reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Hey dziewczyny jaki.szpital na poród polecacie w Rzeszowie zastanawiam się nad pro familia i szopenem tam mój lekarz pracuje
Tez dzis czytalam opinie na temat najbliższych porodowek tylko ja inne rejony niz Ty wiec nie pomoge . Ja mam w opcjach Wodzisław Śląski ,Rybnik i Żory i sama nie wiem co wybiore.... poprzednie 2 porody mialam w Wodzislawiu i nic zlego nie moge powiedziec. Czytam opinie o szpitalach i sa rozne dobre i zle .... ale to tak zawsze jest jedni są zadowoleni inni nie ...

reklama
U mnie jest moda na pro- familie ale jak dla mnie kiepskie podejście bo mam do Rzeszowa jakies 70 km, i rodzić tam bez wskazań ze względu na pojedynczą salę to lekka przesada ale jak ktos patrzy na warunki i jest to sprawa pierwszej rangi to ok. Ja rodziłam w miejscowym szpitalu tu gdzie jest mój lekarz, jakies 20km od domu i nie narzekam 5 dni minęło wyszłam miałam opiekę poradni zawsze doradzili co robić z dzieckiem nawet przez telefon, nie było komplikacji więc nie mam złego słowa, najważniejsze dla mnie było to że miałam swojego lekarza zawsze przyszedł zapytał się co i jak, to jednak daje dużo mieć kogoś kogo się zna i darzy jakimś zaufaniem na oddziale a sala dwu osobowa to sprawa drugorzędna czekałam na towarzyszkę bo nie miałam z kim zagadać a było mało porodów bo był to okres wszystkich świętych więc leżałam sama jak palec

Hey dziewczyny jaki.szpital na poród polecacie w Rzeszowie zastanawiam się nad pro familia i szopenem tam mój lekarz pracuje
Ja rodziłam na Szopena syna i teraz znów tam będę rodzić. Może warunki nie są hotelowe jak w pro ale świetni specjaliści, w razie czego OIOM noworodkowy na wysokim poziomie. O dzieciaczka można być spokojnym. Kto prowadzi Ci ciążę ? Ja też mam ginekologa tam. Już drugą ciążę ten sam mi prowadzi

ckai9jcgjazlduyd.png

Malena ja polecam profamilie fakt u mnie z dziećmi nic się nigdy nie działo ale tam miałam 2 przebyte i ze znieczuleniem super położne warunki to wiadomo ale teraz tylko ten szpital biorę pod uwagę
A 1 dziecko rodziłam w szpitalu w Mielcu tam mnie nacinali wymęczyli mnie strasznie na porodówkę mi męża nie chciała kobita wpuścić więc mam porownanie
Ale słyszałam że oddział noworodkowy już w profamilii funkcjonuje więc nie wiem czemu taki komentarz na temat tego szpitala

A mam pytanie (bo narazie przechodzę jakiś kryzys)jak sobie radzicie z mdłościami i zmęczeniem....bo ja ciągle mam w pogotowiu worek lub miskę ....narazie mam wolne i aż boję się pomyśleć co będzie po świętach

Malena ja polecam profamilie fakt u mnie z dziećmi nic się nigdy nie działo ale tam miałam 2 przebyte i ze znieczuleniem super położne warunki to wiadomo ale teraz tylko ten szpital biorę pod uwagę
A 1 dziecko rodziłam w szpitalu w Mielcu tam mnie nacinali wymęczyli mnie strasznie na porodówkę mi męża nie chciała kobita wpuścić więc mam porownanie
Ale słyszałam że oddział noworodkowy już w profamilii funkcjonuje więc nie wiem czemu taki komentarz na temat tego szpitala
Bo wiem jak znajome miały :) a jestem z Rzeszowa :)
Poza tym wyraziłam swoje zdanie. Nie twierdzę że ten szpital jest zły ;) ale mimo wszystko ja wolę Szopena. Tam rodziłam. Tam dzieci z komplikacjami z innych szpitalu przywozili :) a leżałam półtora tygodnia w szpitalu i wiele widziałam ;)

ckai9jcgjazlduyd.png

A mam pytanie (bo narazie przechodzę jakiś kryzys)jak sobie radzicie z mdłościami i zmęczeniem....bo ja ciągle mam w pogotowiu worek lub miskę ....narazie mam wolne i aż boję się pomyśleć co będzie po świętach
Herbata ze startym świeżym imbirem.
W ciąży z synem pół ciąży wymiotowałam i u mnie niestety tylko czopki przeciwwymiotne Torecan wchodziły w grę.
Teraz tylko z rana mnie parę razy zemdli ale całe szczęście nie tak że miałabym wymiotować

ckai9jcgjazlduyd.png

Kurcze a naprawdę nie chciałabyś spróbować w tej profamilii? Może porozmawiaj z lekarzem skoro i tam przyjmuje
Ja pamiętam że chłopaków urodzilam dosłownie bez bólu aż wstyd mi się było przed rodziną przyznać a z coraz przeszłam piekło
Zawsze radzę dziewczynom znajomym czy w rodzinie znieczulenie zazwyczaj nie sluchaja a później słyszę że zemdlaly z bólu że miały ostatecznie robiona cesarkę albo kleszczowe wyciąganie
Jeśli jest taka możliwość to ja z dobrego serca radzę popytajcie się wtedy jak już są silne bóle przestaje się cierpieć praktycznie czekasz z mężem i położna na wyjście dziecka i jesteś przy tym spokojna

Może jest możliwość w każdym szpitalu dostać znieczulenie za opłatą ja bym brała
A co do terminu nie będę wszystkich postów czytać bo na e mam na to czasu Malwina z ciekawości na kiedy masz termin?

reklama
Malena przepraszam
A o herbacie słyszałam ale tylko w knajpie mi smakowała w domu praktycznie nic już nie piję tylko jem bez przerwy...

Do góry