reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Zawsze można wziąć paczkę z Lidla czy Rossmann na probe. Po małej paczce żeby było wiadomo jak pupcia reaguje na jakie.
No właśnie chyba muszę kupić po małej paczce w końcu kupienie pieluszek to nie problem a pampersy mi córkę uczylily ale dopiero te większe rozmiary. Kusi mnie to z Rossmana bo babydream cenowo wychodzi fajnie i ma bardzo dobre opinie.

Dziewczyny a macie jakiś sposób jak doprać takie jasno żółte plamki na ubrankach niemowlęcych? Mamy ciuszki bo bratanku i na kilku rzeczach nie sprały się te plamki. Mogę te ciuszki namoczyć w vanishu a później wyprać jeszcze raz? Czy macie jakieś inne sposoby?
Ja piorę ciuszki z dodatkiem niebieskiego OXY z Faberlic. On też świetny do kolorów (nie odbarwia). I jest bez chloru. To jest odplamiacz tlenowy. Najpierw go wsypuję do miski z ciepłą wodą i namaczam na noc, a rano do pralki i dodaje trochę do prania. Nawet świetnie sobie radził z zadeptanymi skarpetkami. Plamami żółtymi z potu (mój tato jest masażysta więc ma straszne koszule pod tym kątem), zaplamione ścierki kuchenne.
FB_IMG_1485787984020.jpg
FB_IMG_1485788005674.jpg
FB_IMG_1485787987239.jpg

Załączniki

• FB_IMG_1485787984020.jpg
    FB_IMG_1485787984020.jpg
    129 KB · Wyświetleń: 331
  • FB_IMG_1485788005674.jpg
    FB_IMG_1485788005674.jpg
    70,2 KB · Wyświetleń: 336
  • FB_IMG_1485787987239.jpg
    FB_IMG_1485787987239.jpg
    202,2 KB · Wyświetleń: 339
No wygoda niesamowita. Tym bardziej już przy dziecku.
U nas wiecznie sterta naczyń. To co mąż tylko po pracy ogarnie czy ja to co potrzebuje do gotowania. A jeszcze tu zlew jednokomorowy. Zmywarka nam mniej wody zużywała niż takie mycie pod bieżącą wodą. Dodatkowo puszczasz jak ja to mówię pranie garów, a w tym samym czasie robisz co innego. Więc i oszczędność czasu. Tam na mieszkaniu mieliśmy ta wąska. Tutaj też ta wąska jest - 45. Jak będziemy dom już urządzać swój to wstawimy 60. Bo jednak jak wstawię naczynia to już nie wszystkie garnki mi się do zmywarki zmieszczą.
Także ja widzę same plusy.
- wygoda
- oszczędność wody
- oszczędność czasu
- na bieżąco brudne naczynia wstawia się do zmywarki do całego jej zapełnienia i nic na wierzchu w kuchni brudnego na blatach nie stoi.
- wygodnie czyści się zmywarkę, wkładasz specjalna kostkę bądź płyn i włączasz puste pranie tak jak byś puściła przy myciu naczyń.

Minus taki że nie wszystkie garnki, naczynia i sztućce włożysz. Niektóre materiały się w niej niszczą.
Zgadzam się z Tobą w 100%. My mamy ta większa 60 i praktycznie wszystko się tam mieści, już mam swoje patenty na układanie hehe jedynie co to niektórych naczyń nie można myc w znywarce, bo są np ręcznie malowane, ale my takich w zasadzie nie mamy.

No właśnie chyba muszę kupić po małej paczce w końcu kupienie pieluszek to nie problem a pampersy mi córkę uczylily ale dopiero te większe rozmiary. Kusi mnie to z Rossmana bo babydream cenowo wychodzi fajnie i ma bardzo dobre opinie.
U mnie bylo podobnie,ale jak juz raz sie zrazilam to nie wroce do danej firmy :)

reklama
No wygoda niesamowita. Tym bardziej już przy dziecku.
U nas wiecznie sterta naczyń. To co mąż tylko po pracy ogarnie czy ja to co potrzebuje do gotowania. A jeszcze tu zlew jednokomorowy. Zmywarka nam mniej wody zużywała niż takie mycie pod bieżącą wodą. Dodatkowo puszczasz jak ja to mówię pranie garów, a w tym samym czasie robisz co innego. Więc i oszczędność czasu. Tam na mieszkaniu mieliśmy ta wąska. Tutaj też ta wąska jest - 45. Jak będziemy dom już urządzać swój to wstawimy 60. Bo jednak jak wstawię naczynia to już nie wszystkie garnki mi się do zmywarki zmieszczą.
Także ja widzę same plusy.
- wygoda
- oszczędność wody
- oszczędność czasu
- na bieżąco brudne naczynia wstawia się do zmywarki do całego jej zapełnienia i nic na wierzchu w kuchni brudnego na blatach nie stoi.
- wygodnie czyści się zmywarkę, wkładasz specjalna kostkę bądź płyn i włączasz puste pranie tak jak byś puściła przy myciu naczyń.

Minus taki że nie wszystkie garnki, naczynia i sztućce włożysz. Niektóre materiały się w niej niszczą.
Ja już teraz nie mogłabym żyć bez zmywarki[emoji16] to byłby pierwszy sprzęt, który bym kupiła[emoji4]

Do góry