reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Zapytaj się lekarza o laktulozę. Czopek działa tylko na krótkim odcinku, a laktuloza na całym jelicie. Moje dzieci cierpiały na zaparcia czynnościowe i to im pomagało. Nie wiem też jak to jest z herbatką z senesu (xenna i te inne tabletki to ektrakt z tego, dużo mocniejsze). Jak masz takie poważne zaparcia, to lepiej działać bo potem tylko niepotrzebnie cierpisz..

Właśnie jestem po seansie z Jasiem i bajką, tym razem poszedł "Fernando", na początku mnie nudziło, ale nie jest to bajka dla najmłodszych. Uświadamia widza na cierpienie byków na korridzie. Polecam dla starszych dzieci, bo jest też momentami bardzo zabawna :)
Xenne i senes odradzam z wlasnego doswiadczenia.. mnie po senesie strasznie bolal brzuch.. w ciazy to chyba nie ma co brac..

reklama
Zapytaj się lekarza o laktulozę. Czopek działa tylko na krótkim odcinku, a laktuloza na całym jelicie. Moje dzieci cierpiały na zaparcia czynnościowe i to im pomagało. Nie wiem też jak to jest z herbatką z senesu (xenna i te inne tabletki to ektrakt z tego, dużo mocniejsze). Jak masz takie poważne zaparcia, to lepiej działać bo potem tylko niepotrzebnie cierpisz..

Właśnie jestem po seansie z Jasiem i bajką, tym razem poszedł "Fernando", na początku mnie nudziło, ale nie jest to bajka dla najmłodszych. Uświadamia widza na cierpienie byków na korridzie. Polecam dla starszych dzieci, bo jest też momentami bardzo zabawna :)
Bajka swietna :D a ogladalas "dzieciak rzadzi"? Czy jakos tak.. tez fajne

Xenne i senes odradzam z wlasnego doswiadczenia.. mnie po senesie strasznie bolal brzuch.. w ciazy to chyba nie ma co brac..
Ja nie mam takich problemów, to nawet nie wiem.

Bajka swietna :D a ogladalas "dzieciak rzadzi"? Czy jakos tak.. tez fajne
Tej nie oglądałam :) Tego byczka to obejrzałam, bo Kuba przedwczoraj coś się śmiał w pokoju i weszłam do niego z pytaniem co go tak bawi. No i polecił bajeczkę. Całkiem, całkiem. Z Jasiem to jesteśmy na etapie bajek ze zwierzątkami lub autami. Ostatnio wkręcił się w kucyki pony, myślałam, że oszaleję z tą bajką :p

Ja nie mam takich problemów, to nawet nie wiem.

Tej nie oglądałam :) Tego byczka to obejrzałam, bo Kuba przedwczoraj coś się śmiał w pokoju i weszłam do niego z pytaniem co go tak bawi. No i polecił bajeczkę. Całkiem, całkiem. Z Jasiem to jesteśmy na etapie bajek ze zwierzątkami lub autami. Ostatnio wkręcił się w kucyki pony, myślałam, że oszaleję z tą bajką :p
Hyhyhy kucyki pony przerabialam kilka lat temu :D

Biedna.. :( ja mam taki cykl.. zaparcie..sraczka.. i tak w kolko.. a uwierz ze sraczka jest okropna.. bo od niej hemoroidy dostalam i szczypie w srodku strasznie :( moze wiecej warzyw jedz..
Ja tez mam różnie i tez mi wyszedł hemoroid ale nie piecze, nie pęka po prostu jest, byłam u ginekologa to powiedział ze jak będę miała większe problemy mam dzwonić on mi powie co brać żeby było Ok, na hemoroidy to korę dębu powiedział żeby stosować, ale najgorzej to miałam w pierwszym trymestrze na chwile obecna są gorsze dni ale jest stabilnie :D najgorzej jak bolą mnie pachwiny udowe :D

Ja Ci napiszę jaki mam jak wrócę od gina. Kupiłam w potrzebie jak mi dziecko zakatarzyło po raz pierwszy czyli tak jak miała ok 11 mcy. Jest prosty. Ale czy cichy nie wiem. Nie mam porównania z innymi.

