No ale 100-130 to już za dużo. Tym bardziej jeśli samopoczucie przy tym jest złeA mi znowu położna mówi jak mierzy ciśnienie, że takie tętno jest normalne w ciazy i nie powinnam się nim zamarrwiac. W ciąży wzrasta objętość krążącej krwi, zwiększa się rzut serca, a także przyspieszeniu ulega czynność serca. To właśnie dlatego tak jak przed ciążą u kobiet puls wynosi około 70/minutę, tak już w trakcie ciąży wartość ta może wzrastać i możemy mieć tętno sięgające 80, a nawet 90/min. Ja ostatnio mialam 93/min. i dobrze się czuje. Ale wiadomo każdy przypadek jest indywidualny i warto to skontrolować jeżeli lekarzowi się coś nie podoba.
reklama
E
Ewka34
Gość
No wlasnie.. ja przy tetnie powyzej 90 czuje sie fatalnie..A mi znowu położna mówi jak mierzy ciśnienie, że takie tętno jest normalne w ciazy i nie powinnam się nim zamarrwiac. W ciąży wzrasta objętość krążącej krwi, zwiększa się rzut serca, a także przyspieszeniu ulega czynność serca. To właśnie dlatego tak jak przed ciążą u kobiet puls wynosi około 70/minutę, tak już w trakcie ciąży wartość ta może wzrastać i możemy mieć tętno sięgające 80, a nawet 90/min. Ja ostatnio mialam 93/min. i dobrze się czuje. Ale wiadomo każdy przypadek jest indywidualny i warto to skontrolować jeżeli lekarzowi się coś nie podoba.
110-130 to już za wysokieJa też czytałam, że w ciąży bardzo często jest podwyższone tętno i jest to normalne..ale jeśli @KatiNails Ty czujesz rzeczywiście czujesz się źle to musisz iść do tego kardiologa
Tym bardziej jeśli skoki tego tętna są w stanie spoczynku. Bo przy wysiłku jeszcze rozumiem. Ale jak leżysz i nalegoe 110-130 i złe samopoczucie to już nie jest okNo wlasnie.. ja przy tetnie powyzej 90 czuje sie fatalnie..
E
Ewka34
Gość
Dokladnie, a ja mam przy spoczynku wlasnie taki skok..Tym bardziej jeśli skoki tego tętna są w stanie spoczynku. Bo przy wysiłku jeszcze rozumiem. Ale jak leżysz i nalegoe 110-130 i złe samopoczucie to już nie jest ok
G
gosc12
Gość
Kupiłam dwie koszule. Jedna ma być na poród. Ale trochę mi będzie szkoda
Bardzo się brudzi przy porodzie ? Od razu do kosza ?
I małej geterki za 3 zł
Zapisałam się dzięki skierowaniu na fundusz do dobrego okulisty. Mam wizytę w poniedziałek o 9. Rozmawiałam też z Panią doktor w przychodni. Powiedziała , że skoro u neurologa nic nie wyszlo, choć nie miałam tez takich bardzo dokładnych badań robionych, jedynie tomograf (ale tam by wyszło gdyby coś było nie tak) to możliwe , że mam za dużo ciśnienie w oku. Jeśli okulista to potwierdzi to w czwartek umawiam się na CC.
Mam nadzieję , że jednak to duża migrena.
Bardzo się brudzi przy porodzie ? Od razu do kosza ?
I małej geterki za 3 zł
Zapisałam się dzięki skierowaniu na fundusz do dobrego okulisty. Mam wizytę w poniedziałek o 9. Rozmawiałam też z Panią doktor w przychodni. Powiedziała , że skoro u neurologa nic nie wyszlo, choć nie miałam tez takich bardzo dokładnych badań robionych, jedynie tomograf (ale tam by wyszło gdyby coś było nie tak) to możliwe , że mam za dużo ciśnienie w oku. Jeśli okulista to potwierdzi to w czwartek umawiam się na CC.
Mam nadzieję , że jednak to duża migrena.
Załączniki
Fiorna
Fanka BB :)
Właśnie moja matka wróciła od lekarza z babcią i mi opowiada że podeszła do okienka że chce umówić córkę do okulisty i mówi że jestem w ciąży i że potrzebuje konsultacji okulistycznej przed porodem który będzie w sierpniu a babeczka z rejestracji do niej że termin wizyty na 21 marca 2019
Biedroneczka10
Dziewczyny właśnie wróciłam z warsztatów noszenia dzieci w chustach i absolutnie się zakochałam w tej formie noszenia dzieci na warsztatach były 3 mamusie z dzieciaczki ok. 6 tygodniowymi i jak tylko się je włożyło do chusty to zasypiały. Cudowna Pani prowadziła, odpowiedziała na wszystkie pytania i już nie mam wątpliwości że to będzie super no i zdrowe dla maluszka. Przestrzegała żeby nie wsadzać dzieci do nosidełka zanim nie zaczną same siedzieć i opowiadała jak ułożyć nóżki w chuście żeby było bezpiecznie. Także szukam chusty kupuje i jak Olek się urodzi to zaczynamy
@klaudiaa975 ja po porodzie miałam czysta koszule ale pewnie różnie bywa.
@klaudiaa975 ja po porodzie miałam czysta koszule ale pewnie różnie bywa.
Powtarza się reguluje że zgodnie z ustawą placówki mają w ciągu 7 dni zapewnić ciężarnej wizytę u specjalisty, jeśli nie to będzie to zgłoszone do NFZWłaśnie moja matka wróciła od lekarza z babcią i mi opowiada że podeszła do okienka że chce umówić córkę do okulisty i mówi że jestem w ciąży i że potrzebuje konsultacji okulistycznej przed porodem który będzie w sierpniu a babeczka z rejestracji do niej że termin wizyty na 21 marca 2019
reklama
GorzkaPomarańcza