reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
TATA kanguruje chyba tylko jak mama miała cc i to tylko chwilę zanim z bloku nie przewiozą na poporodową. A tak to dziecko od razu przy matce jest i do piersi.
Wiem, wiem. Tylko opowiadałam mu co to kangurowanie i , że jak ja bym nie mogła to on by mógł mnie zastąpić. Myślałam , że nie bardzo by był za tym ale jednak :) cieszę się, że ma takie podejście do tego wszystkiego. Oby mu się nie odwidzialo :huh:

Może i tak :)może tak myślę bo miałam dla synka prawie taki sam wozek z tej firmy w podobnych kolorach :)
Mi się taki podobał był w 8 wariantach, ale wszystkie w stonowanych kolorach. My wybraliśmy ten na dole pierwszy z prawej strony.
IMG_0056.PNG

Załączniki

• IMG_0056.PNG
    IMG_0056.PNG
    111,2 KB · Wyświetleń: 378
To ja wam pokaże co mam narazie spakowane do tej małej sportowej torby dla dzidziusia. Moja walizkę będę pakować w poniedziałek to tez wam pokaże.
A wiec tak Zobacz załącznik 864573

3 x Pielucha tetra biała,
1 flanelowa,
Piżamka do szpitala (tylko jedna, ale dopakuje zaraz te kolejne 2, bo nawet i nad morzem mogą się wszystkie przydać jakbym miała wcześniej rodzic)
Mały żel do mycia ciałka i włosów dla małej,
Maść na sutki,
Grzebyk i szczotka dla małej,
Zawieszka do smoczka i opakowanie na niego,
4 maseczki na twarz, krem do twarzy i rak mały,
Waciki do zmywania, maszynka do golenia, kosmetyczka, 1 opakowanie chusteczek nawilzonych,
Misio dla małej

Następne to:

Zobacz załącznik 864574

Grzechotka dla małej, sensoryczna szmateczka dla małej,
Butelka ta mała 125 ml,
Sudocrem,
Spray do noska,
Asept do odkażania pepuszka,
6x majty siateczkowe dla mnie,
1 opakowanie podkładów,
1 opakowanie podkładów do przewijania i jak coś to Bartek dowiezie więcej, bo mam w domu na zapas,
Podkładki na wc

Jeszcze dopakuje w lipcu laktator

Z zabawek i misia dla dziecka możesz spokojnie zrezygnować. Dziecko co najmniej przez pierwszy mc nie jest w ogóle zainteresowane takimi gadżetami. A w szpitalu to w ogóle. Byle by Ciebie czuła blisko i Twojego cycusia z mleczkiem ☺

A na sam poród co potrzebne ? Koszula na porod, woda, kanapki, recznik. I co jeszcze ? :)
Ja nie mogłam nic jeść. Tzn nie pozwolili mi. Jedynie kawałek czekolady mi mąż przemycił bo między skurczami w chwili wytchnienia czułam głód. Tylko woda do picia. Tu chodzi chyba o to że jakby miało się cc skończyć to lepiej na pusty żołądek do operacji

Grzechotka, misio i szmatka to po to żeby dziecko na powrót z nad morza miało co robić, jeśli bym tam zaczęła w 34/35 tyg rodzic :) także dużo miejsca nis zajmuje, a przyda się.

Jasne, to dopakuje druga paczkę ;)

Dziecko w drodze to będzie spało z przerwami na Twojego cyca ☺ już nie pamiętam dokładnie, ale dziecko uczy się chwytać rączką dopiero ok.3 mca. A jak noworodkowi jak będzie płakał będziesz machać hałasującą grzechotką przed nosem to dopiero zobaczysz jak się będzie drzeć. Cisza spokój bujanie sucha pieluszka i cycuś z mlekiem to wszystko co mu do szczęścia potrzebne ☺

Ja nie mogłam nic jeść. Tzn nie pozwolili mi. Jedynie kawałek czekolady mi mąż przemycił bo między skurczami w chwili wytchnienia czułam głód. Tylko woda do picia. Tu chodzi chyba o to że jakby miało się cc skończyć to lepiej na pusty żołądek do operacji

No też racja. Wezmę jedynie żeby zjeść po. :)

reklama
Wiem że wiele z Was już kupiło pewnie nosidełko i większość stawia na maxi cosi i tym podobne.
My kupimy od kogoś z rodziny recaro young profi plus. Poczytajcie w wolnej chwili może o nim bo ma pięciopunktowe nie trzypunktowe zapinanie pasów co czytałam jest bezpieczniejsze i pasuje do tych wózków do których dopinacie maxi cosi i inne z adapterami. Jest ogólnie według tego co czytałam bezpieczniejszy, ale to moja opinia.
recaro-young-profi-plus-fotelik-samochodowy-0-13-kg-gratis-lusterko-l.jpg

Załączniki

• recaro-young-profi-plus-fotelik-samochodowy-0-13-kg-gratis-lusterko-l.jpg
    recaro-young-profi-plus-fotelik-samochodowy-0-13-kg-gratis-lusterko-l.jpg
    48,3 KB · Wyświetleń: 354
Do góry