reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Wierze.. tobie tak duzo a ja juz ponad 90 i nie moge.. mialas w rodzinie zawalowcow? Bo widze ze tez niskocisnieniowiec jestes..
Ja też ostatnio ciśnienie niskie 100/60 90/57 a puls 98 100 102 i czuje jak mi serce szybko puka dlaczego pojęcia nie mam ???wiem że jak puls podskoczy to nie czuje się fajowo kręci mi się w głowie i mnie boli:( ale na wizycie 30.05 było ok więc badam ciśnienie codziennie i sobie porównuje czy tętno szaleje czy nie przez ten tydzień było 95-98 powyżej 100 było w zeszłym tyg ale wtedy byłam chora może to też ma jakiś wpływ??

Ja mam na codzień tez nisze ciśnienie, u lekarza zawsze idealnie książkowe tzn 117/75 także podejrzewam, że teraz mam poniżej tej wartosci, ale czuje się normalnie. Jasne, jest mi slabo i jestem taka ociężała itd ale to bardziej przez pogodę, a ona ma duży wpływ na nasze ciśnienie i to, ze dziecko rośnie coraz bardziej uciska nam na narządy itd.

Do dziewczyn które już rodziły :)

- W tym czasie podczas wizyty lekarz dokona pomiaru miednicy większej. Dzięki użyciu urządzenia w kształcie cyrkla ginekolog ma możliwość oceny, czy możliwy jest poród drogami natury. Wszystkie odchylenia wymiarów miednicy od wartości prawidłowych mogą być przyczyną utrudnionego porodu i stanowić wskazanie do wykonania cesarskiego cięcia

Miałyście robione ? Jak tak to w którym tygodniu ?

Do dziewczyn które już rodziły :)

- W tym czasie podczas wizyty lekarz dokona pomiaru miednicy większej. Dzięki użyciu urządzenia w kształcie cyrkla ginekolog ma możliwość oceny, czy możliwy jest poród drogami natury. Wszystkie odchylenia wymiarów miednicy od wartości prawidłowych mogą być przyczyną utrudnionego porodu i stanowić wskazanie do wykonania cesarskiego cięcia

Miałyście robione ? Jak tak to w którym tygodniu ?
Miałam jak się poród zaczął. Tylko na USG wyszło że dziecko 3100 i by się zmieścił. A tu psikus urodził się 3650 i już by się nie zmieścil :)

reklama
Ja też ostatnio ciśnienie niskie 100/60 90/57 a puls 98 100 102 i czuje jak mi serce szybko puka dlaczego pojęcia nie mam ???wiem że jak puls podskoczy to nie czuje się fajowo kręci mi się w głowie i mnie boli:( ale na wizycie 30.05 było ok więc badam ciśnienie codziennie i sobie porównuje czy tętno szaleje czy nie przez ten tydzień było 95-98 powyżej 100 było w zeszłym tyg ale wtedy byłam chora może to też ma jakiś wpływ??
Ja nie bylam chora ,a tez tak mam ;) tez badam cisnienie juz codziennie ;)

Do góry