miloscwczasachpopkultury
Fanka BB :)
Mojej bratowej urosły stopy w pierwszej i w drugiej ciąży. Po pierwszej wróciły do normy, obecnie jest 4 miesiące po drugim porodzie i jeszcze się nie zmniejszyły
Nie do końca że są opuchnięte, ja mam jakby na długość większe
Ja dziś do gina się wybieram po miesiącu jestem bardzo ciekawa co mi powie. Maż wymyślił wyjazd teraz na weekend nad morze, zapytam lekarza czy nie widzi przeciwwskazań bo to jednak kawał drogi z Wrocławia. Idę się zaraz odchaszczać. Dramat. Z synem jak mi wody odchodziły to na lajcie się ładnie wygoliłam jeszcze a tu dwa miesiące do terminu a ja już ledwo tam daje radę zapomniałam lusterko kurde kupić i bedzie cieżko. Tak pomyślałam ze przydałoby się cos takiego na kształt iRobota, że wpuszczasz tam na te chaszcze i on ogarnia Ci fryzurę
Chciałam Wam zwrócić uwagę jeszcze na to słońce i kremy jakimi się w ciąży smarujemy. Mi od słońca wychodzą przebarwienia, tzw. ostuda ciążowa, trzeba uważać bo to lubi sobie potem zostać. Jak kupujecie kremy z filtrem to koniecznie zwróćcie uwagę na rodzaj filtra, niestety większość kremów (te drogeryjne to chyba wszytskie) mają szkodliwy filtr chemiczny przenikający. O ile normalnym ludziom nie zaszkodzi o tyle w ciąży już gorzej, bo przenika do krwioobiegu i do łożyska, tym samym do dziecka. Srokao pisała też o tym na blogu, myślę że warto zwrócić na to uwagę i zainwestować w dobry krem z bezpiecznym filtrem
Ja używałam ostatnio nad woda z ziaji, miał moc 20. Myśle, ze on na pewno jest bezpieczny i nie mam się co obawiać.
Ja dziś tez ogarnelam dół i powiem Ci, że jakoś dałam radę, nie było aż tak tragicznie. Wiadomo za 8/9 tygodni jak będę się szykować do porodu to już lusterko obowiązkowo