reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Nie chodzi o łapanie za słówka tylko niech czasami któreś się zastanowią nad tym bo po ostatnim forum nie zdziwi mnie jak kolejne osoby będą umieszczały postu o niezadowoleniu z podejrzewanej płci
Sama mogę być przykładem że dziewczynka była i jest najwdzieczniejszym i najgrzeczniejszym dzieckiem z całej mojej trójki
Chyba żadna z nas nie będzie niezadowolona. Nie wiem na jakim forum udzielałas się wcześniej, ale każdej z nas tutaj zależy na urodzeniu zdrowego dziecka, niezależnie od płci.

Odbiegając od tematu, czy wam też dokucza delikatne pobolewanie i kłucie w podbrzuszu?

reklama
Nie chodzi o łapanie za słówka tylko niech czasami któreś się zastanowią nad tym bo po ostatnim forum nie zdziwi mnie jak kolejne osoby będą umieszczały postu o niezadowoleniu z podejrzewanej płci
Sama mogę być przykładem że dziewczynka była i jest najwdzieczniejszym i najgrzeczniejszym dzieckiem z całej mojej trójki

A ja po poprzednim forum na którym byłam , miałam wrażenie ze właśnie chłopcy byli tymi mniej wyczekiwanymi . Akurat trafiłaś na takie osoby . Są osoby które maja oczekiwania co do płci i są osoby dla których nie ma to znaczenia ( jak ja) . Pewnie będąc np mama już dwóch chłopców, miałabym nadzieje ze w trzeciej ciąży na dziewczynkę i nie myśle ze uczucie rozczarowania byłoby czymś niewłaściwym . Mysle ze żadna z nas nie uważa, ze któraś płeć jest gorsza , po prostu niektóre z nas maja nadzieje na któraś płeć i nie widzę w tym nic złego .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Chyba żadna z nas nie będzie niezadowolona. Nie wiem na jakim forum udzielałas się wcześniej, ale każdej z nas tutaj zależy na urodzeniu zdrowego dziecka, niezależnie od płci.

Odbiegając od tematu, czy wam też dokucza delikatne pobolewanie i kłucie w podbrzuszu?

Oj tak ja mam . Zanim jeszcze dowiedziałam się ze jestem w ciąży , w ogóle nie podejrzewałam tego , ponieważ dwa tygodnie przed terminem @mialam już bóle jak na okres . I tak jest do dzisiaj już w trochę mniejszej częstotliwości , do tego czuje kłucie i ciągniecie w podbrzuszu .

Oj tak ja mam . Zanim jeszcze dowiedziałam się ze jestem w ciąży , w ogóle nie podejrzewałam tego , ponieważ dwa tygodnie przed terminem @mialam już bóle jak na okres . I tak jest do dzisiaj już w trochę mniejszej częstotliwości , do tego czuje kłucie i ciągniecie w podbrzuszu .

Mam nadzieję w takim razie że to normalny objaw. Jeszcze nie byłam u lekarza, a to moja pierwsza ciąża wiec kazdy objaw mocno mnie zastanawia. Muszę kupić piccolo na sylwestra i wyluzować ;)

Mi na mdlosci jak narazie pomaga 7up ale tak tylko po lyczku za duzo tez nie moge wypic.
Co do znieczulenia nigdy w zyciu bym nie chciala miec, przezylam dwa porody kazdy inny bo z pierwsza corka mialam wywolywany dwa razy i sie troche wymeczylam z druga corka porod trwal 3 godz i nie wyobrazam sobie rodzic ze zniczuleniem, obie dostalam po paru godz do siebie i sie nimi zajmowalam :)
Co do plci mam juz dwie dziewczynki no to marzy mi sie chlopiec, zawsze chcialam miec chlopca :) jesli bedzie dziewczynka rowniez bede ja kochac, nie rozumiem tej krytyki.

Mi na mdlosci jak narazie pomaga 7up ale tak tylko po lyczku za duzo tez nie moge wypic.
Co do znieczulenia nigdy w zyciu bym nie chciala miec, przezylam dwa porody kazdy inny bo z pierwsza corka mialam wywolywany dwa razy i sie troche wymeczylam z druga corka porod trwal 3 godz i nie wyobrazam sobie rodzic ze zniczuleniem, obie dostalam po paru godz do siebie i sie nimi zajmowalam :)
Co do plci mam juz dwie dziewczynki no to marzy mi sie chlopiec, zawsze chcialam miec chlopca :) jesli bedzie dziewczynka rowniez bede ja kochac, nie rozumiem tej krytyki.

Ja rodziłam ze znieczuleniem , również poród wywoływany , to co przeżyłam to koszmar . Poród był dla mnie traumatycznym przeżyciem , do teraz ciężko mi o nim myśleć . Córka urodziła się z 6 pkt i zamartwica średniego stopnia , pępowina 3 razy dookoła szyi . Tym razem będę miala Cc. ( to moja świadoma , przemyślana decyzja )

Ale fakt jest taki ze Znieczulenie było dla mnie zbawieniem .

Ja rodziłam ze znieczuleniem , również poród wywoływany , to co przeżyłam to koszmar . Poród był dla mnie traumatycznym przeżyciem , do teraz ciężko mi o nim myśleć . Córka urodziła się z 6 pkt i zamartwica średniego stopnia , pępowina 3 razy dookoła szyi . Tym razem będę miala Cc. ( to moja świadoma , przemyślana decyzja )

Rozumiem niektore kobiety ktore chca cc i wcale nikogo za to nie potepiam, kazdy ma wybor ja okropnie sie boje tego znieczulenia w kregoslup wogole nie nawidze jak sie nie moge ruszyc itp, wiec dla mnie bylaby to trauma. Moja druga corka rowniez byla owinieta 2 razy pepowina i nawet doktorka mi nic nie powiedziala, ale nie miala zadnych komplikacji :)

reklama
Do góry