reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

no wlasnie kapcie, ja spakowalam tez takie papcie kapcie ale tak mysle ze na lato to nie bedzie dobry wybor na lipiec gorac po pierwsze noga sie bedzie pocic a po drugie jak cos nie chcacy poleci nam krew to tak latwo w szpitalu sie nie spierze i beda do wyrzucenia, , a takie klapki byly by lepsze nie tylko w utrzymaniu czystosci zeby je pod kranem umyc w razie awari i tez bedzie chlodniej w stopy :D
zaczne sie rozgladac za klapkami i tych jednak swoich papci nie bede brala wyjme z torby , na allegro ogladalam ostatnio jakies zykle klapki meliski za grosze i chyba je odszukam i zamowie

reklama
Jestem podobnego zdania choć konto na fb posiadam. Zawsze mnie szlag trafia jak ktoś chce wrzucić jakieś zdjęcie ze mną - a teraz świeżo po weselu niestety już 2 osoby sobie na to pozwoliły oczywiście nikogo nie pytając o zdanie.
Mój miał w poniedziałek szkolenie z RODO i w sumie przyznał mi rację że nie będzie wrzucania fotek małego na portale społecznościowe - a co mnie najbardziej ciekawi to to w jaki sposób przekaże to swoim rodzicom którzy wszystko uwieczniają na fb. W maju urodził im się pierwszy wnuk to co chwile jakaś fotka z cyklu "mój wnusio" "mój syn z synem" "mój kochany wnusio tak bardzo go kocham" "mój wnusio ma już miesiąc"
Starsze osoby jakos widze, ze bardziej sie w to wkrecaja.. no i ciesza sie,chca zeby caly swiat o tym wiedzial, to dlatego ,chociaz moze na rowno z mlodszym pokoleniem.. ale mlodsze pokolenie ma inne priorytety? Nie wiem.. ;) moja corka ma fb ale nie zamieszcza tam zdjec hyhy i tez niekorzysta z niego.. ma tam kolege z innej miejscowosci i gadaja przez messengera.. ;)

Oprócz tego u nas od 11-12 zakupy większe spożywcze do lodówki, także pęka w szwach od jedzonka i już nawet do czasu wyjazdu czyli za 12 dni będzie spokój :) tylko dokupować na bieżąco to co się skończy.

Dziś przyszła do mnie teczka maluszka z hipp, tam na okno trójkącik z napisem „jedzie z nami Kornelia” i małe chusteczki nawilżone to już do auta daliśmy wszystko żeby sobie czekało na dzidzie :)
tez z miesiac temu dostalam , tylko ja bez imienia wybralam ten trojkat :)

no wlasnie kapcie, ja spakowalam tez takie papcie kapcie ale tak mysle ze na lato to nie bedzie dobry wybor na lipiec gorac po pierwsze noga sie bedzie pocic a po drugie jak cos nie chcacy poleci nam krew to tak latwo w szpitalu sie nie spierze i beda do wyrzucenia, , a takie klapki byly by lepsze nie tylko w utrzymaniu czystosci zeby je pod kranem umyc w razie awari i tez bedzie chlodniej w stopy :D
zaczne sie rozgladac za klapkami i tych jednak swoich papci nie bede brala wyjme z torby , na allegro ogladalam ostatnio jakies zykle klapki meliski za grosze i chyba je odszukam i zamowie

Ja biere papcie, bo wygodne, a lato latem, ale i tak po porodzie większość to będzie leżenie plackiem i odpoczynek. A osobno pod prysznic japonki gumowe, bo wiadomo, że ze względów higienicznych nigdy bym gołymi stopami nie weszła. Szlafroka żadnego nie biorę. 2 x stanik do karmienia, 3 x koszula, z 3 ręczniki.

Jestem podobnego zdania choć konto na fb posiadam. Zawsze mnie szlag trafia jak ktoś chce wrzucić jakieś zdjęcie ze mną - a teraz świeżo po weselu niestety już 2 osoby sobie na to pozwoliły oczywiście nikogo nie pytając o zdanie.
Mój miał w poniedziałek szkolenie z RODO i w sumie przyznał mi rację że nie będzie wrzucania fotek małego na portale społecznościowe - a co mnie najbardziej ciekawi to to w jaki sposób przekaże to swoim rodzicom którzy wszystko uwieczniają na fb. W maju urodził im się pierwszy wnuk to co chwile jakaś fotka z cyklu "mój wnusio" "mój syn z synem" "mój kochany wnusio tak bardzo go kocham" "mój wnusio ma już miesiąc"
Ja też jestem anty upubliczniania zdjęć[emoji4] Na fb jest teraz taka opcja, że jeśli ktoś cię oznaczy, to musisz wyrazić na to zgodę[emoji4] jeśli tego nie zrobisz, to nie pojawi się znacznik i nie będzie to widoczne na twojej tablicy[emoji4]
U nas tylko można takie gumowe klapki[emoji4] tzn. Zalecają takie[emoji16]

reklama
Do góry