reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Klaudia, pytałaś czy są usztywniane biustonosze do karmienia. Jak dziś przeglądałam allegro jak kupowałam to widziałam, że są z tej firmy ava ale nie wiem jak z rozmiarem na twój biust bo ja mam duży a ty chyba piałaś, że masz mały.

reklama
Poruszę jeszcze temat termometru bezdotykowego. Macie coś sprawdzonego godnego polecenia?

Planuje ten lub ten zamówić :)
Screenshot_2018-04-20-16-49-27-541_com.opera.browser.png
Screenshot_2018-02-25-17-14-23-782_com.opera.browser.png

Załączniki

• Screenshot_2018-04-20-16-49-27-541_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-04-20-16-49-27-541_com.opera.browser.png
    148,2 KB · Wyświetleń: 262
  • Screenshot_2018-02-25-17-14-23-782_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-02-25-17-14-23-782_com.opera.browser.png
    52,4 KB · Wyświetleń: 262
Też miałam taką nadzieję. Moja mam po naszej 3ce nie ma żadnego rozstępu a ja mam. Tak samo było z porodem. Mama urodziła mnie w domu zanim karetka dojechała bo rodziła 20min, z bratem rok później ledwo zdążyła do szpitala. Najmłodszego brata rodziła przed 4stką, ważył 4200 i to jej najdłuższy poród 1,5godziny. Miałam nadzieję, że ja też taki będę miała a tu d..a 13godzin męczarni zakończone cc Także z tymi genami to też nie zawsze się sprawdza.

Ja miałam ale nie pamiętam jakiej firmy i nie sprawdzał się. Zaniżał temperaturę nawet o 1.5 - 2st. Teraz będę używała zwykłego alkoholowego w pupkę jakby było trzeba.

No to rzeczywiscie roznie. Czyli nie ma co patrzeć na to. U nas sprawdzało się z miesiączką. Między moim, mamy i siostry okresem była roznica co miesiąc 1/2 dni , może z ciążą będzie tak samo bo rodziła w terminie i przed. Nigdy po. Też bym tak chciała :D

Klaudia, pytałaś czy są usztywniane biustonosze do karmienia. Jak dziś przeglądałam allegro jak kupowałam to widziałam, że są z tej firmy ava ale nie wiem jak z rozmiarem na twój biust bo ja mam duży a ty chyba piałaś, że masz mały.
No właśnie mały..
B ://
Więc zamówię chyba jeszcze jeden zwykly. A jak się okaze , że mam pokarm to pojadę gdzieś do sklepu kupić taki lepszy droższy ale z przymierzeniem

No właśnie mały..
B ://
Więc zamówię chyba jeszcze jeden zwykly. A jak się okaze , że mam pokarm to pojadę gdzieś do sklepu kupić taki lepszy droższy ale z przymierzeniem
Myślę, że na początek miękki ci wystarczy. Przez pierwsze tygodnie nawet spałam w miękkim staniku bo mleko ciekło więc przyklejałam wkładki laktacyjne.

Myślę, że na początek miękki ci wystarczy. Przez pierwsze tygodnie nawet spałam w miękkim staniku bo mleko ciekło więc przyklejałam wkładki laktacyjne.
Mam jeden cały miękki taki do szpitala i po domu i myślę dokupić jeszcze jeden. I drugi usztywniany dołem, na początek chyba więcej nie trzeba :) tym bardziej, że nie wiadomo czy w ogóle będę karmić :/

reklama
Gdzie macie rozstępy ? Ja wczoraj zauważyłam , że zrobiły mi się na pośladkach :o mam nadzieję , że cały tyłek taki nie będzie :D kupiłam dzisiaj krem z bielendy ale wątpię żeby pomogło :huh:
Ja mam już od dawna na tyłku i udach[emoji4]przywykłam[emoji4] W ciąży jeszcze ani jednego, ale myślę że to kwestia czasu[emoji16]

@Fiorna ten sanity mogę polecić[emoji4] Ten sam co Klaudia pokazała na zdjęciu[emoji16] Ma go też @karkula309 i chyba @Maljan [emoji4]

Do góry