reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Dzień doberek przy weekendzie :) Mnie dziś w nocy złapał mega ostry ból z prawej strony pod piersią, gdyby to było niżej to bym fisiowała że z tym łożyskiem coś się dzieje, że się odkleja czy coś. Ale to było na górze prawie pod samą piersią. W necie wypatrzyłam że mniej więcej w tym miejscu znajdują się u mnie jelita. Ból zaczął sie jak wstawałam do toalety, naprawdę ostry na maxa, nie mogłam wstać ani się położyć, trwało to ok 10 minut i na szczęście przeszło. Wydaje mi się że to było od jelit, jakaś kolka jelitowa albo przy wstawaniu tam mi sie coś zaplatało. Na szczęście przeszło, ale już myślami pakowałam się na IP. Tak bym chciała już ten sierpień :( Ta ciąża przynosi tyle stresu że nie wiem. Z synem miałam sielankę.

Tego pytania jeszcze nie było a muszę je zadać po wczorajszym goleniu się na wizytę :p W mocny łazienkowym świetle odkryłam coś strasznego!! Z synem w ciąży wyszedł mi nad kolanem z tyłu jeden żylak, no i tak go mam i jakoś mi nie przeszkadzał bo nie rzucał sie w oczy. Jednak teraz na tej samej nodze zaczynają mi wyłazić na łydce z przodu, dość duży, i na łydce z tyłu!!!! O ile ten nad kolanem miałam w nosie bo zawsze nosze kiecki do kolan o tyle te mnie załamały!!!!!!!! Narazie widać tylko kolor żyły, jeszcze całkiem mi nie wyszły więc może można to jakoś zatrzymać? Co można zrobić zeby to zminimalizować? Wiem że bratowa nosiła specjalne uciskowe rajstopy, ale one są mega grube a ja nie wyrabiam z upałów, nie wyobrażam sobie takich nosić całymi dniami. ratujcie dziewczyny, wychodzą wam też żylaki? No i naczynek sporo mi popękało na nogach i też zbyt ładnie to nie wygląda, na brzuchu też kilka naczynek pękło. Ech już za stara chyba jestem na ciążę, organizm nie wydala
W temacie żylaków niestety nie pomogę ale uważam że warto zgłosić to gin może coś poradzi w ten sprawie, wiem że są rajstopy i pończochy uciskowe ale czy w ciąży to dobry pomysł to nie mam pojęcia. Mi jedynie naczynka pękają na dekoldzie ale mam nadzieję że poprostu się wchlona. A może warto się przejść do naczyniowca ale pewnie trzeba czekać na wizytę nie wiadomo ile.

reklama
Hmmm.. 14 lat temu to ja mialam zwykle gacie i podpaski :/ i bylo ok.. chyba zaczynam swirowac :D
Ja osobiście lubię bawełniane gacie na okres, po porodach też miałam, takie kurczę namioty i dały radę :) Teraz też, galoty i podpaski. Po pierwszym porodzie tylko miałam problem z krwawieniem, po drugim było tego jak w zwykłym okresie, tylko dłużej.

Super :) ja zamówiłam właśnie szlafrok i butelki dla małej :) w piątek i sobotę zaczynamy zakupy ale z łóżeczkiem się wstrzymany , dopiero K złoży jak będę rodzić bo już wszyscy panikują , że nie wolno itp. heh.. przesady :p
My też będziemy składać łóżeczko jak zacznę rodzić, ale to tylko dlatego żeby niepotrzebnie się nie kurzyło :)

