reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja na wizycie 22.12 jak byłam to był tylko pęcherzyk, w środku pusto ale lekarz powiedział , że to normlane bo to wczesna ciaza i kazał przyjść 10.01 :)

reklama
Ja wg kalkulatora mam na 25.08.
Serduszka mi nie pokazal tylko pecherzyk a w środku malenstwo. Powiedzial ze jak za 2 tygodnie przyjde to pewnie juz bedzie widac serduszko.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
a gin na kiedy termin wyliczył i co wyszło po wielkości zarodka?
termin jest elastyczny mi z om 4 sierpień z usg 1 sierpień.

Mi moją ciąża od dziś pokazuje 7tc. A suwaczek jeszcze 6. Ogólnie z om liczyłam termin na 29 sierpnia ale jeszcze wszystko może się przesunąć,plus to że będę mieć cc to mogę w podobnym czasie co i Ty końcowo mieć termin

ckai9jcg0yg84wbd.png
Mój lekarz od OM odlicza 10 dni,ostatnio kazał sobie wybrać między 8 a 13 ;) luksus drugiego cięcia chyba.

Mój też coś koło tygodnia szybciej,ale mówię u mnie szybko zagnieżdżanie było to nie wiem czy jeszcze więcej nie przesunie

ckai9jcg0yg84wbd.png
Jeśli jest z tych którzy sugerują się bardziej usg to pewnie,no i jeśli nie będzie chciał żeby ci się akcja porodowa zaczęła jak dzieć będzie wypadał starszy:) W czwartek na wizycie ci się wszystko wyjaśni jak pomierzy zarodek.

Ja mam wizytę 10.01 ale już druga będzie to mój 10 tydzień,serduszko już widziałam i biło w normie, martwi mnie tylko to ze mdłości ustały i ogóle czuję się dość dobrze:-) Czy tak powinno być?
moze po prostu masz farta i dobrze znosisz ta ciaze :) Ja od poczatku czuje sie dobrze, naprawde mam minimum objawów. Jutro pierwsza wizyta (7 tydzien) wiec nieco sie dowiem.

Cześć Dziewczyny, ja jestem po pierwszej wizycie. Moje Bobo ma już 16mm ;) I ma serce jak dzwon. Dostałam dużo zlecań na badania krwi także nowy rok=nowe wydatki ;) Ale to akurat bardzo mnie cieszy. Według ostatniej miesiączki jestem 7tyg+3, a według usg 8tyg. Mam dużo odpoczywać i nie przemęczać się ze względu na ostatnie poronienie. Ale jeszcze nie poszłam na L4. W domu bym chyba zwariowała i ogłupiała. Wole pracować, a wieczoru spędzać z moim szalonym trzylatkiem i mężem ;)

reklama
Ja mam termin wg kalkulatora 1 sierpień wg lekarza 2 sierpień ale ze względu na cc pewnie zostanę lipcową mamusią, prenatalne mam dopiero 17 stycznia to będzie 12 tydzień

Do góry