reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
czy miewacie skurcze łydek dziewczyny? W zeszłym tygodniu obudziłam się raz dosłownie z krzykiem, tak mnie nagle zabolał skurcz, a uwierzcie że mam wysoki próg bólu. Dziś z kolei obudziłam się moment przed skurczem prawej łydki i opanowałam gębę ale też bolało jak nie powiem co...

@elisse - heeeej! Milion lat Cię tu nie widziałam ;) jak się masz?

Miewałam pomimo brania magnezu 3*1 i lekarz kazał mi przed snem brać magnokal dodatkowo to magnez z potasem i od kiedy biorę jest dużo lepiej bo miałam tak że mnie w nocy ból budził a teraz jest ok.

Nie wiem czy w moim brzuchu dzidzia się od wczoraj tak mocno rozciąga czy to jakieś skurcze..czuję takie napięcie raz z jednego boku raz z drugiego pusalyscie ze nie może być tych skurczów przepowiadajacych za dużo chyba pojadę dziś do lekarza..

Nie wiem czy w moim brzuchu dzidzia się od wczoraj tak mocno rozciąga czy to jakieś skurcze..czuję takie napięcie raz z jednego boku raz z drugiego pusalyscie ze nie może być tych skurczów przepowiadajacych za dużo chyba pojadę dziś do lekarza..
Skurcze są po całej powierzchni macicy. Jeśli czujesz raz z jednej , raz z drugiej to Ci się dzidzia rozpycha i przekręca :)

czy miewacie skurcze łydek dziewczyny? W zeszłym tygodniu obudziłam się raz dosłownie z krzykiem, tak mnie nagle zabolał skurcz, a uwierzcie że mam wysoki próg bólu. Dziś z kolei obudziłam się moment przed skurczem prawej łydki i opanowałam gębę ale też bolało jak nie powiem co...

@elisse - heeeej! Milion lat Cię tu nie widziałam ;) jak się masz?

Ja ostatnio połączyłam kilka faktów odnośnie moich skurczy bo mnie łapią w podbrzuszu i właśnie w łydkach też. Dzisiaj w nocy też mnie złapało. Ostatnio właśnie parę dni nie jadłam pomidorów i bananów. Może właśnie potasu mi brakuje. Postaram się znów jeść chociaż jednego pomidora i banana na dzień. Wcześniej tak jadlam i było ok.

Wczoraj robiłam mus truskawkowy, a dziś zrobiłam jabłkowo - bananowy :) akurat miałam jakieś jabłka i banany w domu :) to się nie zmarnują :D ten wyszedł gęstszy niż truskawkowy :) ale banany tak 'kleją' :)

I pochwalę się pierwszym kocykiem zrobionym przez Babcię dla Majeczki :)
Teraz będzie robiła jej jeszcze bambusowy :)
IMG_20180523_092942_1.jpg
20180523_084159.jpeg

Załączniki

• IMG_20180523_092942_1.jpg
    IMG_20180523_092942_1.jpg
    59,2 KB · Wyświetleń: 348
  • 20180523_084159.jpeg
    20180523_084159.jpeg
    65 KB · Wyświetleń: 353
reklama
Do góry