reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzień dobry wszystkim,
Ja wczoraj na kolację pojadłam guacamole a w nocy to myślałam że mi przełyk wypali. Pierwszy raz miałam zgage i to aż taka..

Te co spodziewają się pierwszego dziecka, wszystkie chodzicie na szkole rodzenia? Ja niestety nie mogę chodzić bo muszę leżeć, i zastanawiam się czy dam radę urodzić? Czy położne podczas porodu będą mi mówić jak mam mniej więcej oddychać itd?
Ja mam pierwsze dziecko w drodze a do szkoły się nie wybieram :) i urodzimy wszystkie , uwierz na słowo :)

A nie chcesz skorzystać z położnej środowiskowej co by przyjeżdżała teraz do ciebie ? Mi moją położna właśnie tłumaczy jak skurcze rozróżniać , co robić podczas porodu itp. trochę jak indywidualna szkoła rodzenia ;)

reklama
Mam pytanko odnośnie prania ubranek. Kupujecie osobno do bieli i koloru? Proszek czy mleczko do prania? Teraz zaczęłam się interesować tym tematem i w sumie sporo tego jest..widziałam jeszcze kapsułki.

Hejkau mnie dziś znowu upały ☉☉☉☉o 14 mam jechać z córką na dzień dziecka (mieszkamy na wsi) a tu zapowiadają burze mam nadzieję że choć na chwilę z nią pójdę bo od tygodnia na to czeka.Ta gorączka nie wpływa na mnie zbyt dobrze głowa mnie boli często już nie wiem czy to od tego kataru i przeziębienia czy od pogody bo raz boli a później dobrze choć dziś od rana boombiinhalacje mi gin przepisał od środy jak byłam u niego tycia jest lepiej z kaszlem ale nadal katar gdzieś w środku może to przez te upały też się nasila bo w nocy w domu ciepło i w gardle i nosie sucho jak się budzę niech to się wreszcie skończy bo oszaleje

Dzisiaj dzień dziecka, a ja miałam z młodszym jechać nad wodę, ale po południu mają być burze... kurczę, no za daleko muszę jechać żeby zaraz wracać :/ Poza tym Jasio stwierdził, że on chce prezent dostać, no materialista mały :p starszy wypiął się na swoje urodziny i jak myślałam, chce iść z kolegą, ale na cały dzień do kina, pewnie znowu obskoczą dwa filmy i pójdą na kebaba... ta młodzież, ale ciasto i tak zrobię. Jeszcze szwagierko-teściowa chce żeby ich odwiedzić... bo mi się chce, ale zrobię to dla mojego K, wiem jak ważna jest dla niego rodzina, co mnie nie zabije....
Moja mloda jedzie ze mna do miasta,dostala od nas kase,bo co tu kupic 14-latce,zabawek jej juz nie kupie,a w ciuchy sie nie mieszam,bo mam rozny gust i niezaryzykuje az tak :p dobrze ze Misia niedlugo przyjdzie na swiat :p

Dzień dobry wszystkim,
Ja wczoraj na kolację pojadłam guacamole a w nocy to myślałam że mi przełyk wypali. Pierwszy raz miałam zgage i to aż taka..

Te co spodziewają się pierwszego dziecka, wszystkie chodzicie na szkole rodzenia? Ja niestety nie mogę chodzić bo muszę leżeć, i zastanawiam się czy dam radę urodzić? Czy położne podczas porodu będą mi mówić jak mam mniej więcej oddychać itd?

Ja tez często mam zgagę, wczoraj tez mnie z godzinę męczyła to podobno zimne mleko pomaga, woda zima i szklanka wody z łyżka miodu wypita przed snem :)

To moje pierwsze dziecko i nie chodzę na szkole rodzenia, szkoda mi sił i czasu. Co ma być to będzie, pewnie w 36-38 tyg pooglądam na yt jakieś ćwiczenia na oddech itd jak się zachowywać przy skurczach, później na porodzie żeby pomagać wyjść dzidzi i tyle. Za duże upały na wychodzenie gdziekolwiek to nie chciałoby mi się chodzic do tego szpitala na zajęcia.
Spokojnie, nie my pierwsze przy pierwszym porodzie nie uczęszczany do takiej szkoły i jakoś dzieci się rodzą normalnie :) najważniejsze jest tez podejście, moim zdaniem dużo siedzi w naszych głowach :)

Mam pytanko odnośnie prania ubranek. Kupujecie osobno do bieli i koloru? Proszek czy mleczko do prania? Teraz zaczęłam się interesować tym tematem i w sumie sporo tego jest..widziałam jeszcze kapsułki.

Ja nie, mam jeden proszek do bieli z Lovela i płyn do kolorów z Lovela, a i tak jak prałam 5 tur tych ciuszków i były różne rodzaje to dawałam zakrętkę proszku i zakrętkę płynu i tyle :)

U mnie takie śniadanko, rozpieszczamy się na dzień dziecka hah
IMG_1527837502.901007.jpg

Załączniki

• IMG_1527837502.901007.jpg
    IMG_1527837502.901007.jpg
    295,5 KB · Wyświetleń: 409
Dzień dobry wszystkim,

Ja nie chodzilam przy pierwszym do szkoly rodzenia i przetrwalam porod ;) spokojnie dasz rade :* moja rada.. nie krzycz bo zabiera ci to energie ;)

reklama
Ja kupiłam proszek i płyn do płukania tylko do kolorów. W gratisach dostałam chyba z 5 próbek mleczek do prania do białego :)

Do góry