reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Ale macie rożki minky czy nie? Bo te minky to chyba za grube na lato co nie? :)
Zwykły bawełniany[emoji5] on wydaje się być na grubość takiej cienkiej kołderki[emoji4] nie wiem czy go użyję chociaż raz[emoji4] raczej mam go w razie "w", jakby np. było tak zimno jak ostatnio u nas[emoji4]

Skurcze są po całej powierzchni macicy. Jeśli czujesz raz z jednej , raz z drugiej to Ci się dzidzia rozpycha i przekręca :)
Kurczę ale tak intensywnie..no ja czuję jakby był w poprzek bo pod zebrani mnie ciagnie i po przeciwnej stonie na zmianę przeciaga się czy co...

Wczoraj robiłam mus truskawkowy, a dziś zrobiłam jabłkowo - bananowy :) akurat miałam jakieś jabłka i banany w domu :) to się nie zmarnują :D ten wyszedł gęstszy niż truskawkowy :) ale banany tak 'kleją' :)

I pochwalę się pierwszym kocykiem zrobionym przez Babcię dla Majeczki :)
Teraz będzie robiła jej jeszcze bambusowy :) Zobacz załącznik 859532Zobacz załącznik 859533
Ty to jesteś ,, kobieta pracujaca" ciągle coś pichcisz ciekawego, babcia też pracowita..

Ty to jesteś ,, kobieta pracujaca" ciągle coś pichcisz ciekawego, babcia też pracowita..
Bo ja nauczona jak i moja mama na pełnych obrotach.
Normalnie pracowałam dzień w dzień to teraz że pracuje mniej to nadrabiam gotowaniem itp.
Był okres że moja mama praca (pielęgniarka, praca po 12h dwuzmianowa) była na studiach magisterskich dziennych i jeszcze w domu miała trójkę dzieci i wnuka. Wiadomo że skoro byłam w domu to gotowałam , sprzątałam bo i tak co miałam innego do roboty, ale non stop coś. Jak już człowiek tak się przyzwyczai to nie usiedzi na pupsku. Dlatego dla mnie ten tydzień leżenia plackiem to był koszmar.

Ja ostatnio połączyłam kilka faktów odnośnie moich skurczy bo mnie łapią w podbrzuszu i właśnie w łydkach też. Dzisiaj w nocy też mnie złapało. Ostatnio właśnie parę dni nie jadłam pomidorów i bananów. Może właśnie potasu mi brakuje. Postaram się znów jeść chociaż jednego pomidora i banana na dzień. Wcześniej tak jadlam i było ok.
Ja miałam niedobór potasu podawali mi w kroplowlach w szpitalu, ale żadnych skurczy wtedy nie miałam od niedoboru poza odwodnieniem i osłabieniem :) później miałam badany poziom potasu i też był niski i dlatetego muszę brac w tabletkach

Ja ostatnio połączyłam kilka faktów odnośnie moich skurczy bo mnie łapią w podbrzuszu i właśnie w łydkach też. Dzisiaj w nocy też mnie złapało. Ostatnio właśnie parę dni nie jadłam pomidorów i bananów. Może właśnie potasu mi brakuje. Postaram się znów jeść chociaż jednego pomidora i banana na dzień. Wcześniej tak jadlam i było ok.

A nie magnezu? Mnie biorą skurcze takie łydek przy jego brakach właśnie :)

W przyszłym tygodniu chyba zamowie taki kocyk bawełniany albo najpierw poszukam w sklepie czy taki będzie :) mam niby 3 i jeszcze 3-4 po synku ale to po domu bo bardziej chłopięce .a ten najbardziej by się nadawał na lato :)
Screenshot_20180523-093526.png

Załączniki

• Screenshot_20180523-093526.png
    Screenshot_20180523-093526.png
    149,9 KB · Wyświetleń: 471
ja biorę magnez z wit.b6 dwa razy dziennie ;) gin powiedział, że mogę brać ;) @KatiNails ja też nie jestem przyzwyczajona do siedzenia i nic nie robienia, ale biorąc pod uwagę, że pracuję w przedszkolu, i bałam się chorób albo tego, że dziecko mnie uderzy musiałam iść na zwolnienie:) wiadomo w domu też jest co robić, a kompletowanie wyprawki dla malucha jest najprzyjemniejsze :D dziś może podskoczę do sklepu i zobaczę za ubrankami dla synka,bo brakuje mi tych najmniejszych na rozmiar 56 ;)

reklama
czy miewacie skurcze łydek dziewczyny? W zeszłym tygodniu obudziłam się raz dosłownie z krzykiem, tak mnie nagle zabolał skurcz, a uwierzcie że mam wysoki próg bólu. Dziś z kolei obudziłam się moment przed skurczem prawej łydki i opanowałam gębę ale też bolało jak nie powiem co...

@elisse - heeeej! Milion lat Cię tu nie widziałam ;) jak się masz?
Ja miewam ale dziewczyny pisały, że magnez pomaga i biorę 1tabl dziennie jest dużo lepiej. Nie konsultowałam tego z ginem ale byłam u rodzinnej akurat to podpytałam i powiedziała, że na pewno nie zaszkodzi dzidzi.

Do góry