reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
TATA kanguruje chyba tylko jak mama miała cc i to tylko chwilę zanim z bloku nie przewiozą na poporodową. A tak to dziecko od razu przy matce jest i do piersi.
Wiem, wiem. Tylko opowiadałam mu co to kangurowanie i , że jak ja bym nie mogła to on by mógł mnie zastąpić. Myślałam , że nie bardzo by był za tym ale jednak :) cieszę się, że ma takie podejście do tego wszystkiego. Oby mu się nie odwidzialo :huh:

Może i tak :)może tak myślę bo miałam dla synka prawie taki sam wozek z tej firmy w podobnych kolorach :)
Mi się taki podobał był w 8 wariantach, ale wszystkie w stonowanych kolorach. My wybraliśmy ten na dole pierwszy z prawej strony.
IMG_0056.PNG

Załączniki

• IMG_0056.PNG
    IMG_0056.PNG
    111,2 KB · Wyświetleń: 380
To ja wam pokaże co mam narazie spakowane do tej małej sportowej torby dla dzidziusia. Moja walizkę będę pakować w poniedziałek to tez wam pokaże.
A wiec tak Zobacz załącznik 864573

3 x Pielucha tetra biała,
1 flanelowa,
Piżamka do szpitala (tylko jedna, ale dopakuje zaraz te kolejne 2, bo nawet i nad morzem mogą się wszystkie przydać jakbym miała wcześniej rodzic)
Mały żel do mycia ciałka i włosów dla małej,
Maść na sutki,
Grzebyk i szczotka dla małej,
Zawieszka do smoczka i opakowanie na niego,
4 maseczki na twarz, krem do twarzy i rak mały,
Waciki do zmywania, maszynka do golenia, kosmetyczka, 1 opakowanie chusteczek nawilzonych,
Misio dla małej

Następne to:

Zobacz załącznik 864574

Grzechotka dla małej, sensoryczna szmateczka dla małej,
Butelka ta mała 125 ml,
Sudocrem,
Spray do noska,
Asept do odkażania pepuszka,
6x majty siateczkowe dla mnie,
1 opakowanie podkładów,
1 opakowanie podkładów do przewijania i jak coś to Bartek dowiezie więcej, bo mam w domu na zapas,
Podkładki na wc

Jeszcze dopakuje w lipcu laktator

Z zabawek i misia dla dziecka możesz spokojnie zrezygnować. Dziecko co najmniej przez pierwszy mc nie jest w ogóle zainteresowane takimi gadżetami. A w szpitalu to w ogóle. Byle by Ciebie czuła blisko i Twojego cycusia z mleczkiem ☺

A na sam poród co potrzebne ? Koszula na porod, woda, kanapki, recznik. I co jeszcze ? :)
Ja nie mogłam nic jeść. Tzn nie pozwolili mi. Jedynie kawałek czekolady mi mąż przemycił bo między skurczami w chwili wytchnienia czułam głód. Tylko woda do picia. Tu chodzi chyba o to że jakby miało się cc skończyć to lepiej na pusty żołądek do operacji

Grzechotka, misio i szmatka to po to żeby dziecko na powrót z nad morza miało co robić, jeśli bym tam zaczęła w 34/35 tyg rodzic :) także dużo miejsca nis zajmuje, a przyda się.

Jasne, to dopakuje druga paczkę ;)

Dziecko w drodze to będzie spało z przerwami na Twojego cyca ☺ już nie pamiętam dokładnie, ale dziecko uczy się chwytać rączką dopiero ok.3 mca. A jak noworodkowi jak będzie płakał będziesz machać hałasującą grzechotką przed nosem to dopiero zobaczysz jak się będzie drzeć. Cisza spokój bujanie sucha pieluszka i cycuś z mlekiem to wszystko co mu do szczęścia potrzebne ☺

Ja nie mogłam nic jeść. Tzn nie pozwolili mi. Jedynie kawałek czekolady mi mąż przemycił bo między skurczami w chwili wytchnienia czułam głód. Tylko woda do picia. Tu chodzi chyba o to że jakby miało się cc skończyć to lepiej na pusty żołądek do operacji

No też racja. Wezmę jedynie żeby zjeść po. :)

reklama
Wiem że wiele z Was już kupiło pewnie nosidełko i większość stawia na maxi cosi i tym podobne.
My kupimy od kogoś z rodziny recaro young profi plus. Poczytajcie w wolnej chwili może o nim bo ma pięciopunktowe nie trzypunktowe zapinanie pasów co czytałam jest bezpieczniejsze i pasuje do tych wózków do których dopinacie maxi cosi i inne z adapterami. Jest ogólnie według tego co czytałam bezpieczniejszy, ale to moja opinia.
recaro-young-profi-plus-fotelik-samochodowy-0-13-kg-gratis-lusterko-l.jpg

Załączniki

• recaro-young-profi-plus-fotelik-samochodowy-0-13-kg-gratis-lusterko-l.jpg
    recaro-young-profi-plus-fotelik-samochodowy-0-13-kg-gratis-lusterko-l.jpg
    48,3 KB · Wyświetleń: 356
Do góry