reklama
GorzkaPomarańcza
Fanka BB :)
Ja tez wydaje mi sie, ze juz ten wzor kiedys widzialamTo mi się zdaje, ze były wcześniej tez takie dresiki, tylko mój chrześniak to już półtora roku ma, nie pamietam na jaki rozmiar kupowałam
Ja też ostatnio ciśnienie niskie 100/60 90/57 a puls 98 100 102 i czuje jak mi serce szybko puka dlaczego pojęcia nie mam ???wiem że jak puls podskoczy to nie czuje się fajowo kręci mi się w głowie i mnie boli ale na wizycie 30.05 było ok więc badam ciśnienie codziennie i sobie porównuje czy tętno szaleje czy nie przez ten tydzień było 95-98 powyżej 100 było w zeszłym tyg ale wtedy byłam chora może to też ma jakiś wpływ??Wierze.. tobie tak duzo a ja juz ponad 90 i nie moge.. mialas w rodzinie zawalowcow? Bo widze ze tez niskocisnieniowiec jestes..
miloscwczasachpopkultury
Ja mam na codzień tez nisze ciśnienie, u lekarza zawsze idealnie książkowe tzn 117/75 także podejrzewam, że teraz mam poniżej tej wartosci, ale czuje się normalnie. Jasne, jest mi slabo i jestem taka ociężała itd ale to bardziej przez pogodę, a ona ma duży wpływ na nasze ciśnienie i to, ze dziecko rośnie coraz bardziej uciska nam na narządy itd.
Biedroneczka10
Dziewczyny a po którym tygodniu można robić badania do porodu? Gbs itd? Po 33 czy po 35?
G
gosc12
Gość
Między 35-7 TCDziewczyny a po którym tygodniu można robić badania do porodu? Gbs itd? Po 33 czy po 35?
Lustysia
Między 35, a 37 pokazało mi w necieDziewczyny a po którym tygodniu można robić badania do porodu? Gbs itd? Po 33 czy po 35?
G
gosc12
Gość
Do dziewczyn które już rodziły
- W tym czasie podczas wizyty lekarz dokona pomiaru miednicy większej. Dzięki użyciu urządzenia w kształcie cyrkla ginekolog ma możliwość oceny, czy możliwy jest poród drogami natury. Wszystkie odchylenia wymiarów miednicy od wartości prawidłowych mogą być przyczyną utrudnionego porodu i stanowić wskazanie do wykonania cesarskiego cięcia
Miałyście robione ? Jak tak to w którym tygodniu ?
- W tym czasie podczas wizyty lekarz dokona pomiaru miednicy większej. Dzięki użyciu urządzenia w kształcie cyrkla ginekolog ma możliwość oceny, czy możliwy jest poród drogami natury. Wszystkie odchylenia wymiarów miednicy od wartości prawidłowych mogą być przyczyną utrudnionego porodu i stanowić wskazanie do wykonania cesarskiego cięcia
Miałam jak się poród zaczął. Tylko na USG wyszło że dziecko 3100 i by się zmieścił. A tu psikus urodził się 3650 i już by się nie zmieścilDo dziewczyn które już rodziły
reklama
E
Ewka34
Gość
Ja nie bylam chora ,a tez tak mam tez badam cisnienie juz codziennieJa też ostatnio ciśnienie niskie 100/60 90/57 a puls 98 100 102 i czuje jak mi serce szybko puka dlaczego pojęcia nie mam ???wiem że jak puls podskoczy to nie czuje się fajowo kręci mi się w głowie i mnie boli ale na wizycie 30.05 było ok więc badam ciśnienie codziennie i sobie porównuje czy tętno szaleje czy nie przez ten tydzień było 95-98 powyżej 100 było w zeszłym tyg ale wtedy byłam chora może to też ma jakiś wpływ??