reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
aplikacja nazywa się preglife ;) każda aplikacja liczy trochę inaczej na innej mam np. 28+7 a tu 29+0 :D
image.jpg

Ja w tej aplikacji mam tak samo jak Ty :p a w tej mojej dopiero jutro mi wskakuje 30 tydzień :D

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 244
Wierze.. tobie tak duzo a ja juz ponad 90 i nie moge.. mialas w rodzinie zawalowcow? Bo widze ze tez niskocisnieniowiec jestes..
Niby nie. Dziadek miał wylew, a o zawałach nic nie wiem.
Jeden dziadek zmarł przez zator (komplikacją po operacji na biodro), drugi wylew, babcia na powikłania pogrypowe. Druga babcia żyje. Rodzeństwo moich rodziców też żyje i odpukac mają się dobrze. Dalszy wujek miał zawał (ale z moją mamą mają tylko wspólną babcie - dziadków już różnych, bo mojego pradziadka zabili w Oświęcimiu i babcia drugi raz wyszła za mąż). Także jak dalsza rodzina to nawet nie wiem.

A mi znowu położna mówi jak mierzy ciśnienie, że takie tętno jest normalne w ciazy i nie powinnam się nim zamarrwiac. W ciąży wzrasta objętość krążącej krwi, zwiększa się rzut serca, a także przyspieszeniu ulega czynność serca. To właśnie dlatego tak jak przed ciążą u kobiet puls wynosi około 70/minutę, tak już w trakcie ciąży wartość ta może wzrastać i możemy mieć tętno sięgające 80, a nawet 90/min. Ja ostatnio mialam 93/min. i dobrze się czuje. Ale wiadomo każdy przypadek jest indywidualny i warto to skontrolować jeżeli lekarzowi się coś nie podoba.

Niby nie. Dziadek miał wylew, a o zawałach nic nie wiem.
Jeden dziadek zmarł przez zator (komplikacją po operacji na biodro), drugi wylew, babcia na powikłania pogrypowe. Druga babcia żyje. Rodzeństwo moich rodziców też żyje i odpukac mają się dobrze. Dalszy wujek miał zawał (ale z moją mamą mają tylko wspólną babcie - dziadków już różnych, bo mojego pradziadka zabili w Oświęcimiu i babcia drugi raz wyszła za mąż). Także jak dalsza rodzina to nawet nie wiem.
Rozumiem.. u mnie tato wylewy,mama zawaly,brat wylew.. takze u mnie ryzyko jest duze od strony mamy.. pamietam ze tato jak i brat mieli bardzi wysokie cisnienie wlasnie ,a to dla wylewowcow..

reklama
A mi znowu położna mówi jak mierzy ciśnienie, że takie tętno jest normalne w ciazy i nie powinnam się nim zamarrwiac. W ciąży wzrasta objętość krążącej krwi, zwiększa się rzut serca, a także przyspieszeniu ulega czynność serca. To właśnie dlatego tak jak przed ciążą u kobiet puls wynosi około 70/minutę, tak już w trakcie ciąży wartość ta może wzrastać i możemy mieć tętno sięgające 80, a nawet 90/min. Ja ostatnio mialam 93/min. i dobrze się czuje. Ale wiadomo każdy przypadek jest indywidualny i warto to skontrolować jeżeli lekarzowi się coś nie podoba.

Ja też czytałam, że w ciąży bardzo często jest podwyższone tętno i jest to normalne..ale jeśli @KatiNails Ty czujesz rzeczywiście czujesz się źle to musisz iść do tego kardiologa :)

Do góry