reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja tez tak mialam.. prawie cycki bylo widac i malą mi dali po urodzeniu zaraz na brzuch ;) w zasadzie ciut wyzej ;) ale na gole cialo ;) ale ja mialam ich koszule,swoja zalozylam jak sie obudzilam ,bo po porodzie zasnelam :p :p
Ja miałam swoją bo u mnie nie dają :)
też po porodzie jaklas godzin czy dwie usnęłam bo tak byłam zmęczona i śpiąca już podczas porodu myślałam że usne bo pojechałam po 23 do szpitala a dopiero o 4.50 urodziłam i cała noc nie przespana a potem jak usnelam to do 13 spałam i dopiero mi malego dali jak odpoczęłam :)
W torbie już mam spakowane 3 rozpinane koszule nowe, ale chyba wezmę jeszcze jedna starą do porodu w razie co :)

reklama
Nie mial prawa wziasc pieniedzy z rozliczenia z pita waszego..dlaczego sie na to zgodziliscie?
My nawet nie dostaliśmy umowy Kamila do ręki nigdy. No to jest właśnie taki człowiek i nikt nigdy się z nim nie kłócić na ten temat. A jest ustalone od Górnie, że pieniądze z rozliczenia może pobrać pracodawca lub pracownik. Więc wziął i nie oddał. A nie była to mała suma..

Do porodu cała koszula jest podwinięta do góry ,cycki prawie na wierzchu a jak dziecko dziecko wyjdzie to odrazu kładą na goły brzuch i do piersi :D ja miałam tak podwiniętą do góry że wogole niczym się nie ubrudziła jak w czystej weszłam i w czystej wyszłam z porodu :p ale później jak trochę odpoczęłam po porodzie to przebrałam się już w drugą oczywiście :)
To już lepiej iść nago rodzić heh :p

My nawet nie dostaliśmy umowy Kamila do ręki nigdy. No to jest właśnie taki człowiek i nikt nigdy się z nim nie kłócić na ten temat. A jest ustalone od Górnie, że pieniądze z rozliczenia może pobrać pracodawca lub pracownik. Więc wziął i nie oddał. A nie była to mała suma..
A to masz w takim razie pewność, że on ma w ogóle umowę i ma odprowadzane składki? [emoji4] Bez umowy to tak wiesz.. dla mnie mega dziwne

też po porodzie jaklas godzin czy dwie usnęłam bo tak byłam zmęczona i śpiąca już podczas porodu myślałam że usne bo pojechałam po 23 do szpitala a dopiero o 4.50 urodziłam i cała noc nie przespana a potem jak usnelam to do 13 spałam i dopiero mi malego dali jak odpoczęłam :)
W torbie już mam spakowane 3 rozpinane koszule nowe, ale chyba wezmę jeszcze jedna starą do porodu w razie co :)
No ja od 3 rano do 10 przedpoludniem i tez mi dali mala jak sie obudzilam ;)

Hejka [emoji4] ile stron do nadrobienia [emoji33] dopiero dzisiaj po weselu doszłam do siebie, cieżko było wysiedzieć ale jakoś dałam radę, mała była grzeczna, baraszkowala w brzuszku do muzyki [emoji3] dzisiaj przyszła mi cześć wyprawki do szpitala, łącznie z materacykiem do lozeczka. Dziewczyny a co myślicie o przewijaki z Ikei? Zastanawiam sie nad nim, bo w sumie wygodniej niż przewijak na łóżeczko. Zobacz załącznik 861803
Fajny ale ja nie mam miejsca na tyle mebelków dlatego nawet się nie oglądałam za takim. A poza tym myślę , że długo bym na takim nie poprzewijala. Z 4 miesiące i później już pewnie na łóżku będzie mi wygodniej. Mała zacznie się ruszać to nawet bym się bała czy na takim czy na łóżeczku lub komodzie. W którym miesiącu dziecko zaczyna się przewracać na boki ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ja mam spakowane dwie i jeszcze kupię do porodu. Myślisz , że lepiej wziąć trzy takie do karmienia ? Przydadza się ?:)

No wlasnie, jak @Anulaa88 napisala,czy jestescie pewni ze jest tam zatrudniony? Bo jesli nie jest to ten czas ktory tam pracuje w ogole nie liczy mu sie do emerytury..

reklama
My dziś dokonaliśmy pierwszego poważnego (czyt. drogiego) zamówienia dla Kacperka :D
Mianowicie zamówiliśmy wózek 2w1 do tego nosidełko z adapterami.
Trafiliśmy na super gościa który z nami rozmawiał. Ja byłam nastawiona na nosidełko maxi cosi pebble a on mi je może nie odradził ale polecił coś równie fajnego i tańszego - cybexa aton 5. Mojemu bardziej się ten cybex podobał i w końcu wzieliśmy cybexa i 100 zł w kieszeni. Ma wg mnie lepszą wkładkę w środku i lepszą regulację. Daszek na pewno na plus - nie w formie szmatki do zaciągania jak w maxi cosi. Odbiór mamy w połowie lipca :p
bebetto-holland-2w1-1.jpg

cybex_aton5_cechy.jpg

Załączniki

• bebetto-holland-2w1-1.jpg
    bebetto-holland-2w1-1.jpg
    61,8 KB · Wyświetleń: 339
  • cybex_aton5_cechy.jpg
    cybex_aton5_cechy.jpg
    44,9 KB · Wyświetleń: 341
Do góry