reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

To bardzo dużo ważyła przy porodzie..
W ogóle się tym nie zainteresowali ?:o
Teraz już chodzisz prywatnie ? I miałam robione badanie glukozy ?
Tak chodzę prywatnie bo nie chciałam powtórki krzywa wyszła na czczo 95 więc skierował mnie do diabetologa i mam dietę zobaczę w środę ile mała będzie ważyć 2 tyg będzie mniejsza niż córka co usg było wtedy w 32 zobaczymy czy będzie różnica bo dziecko od 30 tyg tyje szybciej ale się okaże czy normalnie przybiera na wadze a nie za dużo

reklama
A nie miałaś cesarki przy tak dużym dziecku ?
Jak pojechałam na izbę to okazało się że mam 8 cm rozwarcia wszystko idzie dobrze i mam rodzic naturalnie jak się mąż zapytał czy cc mogę mieć to nie -(bo pani doktor panikowala po wielkości mojego brzucha że dziecko 5 kg będzie miało i pretensje ze nie znam wagi dziecka ja na NFZ miałem 3 usg i ostatnie w 32 z waga 3200g i później nie byliśmy już na usg to była obruszona powiedziałam że usg może teraz zrobić bo jeszcze bóle nie były tragiczne ale gdzie tam wysłała mnie na porodowke i później cyrki po porodzie bo mała duża i niedotlenienie miała i inne problemy mówię Wam dziękuję Bogu że wszystko jest ok.ale co się naplakalam i nachodzilam po lekarzach to szkoda gadać

Niektóre kobiety mają poprostu tendencje do rodzenia duzych dzieci. Mam znajoma ona szczupla maz tez, nie miala cukrzycy a pierwszy syn 4500 a drugi 4700 i oba porody sn takze ja ją podziwiam :)

Niektóre kobiety mają poprostu tendencje do rodzenia duzych dzieci. Mam znajoma ona szczupla maz tez, nie miala cukrzycy a pierwszy syn 4500 a drugi 4700 i oba porody sn takze ja ją podziwiam :)
Moje krzywe z 2 pierwszych ciąż też w normie zero przekroczen a jak tylko weszłam Tera do diabetologa i usłyszała ile ważyły dzieci przy porodzie od razu stwierdziła-cukrzyca była tylko że u mnie babcia moja a u męża mama rodziły dzieci powyżej 4400g więc może to genetyka???okaże się na usg czy mała za dużo przybiera na diecie cukrzycowej czy ok wtedy będę wiedzieć czy ta cukrzyca mogła być w pierwszych dwóch ciazach

Nie wiem jak u Was ale mój Maluch już od chwili ma bardzo regularne okresy aktywności. Czytałam że często po porodzie dziecko jest aktywne w tym samym czasie co w brzuchu mamy.
Jeśli by tak było to nie będzie źle chociaż pobudki o 2 w nocy mogą byc ciężkie:)

Nie wiem jak u Was ale mój Maluch już od chwili ma bardzo regularne okresy aktywności. Czytałam że często po porodzie dziecko jest aktywne w tym samym czasie co w brzuchu mamy.
Jeśli by tak było to nie będzie źle chociaż pobudki o 2 w nocy mogą byc ciężkie:)
LO matko to moja zawsze bryka jak się położę do wyra ok 21:30 i dość długo dokazuje mam nadzieję że jej die to unormuje

reklama
Moje krzywe z 2 pierwszych ciąż też w normie zero przekroczen a jak tylko weszłam Tera do diabetologa i usłyszała ile ważyły dzieci przy porodzie od razu stwierdziła-cukrzyca była tylko że u mnie babcia moja a u męża mama rodziły dzieci powyżej 4400g więc może to genetyka???okaże się na usg czy mała za dużo przybiera na diecie cukrzycowej czy ok wtedy będę wiedzieć czy ta cukrzyca mogła być w pierwszych dwóch ciazach
Aż z ciekawości zaczęłam szukać o tym informacji i wszędzie widzę że największe znaczenie ma genetyka. Dieta i owszem też ale znalazłam informacje że geny wzrostu są brane od ojca a wagi od matki.

Do góry