reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja na wizycie 22.12 jak byłam to był tylko pęcherzyk, w środku pusto ale lekarz powiedział , że to normlane bo to wczesna ciaza i kazał przyjść 10.01 :)

reklama
Ja wg kalkulatora mam na 25.08.
Serduszka mi nie pokazal tylko pecherzyk a w środku malenstwo. Powiedzial ze jak za 2 tygodnie przyjde to pewnie juz bedzie widac serduszko.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
a gin na kiedy termin wyliczył i co wyszło po wielkości zarodka?
termin jest elastyczny mi z om 4 sierpień z usg 1 sierpień.

Mi moją ciąża od dziś pokazuje 7tc. A suwaczek jeszcze 6. Ogólnie z om liczyłam termin na 29 sierpnia ale jeszcze wszystko może się przesunąć,plus to że będę mieć cc to mogę w podobnym czasie co i Ty końcowo mieć termin

ckai9jcg0yg84wbd.png
Mój lekarz od OM odlicza 10 dni,ostatnio kazał sobie wybrać między 8 a 13 ;) luksus drugiego cięcia chyba.

Mój też coś koło tygodnia szybciej,ale mówię u mnie szybko zagnieżdżanie było to nie wiem czy jeszcze więcej nie przesunie

ckai9jcg0yg84wbd.png
Jeśli jest z tych którzy sugerują się bardziej usg to pewnie,no i jeśli nie będzie chciał żeby ci się akcja porodowa zaczęła jak dzieć będzie wypadał starszy:) W czwartek na wizycie ci się wszystko wyjaśni jak pomierzy zarodek.

Ja mam wizytę 10.01 ale już druga będzie to mój 10 tydzień,serduszko już widziałam i biło w normie, martwi mnie tylko to ze mdłości ustały i ogóle czuję się dość dobrze:-) Czy tak powinno być?
moze po prostu masz farta i dobrze znosisz ta ciaze :) Ja od poczatku czuje sie dobrze, naprawde mam minimum objawów. Jutro pierwsza wizyta (7 tydzien) wiec nieco sie dowiem.

Cześć Dziewczyny, ja jestem po pierwszej wizycie. Moje Bobo ma już 16mm ;) I ma serce jak dzwon. Dostałam dużo zlecań na badania krwi także nowy rok=nowe wydatki ;) Ale to akurat bardzo mnie cieszy. Według ostatniej miesiączki jestem 7tyg+3, a według usg 8tyg. Mam dużo odpoczywać i nie przemęczać się ze względu na ostatnie poronienie. Ale jeszcze nie poszłam na L4. W domu bym chyba zwariowała i ogłupiała. Wole pracować, a wieczoru spędzać z moim szalonym trzylatkiem i mężem ;)

reklama
Ja mam termin wg kalkulatora 1 sierpień wg lekarza 2 sierpień ale ze względu na cc pewnie zostanę lipcową mamusią, prenatalne mam dopiero 17 stycznia to będzie 12 tydzień

Do góry