Tego pytania jeszcze nie było a muszę je zadać po wczorajszym goleniu się na wizytę :p W mocny łazienkowym świetle odkryłam coś strasznego!! Z synem w ciąży wyszedł mi nad kolanem z tyłu jeden żylak, no i tak go mam i jakoś mi nie przeszkadzał bo nie rzucał sie w oczy. Jednak teraz na tej samej nodze zaczynają mi wyłazić na łydce z przodu, dość duży, i na łydce z tyłu!!!! O ile ten nad kolanem miałam w nosie bo zawsze nosze kiecki do kolan o tyle te mnie załamały!!!!!!!! Narazie widać tylko kolor żyły, jeszcze całkiem mi nie wyszły więc może można to jakoś zatrzymać? Co można zrobić zeby to zminimalizować? Wiem że bratowa nosiła specjalne uciskowe rajstopy, ale one są mega grube a ja nie wyrabiam z upałów, nie wyobrażam sobie takich nosić całymi dniami. ratujcie dziewczyny, wychodzą wam też żylaki? No i naczynek sporo mi popękało na nogach i też zbyt ładnie to nie wygląda, na brzuchu też kilka naczynek pękło. Ech już za stara chyba jestem na ciążę, organizm nie wydala
Ja mam żylaki, zaniedbane jeszcze po pierwszym porodzie. Mogę je leczyć dopiero po porodzie, bo kuracja trwa ok 4-6mcy (smaruje się to jakimiś kremami i do tego jakieś tabletki). W Rossmannie widziałam taki krem, może to choć troszkę pomoże wstrzymać rozwój żylaków. Z tego co wiem, to żadnych preparatów na żylaki nie wolno stosować chyba, że jest wyraźny wskazanie.
Link do: Bielenda, Sexi Mama, krem na opuchnięte nogi dla kobiet w ciąży i po porodzie, 125 ml, nr kat. 154042 - Internetowa drogeria Rossmann - Zakupy online

Dzień doberek przy weekendzie :) Mnie dziś w nocy złapał mega ostry ból z prawej strony pod piersią, gdyby to było niżej to bym fisiowała że z tym łożyskiem coś się dzieje, że się odkleja czy coś. Ale to było na górze prawie pod samą piersią. W necie wypatrzyłam że mniej więcej w tym miejscu znajdują się u mnie jelita. Ból zaczął sie jak wstawałam do toalety, naprawdę ostry na maxa, nie mogłam wstać ani się położyć, trwało to ok 10 minut i na szczęście przeszło. Wydaje mi się że to było od jelit, jakaś kolka jelitowa albo przy wstawaniu tam mi sie coś zaplatało. Na szczęście przeszło, ale już myślami pakowałam się na IP. Tak bym chciała już ten sierpień :( Ta ciąża przynosi tyle stresu że nie wiem. Z synem miałam sielankę.

Czesc , a ile masz lat ? Ja dokładnie mam to samo , ale skłonność do niewydolności żylnej mam genetycznie od strony taty , odkąd byłam młoda miałam na udzie pęknięte naczynko ktore wyglądało jak siniak , po ciąży z bliźniakami poszło mi na maxa. ,całe uda w pajączkach, łydki i w ogóle z pięknych nóg zrobily sie brzydkie :( byłam dwa razy po porodzie na skleroterapii na nogi i fajnie to działa pająki całkiem zniknęły ,ale Jak ma sie skłonność powraca po roku- dwóch latach. Mało tego w poprzedniej ciąży co nie poszłam do ginekologa to mówił - ale ma pani zylaki tych miejsc intymnych i to niestety zostało do dzis musze iść na zabieg po porodzie , bo mam zylaki miednicy mniejszej i dlatego na nogach mi wszystko pęka i tam ba dole :( mam 35 lat

Ja dzisiaj wychodzę ze szpitala , żelazo minimalnie poszlo w gore teraz mam 10.8 i musze brać regularnie tabletki to się poprawi bo to mi nic nie da czy je w domu bede brać czy w szpitalu, jakieś mi mają przepisać koło 12 mi dadzą wytyczne i wypis .Zrobili mi USG , płeć znów potwierdzona przez innego lekarza. Mała buzią ruszała sobie ćlamała. Nawet 2 zdjęcia dostałam . A za 3 tygodnie mam USG to trzecie w prawie 31 tyg
Lekarz się pochwalił że jego koleżanka po fachu z tego szlitala wczoraj urodzila przez sn 3660 a jest bardzo szczuplutka polowa mnie a jeszcze 3 tygodnie temu przeprowadzała operacje pracowała do samego końca , albo gin u której robiłam USG prenatalne prywatnie też jest w ciąży z terminem na lipiec jakis czas temu miała krwotok w jamie brzusznej podleczyla się i nadal pracuje cały czas . podziwiam takie kobiety ginki .
A synek do niedzieli nie wyjdzie jakaś poprawa jest ale jeszcze kroplówki będą dawać .
IMG_20180503_094843.jpg

