reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

No po prostu kraj absurdu [emoji23][emoji23]
Dobrze ze nie ma JESZCZE podatku od gadow.. bo musialabym placic za moje jaszczury :p a one nic nie robia tylko siedza w terrariach [emoji23]
Dla rolnikow tez ograniczenia.. kury chodzic luzem nie moga.. na swinie trzeba miec odpowiednie pozwolenia i warunki.. wyjatkiem byly swinie wietnamskie i dzikoswinie ale juz wzieli na to poprawki i juz maja takie same ograniczenia jak zwykle..

reklama
Ja im dałam skierowanie od mojej gin, wiec chyba musiała wiedzieć, zreszta widziałam ze inne ciężarne tak samo miały robione jak ja, także nie wiem... W piątek sie przekonam jak to w Niemczech robia :p
To Ty chcesz 2x mieć to badanie? Ja pokaże mojej gin wyniki z Polski i niech mi nie robi nic więcej bo to jest bardziej dokładne niż to co KK oferuje

Ja mam to samo [emoji23]
Tylko brak kasy i miejsca na jednorazowe tak duże zakupy [emoji23] z tymi 1 ja się nie rozpędzam. Bo syn miał ze dwie małe paczki 1, a potem już 2 używał bo urodził się 3650, a 2 i tak od 3 kg.
Ja tez z 1 sie nie rozpedzam ,mam jedna paczke na start,zobaczymy,bo moja mala urodzila sie z waga 3300 ,a szybko nabierala cialka ;) i mojemu bratu mowilam,ze jak chce cos kupic to pieluchy :p narazie rozm 2 ,pytal ile tego chce,mowie mu ze 3 paczki narazie :D :p po co ma kupowac jakis bzdet jak moze nam pomoc :D

Ja tez z 1 sie nie rozpedzam ,bo moja mala urodzila sie z waga 3300 ,a szybko nabierala cialka ;) i mojemu bratu mowilam,ze jak chce cos kupic to pieluchy [emoji14] narazie rozm 2 ,pytal ile tego chce,mowie mu ze 3 paczki narazie :D [emoji14] po co ma kupowac jakis bzdet jak moze nam pomoc :D
A to pewnie :)
Ja też jestem za prezentem typu pampersy.
Ale moja mama uważa że to nie prezent dla dziecka tylko dla rodziców [emoji23]

Widzę, że nie tylko ja taki chomik hehe.

Ja też jestem takim chomikiem :(
Nie wiem zastanawiam się czy to nie przez to że w dzieciństwie była bieda i teraz mam zapasy że aż za dużo wszystkiego ale przynajmniej nic mi nie braknie :D
U mnie w domu biedy raczej nie było a jak ojciec wyjechał do Stanów jak miałam 3latka to było dobrze. Po 2 latach wrócił, wybudował dom, założył firmę więc było dobrze nigdy mi niczego nie brakowało więc pewnie taki typ ludzi po prostu jesteśmy;)
Ja mam to samo [emoji23]
Tylko brak kasy i miejsca na jednorazowe tak duże zakupy [emoji23] z tymi 1 ja się nie rozpędzam. Bo syn miał ze dwie małe paczki 1, a potem już 2 używał bo urodził się 3650, a 2 i tak od 3 kg.
Wiesz moi synowie urodzili się 3800 i 3500 i pamiętam, że rozmiar 2 był na nich na początku zdecydowanie za duży. Nie miałam w ogóle rozmiaru 1 bo tak mi koleżanki mówiły, żeby zacząć od 2jek. Po porodzie mąż leciał do apteki i na szybko kupował 1ki. Chyba ze 3 duże paczki zeszły. Także myślę, że zużyjemy. Najwyżej będę młodą upychać do pieluchy;) żartuję oczywiście:)

Widzę, że nie tylko ja taki chomik hehe.

U mnie w domu biedy raczej nie było a jak ojciec wyjechał do Stanów jak miałam 3latka to było dobrze. Po 2 latach wrócił, wybudował dom, założył firmę więc było dobrze nigdy mi niczego nie brakowało więc pewnie taki typ ludzi po prostu jesteśmy;)

Wiesz moi synowie urodzili się 3800 i 3500 i pamiętam, że rozmiar 2 był na nich na początku zdecydowanie za duży. Nie miałam w ogóle rozmiaru 1 bo tak mi koleżanki mówiły, żeby zacząć od 2jek. Po porodzie mąż leciał do apteki i na szybko kupował 1ki. Chyba ze 3 duże paczki zeszły. Także myślę, że zużyjemy. Najwyżej będę młodą upychać do pieluchy;) żartuję oczywiście:)
Nie no 1 są chyba do 4kg ? Czy 5. To jeszcze zapas :) mój Aleks to był pulpecik. Bo krótki a właśnie jakoś mało nie ważył. I w jegi przypadku akurat 2 były dużo lepsze :)
Ale każde dziecko jest inne :)

Ja bym się bała kombinować ale jak kto lubi.
My płacimy podatki a nic nam się nie należy bo należymy do klasy średniej więc z nas się tylko doi.

Muszę zrobić polowanie na pampersy bo tego strasznie dużo idzie na początku. Tylko się boje uczuleń więc chyba lepiej kupię 2 paczki a później dokupie jak będą ok.

Właśnie czytam o programie 300+. Ciekawe 6latek mający obowiązek zerówki nie będzie się na to łapał. Tak samo np 19latek. który jeszcze chodzi do technikum. Co to już nie dziecko? Nie podoba mi się takie dzielenie komu się należy komu nie. Dali by lepiej każdemu po 100zł a nie tak.

reklama
Do góry