reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Do dziewczyn które już rodziły :)

- W tym czasie podczas wizyty lekarz dokona pomiaru miednicy większej. Dzięki użyciu urządzenia w kształcie cyrkla ginekolog ma możliwość oceny, czy możliwy jest poród drogami natury. Wszystkie odchylenia wymiarów miednicy od wartości prawidłowych mogą być przyczyną utrudnionego porodu i stanowić wskazanie do wykonania cesarskiego cięcia

Miałyście robione ? Jak tak to w którym tygodniu ?
Ja miałam robione jakoś te pomiary w 37/38 bo mam zapisane na karcie takiej razem z wynikami ktg te wymiary miednicy :)

reklama
Dziewczyny, jutro zamawiam z Allegro przedostatnie rzeczy do wyprawki. Znalazłam super zestaw poduszka płaska i kołderka do łóżeczka. Z przesyłka 45 zł :)

Co myślicie o tym wzorze? Łóżeczko mamy białe, ochranaicz lekko różowy, organizer jasny niebieski, prześcieradełko jedno takie brzoskwiniowe, drugie zamówię turkusowe.

Zobacz załącznik 864927
Myślę , że będzie pasował :) tylko na rozmiar spójrz, czy to nie czasem komplet do wózka :)

Dziewczyny, jutro zamawiam z Allegro przedostatnie rzeczy do wyprawki. Znalazłam super zestaw poduszka płaska i kołderka do łóżeczka. Z przesyłka 45 zł :)

Co myślicie o tym wzorze? Łóżeczko mamy białe, ochranaicz lekko różowy, organizer jasny niebieski, prześcieradełko jedno takie brzoskwiniowe, drugie zamówię turkusowe.

Zobacz załącznik 864927
Mi się podoba ten zestaw w piórka

Robiłam teraz ostatnie zamówienie na smyk.com jakoś tydzień temu i przewidywany termin dostarczenia był 6-8.06. A tu nagle wczoraj przyszedł mi mail że zmieniają na 13-15.06 czy jakoś tak :/ miałyście tak kiedyś?
Ja ze smyka zamówiłam przed wczoraj a dzisiaj już przyszło a tez wcześniej w wiadomosci też że jakiś odległy termin :)
I też hm dzisiaj mi przyszedł a zamawiałam w piatek

No właśnie ja miałam paciorkowca i miałam podany antybiotyk ale robiłam po 33 a gdzieś się natknęłam że po 35 i już nie wiem sama. Muszę lekarza spytać za tydzień.

Cyrklem mi mierzyli jak mnie przyjmowali na patologie i miałam już zapisane w karcie i przy porodzie powiedziały że już miałam to mierzone i jest ok.

Cos sie Klaudia zdecydowac nie mozesz ;) ja bym bardzo chciala porod sn, bo nie tylko ma duzo zalet ale boje sie strasznie ciecia. Nigdy nie mialam operacji a jak widze rany, zlamania itd to mi sie slabo robi. Juz nie wspomne o tym jak sama mam cos takiego :D bylam kiedys u kolegi w szpitalu jak polamal reke w kilku miejscach i nie wiem czy to jego opowiesci, czy ta atmosfera szpitalna sprawila, ze o malo nie padlam i musialam wyjsc na dwor. Wole nie myslec co mnie tam czeka. Oczywiscie na wiele rzeczy nie ma sie wplywu i jesli zaistnialaby koniecznosc cc to nie bede protestowac. Najwazniejsze, zeby z dzidzia bylo wszystko ok :)

Poród już nie zależy ode mnie więc decyzja mi się może zmieniać co chwilę heh :D
Jak bym miała rodzić Sn to bym żałowała że nie CC a jak wyjdzie , że czeka mnie CC to będę smutna o naturalny. Nie dogodzisz :D
Racja, najważniejsze żeby z dzieckiem było wszystko wporzadku. A jakim sposobem pojawi się na świecie to już najmniejszy szczegół. Poród to cud , nie zależnie od tego czy naturalny czy przez cięcie. :blink::blink:❤️

Ja ze smyka zamówiłam przed wczoraj a dzisiaj już przyszło a tez wcześniej w wiadomosci też że jakiś odległy termin :)
I też hm dzisiaj mi przyszedł a zamawiałam w piatek
No to masz szczęście :) może ja zamówiłam jakieś dziwne rzeczy, których nie mieli na stanie :/ ale mogli od razu napisać termin taki jak ma być, a nie tak zmieniają :/

reklama
Ja miałam na wizycie jak poszłam do gin w 37/38 tyg badała puls dzidzi i przychodzi zaraz taka stara baba pielęgniarka czy tam położna i niesie takie wielkie żelastwo ..aż się wystraszyłam co ona będzie mi tym robić :D a nie wiedziałam że się mierzy tym miednicę :D
@klaudiaa975 o takie cos jak na zdjęciu

Załączniki

• Screenshot_20180607-175850.png
    Screenshot_20180607-175850.png
    121,6 KB · Wyświetleń: 71
  • Screenshot_20180607-180457.png
    Screenshot_20180607-180457.png
    378,7 KB · Wyświetleń: 70
Do góry