Lustysia
Fanka BB :)
Już tak niewiele, pamietam jak było jeszcze 250 dniMi 56 dni
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Już tak niewiele, pamietam jak było jeszcze 250 dniMi 56 dni
To tak jak ja ciśnienie 100-110/60-65 i jest ok, a skoczy mi tętno do 115 i ledwo stoję..Mi tez ostatnio tetno fiksuje,az serducho trzaska i ciezko sie oddycha.. a np cisnienie ok.. bo 110 na 60 tetno 90 ,przy takim cisnieniu czuje sie dobrze,a z kolei tetno ,koszmar :/
Tez pamietamJuż tak niewiele, pamietam jak było jeszcze 250 dni
Wierze.. tobie tak duzo a ja juz ponad 90 i nie moge.. mialas w rodzinie zawalowcow? Bo widze ze tez niskocisnieniowiec jestes..To tak jak ja ciśnienie 100-110/60-65 i jest ok, a skoczy mi tętno do 115 i ledwo stoję..
aplikacja nazywa się preglife każda aplikacja liczy trochę inaczej na innej mam np. 28+7 a tu 29+0
Niby nie. Dziadek miał wylew, a o zawałach nic nie wiem.Wierze.. tobie tak duzo a ja juz ponad 90 i nie moge.. mialas w rodzinie zawalowcow? Bo widze ze tez niskocisnieniowiec jestes..
Zobacz załącznik 864851
Ja w tej aplikacji mam tak samo jak Ty a w tej mojej dopiero jutro mi wskakuje 30 tydzień
Rozumiem.. u mnie tato wylewy,mama zawaly,brat wylew.. takze u mnie ryzyko jest duze od strony mamy.. pamietam ze tato jak i brat mieli bardzi wysokie cisnienie wlasnie ,a to dla wylewowcow..Niby nie. Dziadek miał wylew, a o zawałach nic nie wiem.
Jeden dziadek zmarł przez zator (komplikacją po operacji na biodro), drugi wylew, babcia na powikłania pogrypowe. Druga babcia żyje. Rodzeństwo moich rodziców też żyje i odpukac mają się dobrze. Dalszy wujek miał zawał (ale z moją mamą mają tylko wspólną babcie - dziadków już różnych, bo mojego pradziadka zabili w Oświęcimiu i babcia drugi raz wyszła za mąż). Także jak dalsza rodzina to nawet nie wiem.
A mi znowu położna mówi jak mierzy ciśnienie, że takie tętno jest normalne w ciazy i nie powinnam się nim zamarrwiac. W ciąży wzrasta objętość krążącej krwi, zwiększa się rzut serca, a także przyspieszeniu ulega czynność serca. To właśnie dlatego tak jak przed ciążą u kobiet puls wynosi około 70/minutę, tak już w trakcie ciąży wartość ta może wzrastać i możemy mieć tętno sięgające 80, a nawet 90/min. Ja ostatnio mialam 93/min. i dobrze się czuje. Ale wiadomo każdy przypadek jest indywidualny i warto to skontrolować jeżeli lekarzowi się coś nie podoba.