E
Ewka34
Gość
A co za badania i czy trzeba je robic?Dziewczyny a po którym tygodniu można robić badania do porodu? Gbs itd? Po 33 czy po 35?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A co za badania i czy trzeba je robic?Dziewczyny a po którym tygodniu można robić badania do porodu? Gbs itd? Po 33 czy po 35?
Nie pamietam.. moze mialam podczas porodu ale bylam w fazie nacpania tlenemDo dziewczyn które już rodziły
- W tym czasie podczas wizyty lekarz dokona pomiaru miednicy większej. Dzięki użyciu urządzenia w kształcie cyrkla ginekolog ma możliwość oceny, czy możliwy jest poród drogami natury. Wszystkie odchylenia wymiarów miednicy od wartości prawidłowych mogą być przyczyną utrudnionego porodu i stanowić wskazanie do wykonania cesarskiego cięcia
Miałyście robione ? Jak tak to w którym tygodniu ?
Ani razu nikt nic nie mierzył przyszedł lekarz ooo dzieciak duży będzie ale wszystko idzie dobrze więc rodzimy naturalnie i tyleDo dziewczyn które już rodziły
- W tym czasie podczas wizyty lekarz dokona pomiaru miednicy większej. Dzięki użyciu urządzenia w kształcie cyrkla ginekolog ma możliwość oceny, czy możliwy jest poród drogami natury. Wszystkie odchylenia wymiarów miednicy od wartości prawidłowych mogą być przyczyną utrudnionego porodu i stanowić wskazanie do wykonania cesarskiego cięcia
Miałyście robione ? Jak tak to w którym tygodniu ?
To mogłaś kupić brzydszą koszulę żeby nie było Ci szkoda [emoji23][emoji23][emoji23]Kupiłam dwie koszule. Jedna ma być na poród. Ale trochę mi będzie szkoda
Bardzo się brudzi przy porodzie ? Od razu do kosza ?
Zobacz załącznik 864857
I małej geterki za 3 zł
Zobacz załącznik 864858
Zapisałam się dzięki skierowaniu na fundusz do dobrego okulisty. Mam wizytę w poniedziałek o 9. Rozmawiałam też z Panią doktor w przychodni. Powiedziała , że skoro u neurologa nic nie wyszlo, choć nie miałam tez takich bardzo dokładnych badań robionych, jedynie tomograf (ale tam by wyszło gdyby coś było nie tak) to możliwe , że mam za dużo ciśnienie w oku. Jeśli okulista to potwierdzi to w czwartek umawiam się na CC.
Mam nadzieję , że jednak to duża migrena.
Dziś mi lekarz powiedział, że zrobimy na następnej wizycie. Będę wtedy w 33tc.Dziewczyny a po którym tygodniu można robić badania do porodu? Gbs itd? Po 33 czy po 35?
Dziś mi lekarz powiedział, że zrobimy na następnej wizycie. Będę wtedy w 33tc.
To chyba badanie na paciorkowca i jest niezbędne. Jeśli wychodzi pozytywne otrzymuje maluch dawkę antybiotyku. U mnie przy poprzednim porodzie nie miałam jeszcze wyników (czeka się na nie tydzien) i antybiotyku nie podano, w efekcie czego cora spędziła 8 dob w szpitalu.A co za badania i czy trzeba je robic?
Miałam jak się poród zaczął. Tylko na USG wyszło że dziecko 3100 i by się zmieścił. A tu psikus urodził się 3650 i już by się nie zmieścil