reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja to moglabym codziennie ciuszki przeglądać przekładac :D już ubranek na początek mam dużo i starczy dokupie tylko może że 2 sweterki jeszcze rozpinane cienkie a tak to już na wieksze rozmiary będę brać jak cos fajnego by się trafiło :)
A do którego rozmiaru już jesteś obkupiona ?:) To zajrzyj w przyszłym tygodniu do Lidla :D. Będą fajne ciuszki, ja kupię na 74 trochę :p

reklama
W Niemczech często jest tak, że zamiast państwo płacić Tobie to Ty musisz jeszcze im dopłacić jakieś euro. Może tak tez tam było. Mój Bartek się rozlicza w Niemczech i dostanie jakoś max 300 euro, rozliczał go kolega jego mamy z pracy w banku niemieckim. Tak to taka usługa tez sporo kosztuje, bo jakoś na pewno z 150 zł za rozliczenie tego wszystkiego, bo jest to o wiele bardziej skompilowane niż nasz polski PIT.
Z tego co wiem, to to nie jest takie skomplikowane. Moja tesciowa wszystkich w domu rozlicza, a nie jest jakaś księgowa czy coś. Ja w biurze rachunkowym płaciłam w tamtym roku 40€, a w tym już 50€ (podrożało Hah), a tak naprawdę to maja łatwy pieniądz i na tym żerują :p

I dlatego nie liczy sie do emerytury w Pl :) na zleceniowce jedynie co jest dobre, to moznosc robienia nadgodzin itd ale trzeba tez pomyslec o przyszlosci ;)
Tu nawet nadgodzin się nie da robić.. szef mówi czy się robi w sobotę czy nie i do której. Więc samowolki raczej nie ma jeśli o to chodzi a gdyby się dało to K by nawet w niedzielę robił.

My dziś dokonaliśmy pierwszego poważnego (czyt. drogiego) zamówienia dla Kacperka :D
Mianowicie zamówiliśmy wózek 2w1 do tego nosidełko z adapterami.
Trafiliśmy na super gościa który z nami rozmawiał. Ja byłam nastawiona na nosidełko maxi cosi pebble a on mi je może nie odradził ale polecił coś równie fajnego i tańszego - cybexa aton 5. Mojemu bardziej się ten cybex podobał i w końcu wzieliśmy cybexa i 100 zł w kieszeni. Ma wg mnie lepszą wkładkę w środku i lepszą regulację. Daszek na pewno na plus - nie w formie szmatki do zaciągania jak w maxi cosi. Odbiór mamy w połowie lipca :p
Zobacz załącznik 861807
Zobacz załącznik 861808
Mi tez się właśnie podobają te cybexy, tylko zastanawiam się jaki model, jeśli mogę wiedzieć to ile płaciliście za ta 5? I mam nadzieje, ze będzie pasował do naszego auta. Braliście z isofixem?

reklama
Jeśli wszystko jest wporzadku to rozumiem :) a nawet na same zdjęcia 3D nie chcecie się zapisać na pamiątkę ?:)
Nie ;) z corcia mam zdjecia usg ,z druga tez, a wystarczy mi to ze bedzie ze mna na codzien ;) jak narazie wszystko jest dobrze.. inaczej by mi powiedzial ;) a ktg mam co dwa tyg przy wizytach,jesli teraz bede jezdzic co tydz. to ktg bedzie co tydz. ;)

Do góry