reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja mam łożysko z przodu i te ruchy nie raz były stłumione. Jak nie ruszy się do popołudnia to jadę na IP. Bo już się zaczynam bać. Jeszcze sobie tłumacze , że odwróciła się pleckami do brzucha. Ale do tej godziny już dawno ja czułam. A gniote brzuch i dalej nic..
Napij się albo zjedz coś słodkiego[emoji5]

reklama
Ja mam łożysko z przodu i te ruchy nie raz były stłumione. Jak nie ruszy się do popołudnia to jadę na IP. Bo już się zaczynam bać. Jeszcze sobie tłumacze , że odwróciła się pleckami do brzucha. Ale do tej godziny już dawno ja czułam. A gniote brzuch i dalej nic..
Mój mały też ma gorsze dni ( np przed wczoraj ) ale ja raczej czekam bo słabo czuje ruchy i wiem że zależy jak się ułoży .

Czytałam ostatnio że szybka reakcja jak ruchy poslabna może uratować życie dziecka. Więc jeśli cie to uspokoi to jedź niech cię zbadają i będziesz spać spokojnie :)

Napij się albo zjedz coś słodkiego[emoji5]
Pojadlam ciastek rano. Zaraz się zbiore coś zjeść. Bo już się uplakac zdążyłam.
Usiadłam i gniote, uciskam i nic. Najgorsze myśli już w głowie. Ale za chwilę się ruszyła. Poruszała się z trzy razy i znowu cisza.
Dobrze , że w ogóle ja poczułam bo bym zwariowala za moment. Ale to normalne żeby się ruszyła dwa razy i znowu koniec ?:(:(:( Wizyta za tydzień w poniedziałek dopiero. Po 5 tygodniach :( teraz już będę chodziła co dwa bo osiwieje..

Mój mały też ma gorsze dni ( np przed wczoraj ) ale ja raczej czekam bo słabo czuje ruchy i wiem że zależy jak się ułoży .

Czytałam ostatnio że szybka reakcja jak ruchy poslabna może uratować życie dziecka. Więc jeśli cie to uspokoi to jedź niech cię zbadają i będziesz spać spokojnie :)
Pojadę po południu. Albo za niedługo. Bo znowu cisza. Jak pojadę na IP to zrobią USG lub ktg ? Czy odrazu poloza myślisz ?
Zazwyczaj tak było jak się szło z bólami itp. a z mniejszymi ruchami jak się idzie ?

Pojadę po południu. Albo za niedługo. Bo znowu cisza. Jak pojadę na IP to zrobią USG lub ktg ? Czy odrazu poloza myślisz ?
Zazwyczaj tak było jak się szło z bólami itp. a z mniejszymi ruchami jak się idzie ?
Kochana to chyba zależy od szpitala. tam gdzie ja jeżdżę na IP to lekarze każdej ciężarnej mają proponować pobyt w szpitalu nawet jak nic niepokojącego nie widzą .. USG powinni zrobić , nie wiem jak ktg . Nie wiem co ci poradzić bo ja tak jak mówię czuje małego nie raz raz czy dwa razy dziennie i to są tylko właśnie takie pojedyncze ruchy . Dopiero od wczoraj czuje więcej ruchów za jednym zamachem .
Czy lepiej zadzwonić do swojego lekarza ?
Sorki , że spamuje ale już się boje bardzo..
Jeśli masz zaufanie do swojego lekarza to dzwoń. Ja do swojego bym nie dzwoniła bo by mi powiedział że pewnie panikuje jak zwykle i naczytałam się internetu

To ja się nie dziwię że wy dziewczyny tak chętnie na to morze ciągnięcie ;)
No dokładnie :) to też poniekąd dlatego, że mam dobre wspomnienia. Pierwsze wakacje we dwoje w wieku 19 lat też nad morzem, zaręczyny nad morzem :) kto to wie co jeszcze nam się nad morzem przytrafi ;D

reklama
Kochana to chyba zależy od szpitala. tam gdzie ja jeżdżę na IP to lekarze każdej ciężarnej mają proponować pobyt w szpitalu nawet jak nic niepokojącego nie widzą .. USG powinni zrobić , nie wiem jak ktg . Nie wiem co ci poradzić bo ja tak jak mówię czuje małego nie raz raz czy dwa razy dziennie i to są tylko właśnie takie pojedyncze ruchy . Dopiero od wczoraj czuje więcej ruchów za jednym zamachem . Jeśli masz zaufanie do swojego lekarza to dzwoń. Ja do swojego bym nie dzwoniła bo by mi powiedział że pewnie panikuje jak zwykle i naczytałam się internetu
Ja czułam normalnie. A od przedwczoraj strasznie spokojna jest. Tak jeszcze nie było raczej. A już 28 TC nie 20 żeby nie czuć dziecka.. no mój jest wporzadku. Sam na wizycie parę razy pytal czy czuje ruchy. Czyli to na pewno ważne. A wizyta była 4 tygodnie temu. Zjem i jak się nie ruszy to dzwonię do niego. Mimo , że jest niedziela. Chyba , że mi powie " to proszę przyjechać i polozyc się na oddział " ale wtedy tak zrobię. Będę spokojniejsza..

Do góry