reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

reklama
Dziewczyny w biedronce płyn do płukania lovela 13,99, płyn do mycia butelek i smoczkow lovela za 9,99 :):):)

Ja ten płyn do butelek kupiłam ale do płukania ciuchów to chyba już podaruję sobie. Za dużo już tej chemii, ale do prania muszę coś kupić. Nie wiem tylko czy z lovela bo są tańsze jeszcze proszki i też bezpieczne.

Ja przed ciąża ważyłam 45-47 kg, teraz już 59 kg i jestem szczęśliwa z tego powodu, bo córka rośnie jak ja drożdżach, ja się świetnie czuje i jem zdrowo i tyle ile potrzebuje, a jak dobije tak do 65 kg to i tak dobrze :) po ciąży chciałabym żeby mi finalnie zostało z 50-52 kg jak już się wezmę za siebie, żeby mi zostały fajne kobiece kształty :)

Oh kształty to się na pewno zmienią :) zwłaszcza nasze cycki po karmieniu:p

Dziewczyny zaczęłam się regularnie ważyć z aplikacją moja ciąża która twierdzi że mam niedowagę. Ważę dzisiaj 67.6 kg a 10 dni temu ważyłam 66.8 kg. Wydaje mi się że to całkiem niezły przyrost wagi, jak uważacie? Zaczynałam od 60kg.
Wydaje mi się że oprócz brzuszka nieu przytyłam za bardzo. Nie myślałam że kiedyś będę się martwić że za mało ważę haha
U mnie z aplikacji wynika że też mam niedowagę :D ale to tylko aplikacja ..
Ja zaczynałam z 64 a tydzień temu 67.7 kg :D lekarz nic nie mówi na to

Ja biorę jedną różową i jedną żółtą. Zapytałam gin czy mogę tak brać i powiedziała że tak bo tamta jest dodatkowa i tak zażywam do teraz. Kupuje sobie osobno prenatal DHA i Classic wydaje mi się że taniej wychodzi. Gdyby nie to że łykam jeszcze 3x magnez, euthyrox i wcześniej 6 tabletek dziennie uroseptu to pewnie bym brała 2 żółte i 1 różową. Za dużo jak dla mnie to było aż mnie naciągało przy łykaniu tego :D
Kurcze a ja nie spytałam.. a tez mam brać 3xmagnez i jeszcze magnez z potasem :/
rozowe z tego co pamietam 1 dziennie a te drugie 1-2 dziennie
I bierzesz 1 czy 2 ?
Wypiłam eliksir glukozy, całkiem smaczne było :)
Trzymam kciuki za prawidłowy wynik :*
Ja wg takiego czegos mam nadwage w ciazy :p
A ja niedowage. Ale już nadganiam.
W dwa tygodnie przytylam kolejne 2kg..
W styczniu ważyłam 61 a wczoraj 69 więc myślę , że 8 kg to duzo :hmm:

Ja ten płyn do butelek kupiłam ale do płukania ciuchów to chyba już podaruję sobie. Za dużo już tej chemii, ale do prania muszę coś kupić. Nie wiem tylko czy z lovela bo są tańsze jeszcze proszki i też bezpieczne.

Ja kupiłam:) synkowi też w tym pralam i tak pięknie pachniał ♥️♥️♥️

Powiem ci tak.. ogolnie nie powinnismy podawac leku na spadek temperatury,bo cialo nie umie wtedy samemu sobie poradzic z infekcja,38 st to nie jest duzo,jesli dziecko ma powyzej 39 ok 40 wtedy mozna interweniowac.. ja malej robilam oklady wtedy.. zazwyczaj gdy sie ostro wypocila w nocy to jej mijalo ;) organizm sam walczyl,a gdy bierzemy czy podajemy leki organizm sie rozleniwia i pozostaje slaby.. ;)

Ja podaje zawsze dziecku lek przeciwgorączkowy jak ma co najmniej 38.5. Tak mi pediatra od zawsze mówiła. A młodszemu dziecku nawet można wcześniej podać nie czekać żeby się męczyło. 38st u kilkumiesięcznego dziecka może być już niebezpieczne.

reklama
Do góry