Mój inhalator
20180509_203351.jpg

Załączniki

• 20180509_203351.jpg
    20180509_203351.jpg
    588,5 KB · Wyświetleń: 423
Ja tez mam różnie i tez mi wyszedł hemoroid ale nie piecze, nie pęka po prostu jest, byłam u ginekologa to powiedział ze jak będę miała większe problemy mam dzwonić on mi powie co brać żeby było Ok, na hemoroidy to korę dębu powiedział żeby stosować, ale najgorzej to miałam w pierwszym trymestrze na chwile obecna są gorsze dni ale jest stabilnie :D najgorzej jak bolą mnie pachwiny udowe :D
Tak,robilam nasiadowki z kory debu ale jak wyszedl na zewnatrz, ale ja mam je w srodku ;) stosuje masc aesculan z kasztana bodajze ;) najgorzej jak mam wlasnie ostra biegunke..

Oj.. Też mi się marzy aparat.. Ale musiałabym wyciąć dwie ósemki z dołu i to mnie przeraża.... chociaż już się umawiałam na zabieg trzy razy[emoji23]
A mam takie pytanie trochę głupie pewnie ale spytam :D bo ja też planuje po ciąży założyć w końcu aparat , tylko czy podczas karmienia piersią mogę się naświetlać ?
My do przedszkola dowozimy do centrum 2 km bo u nas nie było miejsc w przedszkolu. Ale w sumie to się cieszę że tak się to skończyło bo przedszkole mamy super. Do żłobka też będę składać papiery w centrum bo już wtedy będziemy dwoje w jedne okolice dowozić , a córka do szkoły też w centrum gdzieś będzie chodziła.

Ja dziewczyny dalej nic gotowe na narodziny synka nie mam a wogole jak czytam jakie macie wydatki to mi oczy na wierzch wychodza. Fakt że teraz mam dużo rzeczy po starszej ale mimo wszystko nawet przy niej nie wydawałam takich kwot. Ale nie kupowałam sterylizatorów, bujaczkow, tyłu ciuszkow, generalnie u mnie króluje minimalizm:)
Może dzisiaj zamówię coś do porodu chociaż narazie kusi mnie biustonosz piękny jakiś i koszula nocna:)

Ja planowałam nie wydać dużo. Patrzyłam na ceny w internecie, w różnych aptekach. Kombinowałam jak mogłam ale i tak wydaliśmy myślę dużo.
Mimo , że kupiłam trochę nowych ubranek to tylko parę sztuk a reszta używane po jednym dziecku. Mamy zapas do grudnia, kurtek, skarpetek, ubranek, bluz itp. + kombinezony zimowe, letnie, śpiworki do spania i cała reszta to wyszło za całość z 800/900zl.
Wyprawka do tej pory wyniosła ok 2200zl
Ale mamy już wszystko, od łóżeczka i bujaczka po obcinaczki do paznokci.
Jeszcze nam został laktator, termometr i wózek czyli ok 2000zl. Bo planuję laktator elektryczny i jednak też nie uzywany. Nie liczę badań prywatnych prenatalnych po 300zl, badań i wizyt u lekarza. Planowałam wydać dużo mniej ale się nie da..

reklama
Jestem po wizycie. Wysiedziałam się ponad godz. Ale najważniejsze, że synek rośnie zdrowo. Waży 980g. Troszkę buźkę pokazał do zdjęcia. Zdjęcie bokiem

20180509_203424.jpg

Moje wyniki krzywej w normie także ulżyło mi. Jestem 5 i pół kilo na plusie. Kolejna wizyta 11.06. Mam zrobić morfologię, mocz i toksoplazmozę.
Jestem padnięta. Zawsze wizyty u gina kosztują mnie sporo nerwów czy będzie wszystko dobrze a potem opadam z sił . Tak jak teraz.. Dobranoc do jutra dziewczyny.

Załączniki

• 20180509_203424.jpg
    20180509_203424.jpg
    604,8 KB · Wyświetleń: 405
Do góry