reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

A mi znowu położna mówi jak mierzy ciśnienie, że takie tętno jest normalne w ciazy i nie powinnam się nim zamarrwiac. W ciąży wzrasta objętość krążącej krwi, zwiększa się rzut serca, a także przyspieszeniu ulega czynność serca. To właśnie dlatego tak jak przed ciążą u kobiet puls wynosi około 70/minutę, tak już w trakcie ciąży wartość ta może wzrastać i możemy mieć tętno sięgające 80, a nawet 90/min. Ja ostatnio mialam 93/min. i dobrze się czuje. Ale wiadomo każdy przypadek jest indywidualny i warto to skontrolować jeżeli lekarzowi się coś nie podoba.
No ale 100-130 to już za dużo. Tym bardziej jeśli samopoczucie przy tym jest złe

reklama
A mi znowu położna mówi jak mierzy ciśnienie, że takie tętno jest normalne w ciazy i nie powinnam się nim zamarrwiac. W ciąży wzrasta objętość krążącej krwi, zwiększa się rzut serca, a także przyspieszeniu ulega czynność serca. To właśnie dlatego tak jak przed ciążą u kobiet puls wynosi około 70/minutę, tak już w trakcie ciąży wartość ta może wzrastać i możemy mieć tętno sięgające 80, a nawet 90/min. Ja ostatnio mialam 93/min. i dobrze się czuje. Ale wiadomo każdy przypadek jest indywidualny i warto to skontrolować jeżeli lekarzowi się coś nie podoba.
No wlasnie.. ja przy tetnie powyzej 90 czuje sie fatalnie..

Kupiłam dwie koszule. Jedna ma być na poród. Ale trochę mi będzie szkoda :D
Bardzo się brudzi przy porodzie ? Od razu do kosza ?

IMG_20180607_150201_800x600.jpg

I małej geterki za 3 zł :D
IMG_20180607_150224_800x600.jpg

Zapisałam się dzięki skierowaniu na fundusz do dobrego okulisty. Mam wizytę w poniedziałek o 9. Rozmawiałam też z Panią doktor w przychodni. Powiedziała , że skoro u neurologa nic nie wyszlo, choć nie miałam tez takich bardzo dokładnych badań robionych, jedynie tomograf (ale tam by wyszło gdyby coś było nie tak) to możliwe , że mam za dużo ciśnienie w oku. Jeśli okulista to potwierdzi to w czwartek umawiam się na CC.
Mam nadzieję , że jednak to duża migrena.

Załączniki

• IMG_20180607_150201_800x600.jpg
    IMG_20180607_150201_800x600.jpg
    166,8 KB · Wyświetleń: 356
  • IMG_20180607_150224_800x600.jpg
    IMG_20180607_150224_800x600.jpg
    120,4 KB · Wyświetleń: 351
Właśnie moja matka wróciła od lekarza z babcią i mi opowiada że podeszła do okienka że chce umówić córkę do okulisty i mówi że jestem w ciąży i że potrzebuje konsultacji okulistycznej przed porodem który będzie w sierpniu a babeczka z rejestracji do niej że termin wizyty na 21 marca 2019 :D

Dziewczyny właśnie wróciłam z warsztatów noszenia dzieci w chustach i absolutnie się zakochałam w tej formie noszenia dzieci:) na warsztatach były 3 mamusie z dzieciaczki ok. 6 tygodniowymi i jak tylko się je włożyło do chusty to zasypiały. Cudowna Pani prowadziła, odpowiedziała na wszystkie pytania i już nie mam wątpliwości że to będzie super no i zdrowe dla maluszka. Przestrzegała żeby nie wsadzać dzieci do nosidełka zanim nie zaczną same siedzieć i opowiadała jak ułożyć nóżki w chuście żeby było bezpiecznie. Także szukam chusty kupuje i jak Olek się urodzi to zaczynamy;)

@klaudiaa975 ja po porodzie miałam czysta koszule:) ale pewnie różnie bywa.

Właśnie moja matka wróciła od lekarza z babcią i mi opowiada że podeszła do okienka że chce umówić córkę do okulisty i mówi że jestem w ciąży i że potrzebuje konsultacji okulistycznej przed porodem który będzie w sierpniu a babeczka z rejestracji do niej że termin wizyty na 21 marca 2019 :D
Powtarza się reguluje że zgodnie z ustawą placówki mają w ciągu 7 dni zapewnić ciężarnej wizytę u specjalisty, jeśli nie to będzie to zgłoszone do NFZ :)

reklama
Do góry