Załączniki

• IMG_20180503_094843.jpg
    IMG_20180503_094843.jpg
    887,9 KB · Wyświetleń: 455
  • IMG_20180503_094843-1587x1190.jpg
    IMG_20180503_094843-1587x1190.jpg
    262 KB · Wyświetleń: 51
Czesc , a ile masz lat ? Ja dokładnie mam to samo , ale skłonność do niewydolności żylnej mam genetycznie od strony taty , odkąd byłam młoda miałam na udzie pęknięte naczynko ktore wyglądało jak siniak , po ciąży z bliźniakami poszło mi na maxa. ,całe uda w pajączkach, łydki i w ogóle z pięknych nóg zrobily sie brzydkie :( byłam dwa razy po porodzie na skleroterapii na nogi i fajnie to działa pająki całkiem zniknęły ,ale Jak ma sie skłonność powraca po roku- dwóch latach. Mało tego w poprzedniej ciąży co nie poszłam do ginekologa to mówił - ale ma pani zylaki tych miejsc intymnych i to niestety zostało do dzis musze iść na zabieg po porodzie , bo mam zylaki miednicy mniejszej i dlatego na nogach mi wszystko pęka i tam ba dole :( mam 35 lat
Ja mam 31 lat. Też mam skłonności genetyczne, moja babcia, mama, ciocie, wszystkie mają żylaki i popękane naczynka. Mi to dopiero się uwidoczniło w pierwszej ciąży (żylaki), a pękające naczynka dopiero teraz. Moja mama po 3 dzieci ma całe nogi w żylakach, nawet jakąś operację na to miała. Po porodzie trzeba będzie coś z tym robić żeby chociaż trochę to zminimalizować :(

@oliwiapatrycja chociaż jedna dobra wiadomość..Dobrze, że już uwolnisz się od swojego szpitalnego łóżka. Córa śliczna [emoji4]
A czy twój synek już coś sam pije itd? Czy dalej bardzo go boli?[emoji852]
Boli jeszcze ale tak po troszku pije jak mu się daje wody z takiego kieliszka malego od leków, wczoraj zjadl pierwszy posilek po 4 dniach pół kubka zupki papki takze postęp jest :) języczek i buzia w środku już też lepiej wygląda bo 5 razy na dzien smaruja mu gazikiem w czyms nasączonym te afty tak mu trą ale szybciej się ma goić po takim czyms :)

reklama
Heej ja też się borykam z pękającymi naczynkami. Ostatnio zauważyłam guzek pod skórą koło naczynka i już się zaczęłam schizować że żylak ale okazało się że coś mnie po prostu ugryzło.

Dziewczyny u mnie upał od rana...przekopałam pół szafy, z 10 razy się przebierałam i nie mieszczę się do cholery jasnej w żadną kieckę ani bluzkę na ramiączkach sprzed ciąży. Próbowałam wcisnąć na siebie krótkie spodenki takie na sportowo ale nie wyszło bo mają grubą gumkę która mnie za bardzo uciskała.

Wczoraj z moim posprzątaliśmy samochód i pod wieczór wzięliśmy piesia na spacer do sklepu po margarynę bo robiłam wczoraj ciasto zebrę i w drodze powrotnej mój T. miał dwie kotwice za sobą które musiał ciągnąć pod górkę :-D
Od razu dopadł mnie ból pachwin i spojenia. A w nocy jak nie mogłam zasnąć to bolała mnie kość w stopie od wewnętrznej strony stopy - sprawdziłam sobie w googlach i ta kość nazywa się łódkowata. Nogi nie puchną ani nic więc nie wiem może po prostu ten spacer mnie dobił. Dziś od rana już jest ok.

Miłego dnia, ja dziś grilluję także chillout z piwkiem 0% :D

Do góry