reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No więc na wizycie usłyszałam że mały jest duży... waży ok 1300g. Jestem w trakcie 29tc. To naprawdę aż tak wiele?? Niestety dalej nie leży głową na dole A ja już bym bardzo chciała by tak było. Od następnej wizyty mam planowe ktg.
A poza tymi dobrymi wiadomościami to nie mam dziś kompletnie humoru.

Ja myślę że w normie waży Twój maluch. Mój w 25tyg ważył 980g. Też mi gin powiedział, że spory ale w normie. Myślę , że jeszcze jest chwila , żeby się ułożył główką w dół. Mój to na każdym usg jest głową w dół a nieraz w domu czuję, że przekręcił się w poprzek i kopie po obu stronach brzucha.

A coś się stało że humor nie dopisuje czy tak po prostu chandra złapała?

reklama
To też masz termin na 17.08? Bo mi suwaczek dzisiaj też pokazuje 26+6☺

Śliczne ubranka. Ja czekam na paczkę od koleżanki po jej synku i wezmę się za ogarnianie tych ubranek bo mnie aż ściska, że niektóre z Was już mają poukładane w szufladach czyste pachnące i czekają na dzidzię. A ja jestem daleko daleko w tyle..
Nie, ja tydzień później :p to chyba coś poknocilam, mam chyba inna aplikacje, no u mnie od jutra wskakuje 27 tydzień, to myślalam, ze dziś jest 26 i 6 :D a to wychodzi, ze 25 i 6? Nie ogarniam :p

Ja tez nie mam nic poukładane, wszystko czeka jeszcze w reklamówkach na swój czas ;)

Ja niestety nie mam metra, ale myśle, ze może być podobnie :D Biust tez zrobił mi się wielki w porównaniu do tego co miałam :p Chyba muszę się w metr zaopatrzyć ;)
Nie dosc ze nosisz bebek to cyce musisz i pozniej kregoslup siada :p moj zadowolony jest z takich cycusiow :D mowi ze w koncu mi wrocily,bo jak schudlam to one ze mna ;)

A jak z waga u Was dziewczyny?
Ja zaczynałam z waga 58kg przy wzroście 179cm, teraz 69[emoji33] brzuszek mały jak na 28 tydzień, każdy mówi ze mało po mnie widać a ja przy każdym wejściu na wagę czuje sie jak słoń [emoji208]Zobacz załącznik 857931

Na tym zdjęciu faktycznie maleńki brzuszek jak na ten tydzień. Ale zdjęcia nigdy nie oddają tego jak wygląda na żywo. Jesteś wysoka to te 11 kg więcej miało się gdzie rozłożyć i jak dla mnie to jesteś szczuplutka bardzo ☺

Ja myślę że w normie waży Twój maluch. Mój w 25tyg ważył 980g. Też mi gin powiedział, że spory ale w normie. Myślę , że jeszcze jest chwila , żeby się ułożył główką w dół. Mój to na każdym usg jest głową w dół a nieraz w domu czuję, że przekręcił się w poprzek i kopie po obu stronach brzucha.

A coś się stało że humor nie dopisuje czy tak po prostu chandra złapała?
Ja też myślę że maluch w normie się mieści.niemniej wymieniłam z lekarzem parę zdań o wadze urodzeniowej moich córek i stwierdził że ten typek teraz zanosi się być największym...A moja starsza cora miała po porodzie 3660 więc drobniutka też nie była:) na pocieszenie usłyszałam że jestem wielorodka w rewelacyjnej formie więc nie będzie bardzo nieprzyjemnie :D
A humor... mąż wrócił po tygodniu nieobecności i już od rana nam wspólnie pod górę. Ostatnio nasze wspólne życie to pasmo nieporozumień i mam wrażenie coraz częściej że rozjeżdżamy się kompletnie. I to nie są hormony tym razem :(

Nie dosc ze nosisz bebek to cyce musisz i pozniej kregoslup siada :p moj zadowolony jest z takich cycusiow :D mowi ze w koncu mi wrocily,bo jak schudlam to one ze mna ;)
Haha tylko facet zadowolony, bo dla nas to uciążliwe. Taka niestety zasada odchudzania pierwsze leca piersi :D Dlatego ja się nigdy nie odchudzałam, bo szkoda mi było cycków Haha, a tak na serio to zobaczymy jak będzie po ciazy 8-)

Nie, ja tydzień później :p to chyba coś poknocilam, mam chyba inna aplikacje, no u mnie od jutra wskakuje 27 tydzień, to myślalam, ze dziś jest 26 i 6 :D a to wychodzi, ze 25 i 6? Nie ogarniam :p

Ja tez nie mam nic poukładane, wszystko czeka jeszcze w reklamówkach na swój czas ;)

od jutra nam wskakuje teoretycznie 27 tydzień, bo jutro będzie 26t+1d :D

Haha tylko facet zadowolony, bo dla nas to uciążliwe. Taka niestety zasada odchudzania pierwsze leca piersi :D Dlatego ja się nigdy nie odchudzałam, bo szkoda mi było cycków Haha, a tak na serio to zobaczymy jak będzie po ciazy 8-)
Ja sie nie odchudzalam ;) wrocilam do pracy i samo zlecialo ;)

reklama
No więc na wizycie usłyszałam że mały jest duży... waży ok 1300g. Jestem w trakcie 29tc. To naprawdę aż tak wiele?? Niestety dalej nie leży głową na dole A ja już bym bardzo chciała by tak było. Od następnej wizyty mam planowe ktg.
A poza tymi dobrymi wiadomościami to nie mam dziś kompletnie humoru.
Nie powinno się porównywać, ale moja koleżanka jest teraz w 31 tc i jej maleństwo waży 2050 g....I lekarz tylko powiedział, że kawał chłopa [emoji16] nie ma cukrzycy ani nic. Więc, wydaje mi się że twoje maleństwo jest całkowicie w normie[emoji16]

Do góry