reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

J
Od godziny czuje kłujące pulsowanie , tam bardzo nisko. Nie wiedziałam jak to wpisać w google więc wpisałam kłujące pulsowanie w pochwie. Bo chyba tam odczuwam.. i wyszło :
Kłucie w pochwie w ciąży około 37-40 tygodnia jej trwania nie powinno być dla kobiety powodem do niepokoju. Szyjka macicy oraz pochwa muszą przygotować się na poród, rozciągają się i obkurczają. Rozwarcie zwiększa się u niektórych stopniowo i bardzo powoli, u innych pojawia się bardzo szybko i dopiero tuż przed porodem. Dno macicy odczuwalnie się obniża, czemu często towarzyszą dodatkowe skurcze. W związku z obniżeniem dna macicy, główka płodu się obniża i kieruje w stronę ujścia kanału szyjki macicy.

Wiedziałam , zeby nie czytać bo kolejny stres doszedł :( ale już wam nie chciałam głowy zawracać pytaniami na ten temat. Ale jednak muszę :oops: któraś z was ma takie pulsowanie ? Nie jest to jakieś bardzo mocne ale takie nie przyjemne .. :hmm:
Ja mam czasem ;)

reklama
Ojej to rzeczywiście dużo. My max 4 tys. Ale dużo ubranek dostaliśmy, dużo kupiłam w ciucholandzie i tam z 150 zł poszło także duża oszczędność na wyprawce odzieżowej :)

A no właśnie.. a my na same ubranka daliśmy ok 1000zl.. trochę oglupialam na punkcie tego wszystkiego. A jak tak się teraz na to patrzy to sporo mniej można było wydać. Ale nie będę żałować na dziecko. To moje pierwsze i chce jej dać wszystko co najlepsze :) pewnie przy drugim nie będę taka rozrzutna tylko przemyśle każdy zakup 5razy.

Od godziny czuje kłujące pulsowanie , tam bardzo nisko. Nie wiedziałam jak to wpisać w google więc wpisałam kłujące pulsowanie w pochwie. Bo chyba tam odczuwam.. i wyszło :
Kłucie w pochwie w ciąży około 37-40 tygodnia jej trwania nie powinno być dla kobiety powodem do niepokoju. Szyjka macicy oraz pochwa muszą przygotować się na poród, rozciągają się i obkurczają. Rozwarcie zwiększa się u niektórych stopniowo i bardzo powoli, u innych pojawia się bardzo szybko i dopiero tuż przed porodem. Dno macicy odczuwalnie się obniża, czemu często towarzyszą dodatkowe skurcze. W związku z obniżeniem dna macicy, główka płodu się obniża i kieruje w stronę ujścia kanału szyjki macicy.

Wiedziałam , zeby nie czytać bo kolejny stres doszedł :( ale już wam nie chciałam głowy zawracać pytaniami na ten temat. Ale jednak muszę :oops: któraś z was ma takie pulsowanie ? Nie jest to jakieś bardzo mocne ale takie nie przyjemne .. :hmm:
Skurcze odczuwam jako pulsowanie ;) nie szukam takich rzeczy w internetach. To co u jednej osoby jest czyms normalnym u kogos innego moze cos oznaczac

Ja lepiej nie będę mówić, bo my sporo :) ale nie ograniczaliśmy się, kupowaliśmy wszystko nowe, ale też malowaliśmy pokoik i kupowaliśmy do niego mebelki dla małego. Dostaliśmy sporo kasy od rodziców, dostaniemy później becikowe i 3200 zł dostaniemy z ubezpieczeń z pracy. Więc nam się zwróci :)
Każdy wydaje tyle ile chce jeśli macie możliwość to czemu nie jeśli bym nie miała wydatków typu remonty pewnie też bym wydała sporo i kupowała nowe ;)

Nam poszło na całość 2500( łącznie z lekami ciążowymi ) no ale przyznam się że trochę oszczędzaliśmy i szukałam jak najtaniej ;)

Ja dopiero zaczynam wyprawkę , ciuszki z tego co widzę muszę kupić tylko czapeczki, skarpeteczki, niedrapki. Reczniki i kosmetyki. No i największy zakup łóżeczko, materac i fotelik samochodowy. Dzisiaj przeglądałam trochę ciuszkow i te 62 to są takie maleństwa. A znalazłam w pudle nawet rozmiar 50 to już mega małe. Przez ten tydzień zrobię porządki w szafie i w przyszły weekend powyciągać że strychu resztę ciuszkow i zabiorę się za pranie i prasowanie.
Fotelik, łóżeczko i materacyk to już prawie 1000 zł jest więc pewnie w 1500 się zamkniemy.

Myślicie , że taki kocyk dzianinowy-sweterkowy będzie na lato do wózka za ciepły ? Bo mam kilka ale szukam białego i nic ciekawego nie widzę :/
Screenshot_2018-05-26-20-18-02-603_com.opera.browser.png

Załączniki

• Screenshot_2018-05-26-20-18-02-603_com.opera.browser.png
    Screenshot_2018-05-26-20-18-02-603_com.opera.browser.png
    127,4 KB · Wyświetleń: 412
Wiem , że u kogoś może oznaczać coś złego a u innej osoby nic nie znaczyć ale już te skurcze i bóle są tak rozne , że sama się gubie co jest normalne :/

Klaudia ja mam twardy brzuch jak coś zjem, jak stoję, jak idę, jak za długo coś robię. Praktycznie cały dzień chyba że usiądę czy położę się i odpocznę. To chyba normalne. Ból w podbrzuszu ostatnio też mnie nachodzi taki kłujący właśnie a pulsowanie to może żyła tętnicza np. poza tym mnie cały czas wszystko tam boli od kilku miesięcy a podobno wszystko jest ok. Wydaje też mi się że mała główka mocno napiera bo jakoś ciężej czuje w miednicy. To już czas gdzie organizm się szykuje na poród nie denerwuj się i wszystko konsultuj z lekarzem a najlepiej połóż się i relaksuj :)

reklama
Do góry