karkula309
Fanka BB :)
e tam dwa tygodnie to jak nic :* co ja mam powiedzieć jak biorę od 2 miesiąca ciąży i będę brac pewnie do końcaJa biorę nospę przez 2 tygodnie, a nie przez 50 dni.
Poza tym po raz kolejny powiem, że bardziej ufam swojej lekarce, która sama ma 2 mały dzieci niż temu co ktoś napisze na forum czy w internecie.
A po drugie uważam, że nawet jeśli to większe niebezpieczeństwo przyniesie mi przedwczesny poród, to że dziecko może jeszcze samo nie oddychać niż branie nospy przez 2 tygodnie...
Boje się skutków ubocznych wiadomo, czytałam internety i różne artykuły na ten temat , czytałam też fora gdzie matki były całą ciążę na nospie a problemów później z dzieckiem nie było . Jeśli chodzi o leki to do swojego lekarza mam zaufanie ale i tak na własny rozum wydaje mi się że chyba lepiej brać nospe i liczyć się z tym ze mogą wystąpić problemy z napięciem u dziecka niż nie brać nospy i moc urodzic np w 20 tygodniu ciąży .. sama zauważyłam że napicie macicy było mniejsze po nospie . I to nie na podstawie " wydaje mi się " a na podstawie ktg
Przemawia też do mnie fakt że w szpitalu u nas daje się z marszu nospe. Jeśli by była szkodliwa czy wpływała by na dziecko to by się przynajmniej zastanowili komu dawać ta nospe a nie wydaje mi się żeby nad artykułem w internecie pracowało tyle profesorów czy lekarzy co w szpitalu