reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hey dziewczyny jaki.szpital na poród polecacie w Rzeszowie zastanawiam się nad pro familia i szopenem tam mój lekarz pracuje
Tez dzis czytalam opinie na temat najbliższych porodowek tylko ja inne rejony niz Ty wiec nie pomoge . Ja mam w opcjach Wodzisław Śląski ,Rybnik i Żory i sama nie wiem co wybiore.... poprzednie 2 porody mialam w Wodzislawiu i nic zlego nie moge powiedziec. Czytam opinie o szpitalach i sa rozne dobre i zle .... ale to tak zawsze jest jedni są zadowoleni inni nie ...

reklama
U mnie jest moda na pro- familie ale jak dla mnie kiepskie podejście bo mam do Rzeszowa jakies 70 km, i rodzić tam bez wskazań ze względu na pojedynczą salę to lekka przesada ale jak ktos patrzy na warunki i jest to sprawa pierwszej rangi to ok. Ja rodziłam w miejscowym szpitalu tu gdzie jest mój lekarz, jakies 20km od domu i nie narzekam 5 dni minęło wyszłam miałam opiekę poradni zawsze doradzili co robić z dzieckiem nawet przez telefon, nie było komplikacji więc nie mam złego słowa, najważniejsze dla mnie było to że miałam swojego lekarza zawsze przyszedł zapytał się co i jak, to jednak daje dużo mieć kogoś kogo się zna i darzy jakimś zaufaniem na oddziale a sala dwu osobowa to sprawa drugorzędna czekałam na towarzyszkę bo nie miałam z kim zagadać a było mało porodów bo był to okres wszystkich świętych więc leżałam sama jak palec

Hey dziewczyny jaki.szpital na poród polecacie w Rzeszowie zastanawiam się nad pro familia i szopenem tam mój lekarz pracuje
Ja rodziłam na Szopena syna i teraz znów tam będę rodzić. Może warunki nie są hotelowe jak w pro ale świetni specjaliści, w razie czego OIOM noworodkowy na wysokim poziomie. O dzieciaczka można być spokojnym. Kto prowadzi Ci ciążę ? Ja też mam ginekologa tam. Już drugą ciążę ten sam mi prowadzi

ckai9jcgjazlduyd.png

Malena ja polecam profamilie fakt u mnie z dziećmi nic się nigdy nie działo ale tam miałam 2 przebyte i ze znieczuleniem super położne warunki to wiadomo ale teraz tylko ten szpital biorę pod uwagę
A 1 dziecko rodziłam w szpitalu w Mielcu tam mnie nacinali wymęczyli mnie strasznie na porodówkę mi męża nie chciała kobita wpuścić więc mam porownanie
Ale słyszałam że oddział noworodkowy już w profamilii funkcjonuje więc nie wiem czemu taki komentarz na temat tego szpitala

A mam pytanie (bo narazie przechodzę jakiś kryzys)jak sobie radzicie z mdłościami i zmęczeniem....bo ja ciągle mam w pogotowiu worek lub miskę ....narazie mam wolne i aż boję się pomyśleć co będzie po świętach

Malena ja polecam profamilie fakt u mnie z dziećmi nic się nigdy nie działo ale tam miałam 2 przebyte i ze znieczuleniem super położne warunki to wiadomo ale teraz tylko ten szpital biorę pod uwagę
A 1 dziecko rodziłam w szpitalu w Mielcu tam mnie nacinali wymęczyli mnie strasznie na porodówkę mi męża nie chciała kobita wpuścić więc mam porownanie
Ale słyszałam że oddział noworodkowy już w profamilii funkcjonuje więc nie wiem czemu taki komentarz na temat tego szpitala
Bo wiem jak znajome miały :) a jestem z Rzeszowa :)
Poza tym wyraziłam swoje zdanie. Nie twierdzę że ten szpital jest zły ;) ale mimo wszystko ja wolę Szopena. Tam rodziłam. Tam dzieci z komplikacjami z innych szpitalu przywozili :) a leżałam półtora tygodnia w szpitalu i wiele widziałam ;)

ckai9jcgjazlduyd.png

A mam pytanie (bo narazie przechodzę jakiś kryzys)jak sobie radzicie z mdłościami i zmęczeniem....bo ja ciągle mam w pogotowiu worek lub miskę ....narazie mam wolne i aż boję się pomyśleć co będzie po świętach
Herbata ze startym świeżym imbirem.
W ciąży z synem pół ciąży wymiotowałam i u mnie niestety tylko czopki przeciwwymiotne Torecan wchodziły w grę.
Teraz tylko z rana mnie parę razy zemdli ale całe szczęście nie tak że miałabym wymiotować

ckai9jcgjazlduyd.png

Kurcze a naprawdę nie chciałabyś spróbować w tej profamilii? Może porozmawiaj z lekarzem skoro i tam przyjmuje
Ja pamiętam że chłopaków urodzilam dosłownie bez bólu aż wstyd mi się było przed rodziną przyznać a z coraz przeszłam piekło
Zawsze radzę dziewczynom znajomym czy w rodzinie znieczulenie zazwyczaj nie sluchaja a później słyszę że zemdlaly z bólu że miały ostatecznie robiona cesarkę albo kleszczowe wyciąganie
Jeśli jest taka możliwość to ja z dobrego serca radzę popytajcie się wtedy jak już są silne bóle przestaje się cierpieć praktycznie czekasz z mężem i położna na wyjście dziecka i jesteś przy tym spokojna

Może jest możliwość w każdym szpitalu dostać znieczulenie za opłatą ja bym brała
A co do terminu nie będę wszystkich postów czytać bo na e mam na to czasu Malwina z ciekawości na kiedy masz termin?

reklama
Malena przepraszam
A o herbacie słyszałam ale tylko w knajpie mi smakowała w domu praktycznie nic już nie piję tylko jem bez przerwy...

Do góry