjka skróciła mi się znowu aż o 7mm w przeciągu 2 tygodni (mam teraz 31mm). Mam leżeć i wstawać raczej tyle co do łazienki czy zrobić sobie coś do jedzenia. Zrezygnować na razie z fitnesu i spacerów nawet krótkich. Lekarka powiedziała, że długość szyjki nie jest tragiczna, bo źle by było jakby miała poniżej 24mm, ale chodzi o tendencje skracania. Mówi, że gdyby to był 34tc to te 30mm byłoby już ok, ale jak na 32+1tc to troszkę za krótka. Więc kontrola za 2 tygodnie, jeślj wtedy będzie w okolicach 30mm to będzie dobrze i nie będę się musiała aż tak oszczędzać. Na razie nie mówimy o zagrożeniu porodem przedwczesnym, żeby się aż tak nie stresować, tylko te 2 tygodnie teraz leżeć i odpoczywać.
Trochę mi tak przykro się zrobiło, bo chciałam być aktywna do końca ciąży a teraz muszę leżeć. Poza tym z wakacji nici, no i seks też na razie zabroniony.

Z dobrych wieści takie, że mały waży już ok 2046g, więc podrósł teraz sporo [emoji4] z usg wychodzi tydzień starszy i termin wtedy by był 26.07 a ja chciałam tą datę [emoji1] ale wiem, że ta data z usg teraz nie jest taka wiarygodna [emoji4]
No to musisz się oszczędzać, odpoczywaj dużo, teraz masz na to przyzwolenie. Nie na co się stresowac, będzie wszystko dobrze :) Duża już ta Twoja dzidzia, super ❤️

Hej :)
Bylam na badaniach.. wyniki odbierze maz w poniedzialek bo nie chce mi sie specjalnie jechac do szpitala ;) oczywiscie nikt mnie nie wpuscil ale nawet sie nie pchalam :) byl ze mna mezus ;) tzn milo mi sie zrobilo bo taki starszy pan powiedzial ze mi sie to nalezy i trzeba korzystac z przywilejow i ze sam mnie zaciagnie na przod kolejki :D podziekowalam ze szczerym usmiechem, a i tak poczekalam ;) potem poszlismy na frytki,przejsc sie po miescie i na lody.. jak wyschnie to pokaze wam co kupilam lacznie za 10 zl w TXM w promocji :D bylo zakurzone wiec upralam ;) wrocilismy ,zabralam sie za sprzatanko i teraz bede robic ogoraski malosolne i nalesniki z bita smietana i truskawkami :p
Miło ze strony starszego Pana [emoji4] też się kiedyś muszę do TXM wybrać w końcu[emoji16]

Ale mi zrobiłaś smaki na takie naleśniki[emoji16]

reklama
A co wam jest że sterydy aż?

No ja się zajadam bobem, szczególnie tym młodym właśnie :D
Zapalenie zatok z gorączką mam, a na razie nie chce mi antybiotyków dawać.

Syn alergia. I od kataru już brzydki kaszeli- rano mokry,, a wieczorem jak na krtań. Sterydy zamiast antyalergicznych dlatego że za 3tyg wizyta u alergologa + testy.

Do góry