reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Ja mam łożysko z przodu i te ruchy nie raz były stłumione. Jak nie ruszy się do popołudnia to jadę na IP. Bo już się zaczynam bać. Jeszcze sobie tłumacze , że odwróciła się pleckami do brzucha. Ale do tej godziny już dawno ja czułam. A gniote brzuch i dalej nic..
Napij się albo zjedz coś słodkiego[emoji5]

reklama
Ja mam łożysko z przodu i te ruchy nie raz były stłumione. Jak nie ruszy się do popołudnia to jadę na IP. Bo już się zaczynam bać. Jeszcze sobie tłumacze , że odwróciła się pleckami do brzucha. Ale do tej godziny już dawno ja czułam. A gniote brzuch i dalej nic..
Mój mały też ma gorsze dni ( np przed wczoraj ) ale ja raczej czekam bo słabo czuje ruchy i wiem że zależy jak się ułoży .

Czytałam ostatnio że szybka reakcja jak ruchy poslabna może uratować życie dziecka. Więc jeśli cie to uspokoi to jedź niech cię zbadają i będziesz spać spokojnie :)

Napij się albo zjedz coś słodkiego[emoji5]
Pojadlam ciastek rano. Zaraz się zbiore coś zjeść. Bo już się uplakac zdążyłam.
Usiadłam i gniote, uciskam i nic. Najgorsze myśli już w głowie. Ale za chwilę się ruszyła. Poruszała się z trzy razy i znowu cisza.
Dobrze , że w ogóle ja poczułam bo bym zwariowala za moment. Ale to normalne żeby się ruszyła dwa razy i znowu koniec ?:(:(:( Wizyta za tydzień w poniedziałek dopiero. Po 5 tygodniach :( teraz już będę chodziła co dwa bo osiwieje..

Mój mały też ma gorsze dni ( np przed wczoraj ) ale ja raczej czekam bo słabo czuje ruchy i wiem że zależy jak się ułoży .

Czytałam ostatnio że szybka reakcja jak ruchy poslabna może uratować życie dziecka. Więc jeśli cie to uspokoi to jedź niech cię zbadają i będziesz spać spokojnie :)
Pojadę po południu. Albo za niedługo. Bo znowu cisza. Jak pojadę na IP to zrobią USG lub ktg ? Czy odrazu poloza myślisz ?
Zazwyczaj tak było jak się szło z bólami itp. a z mniejszymi ruchami jak się idzie ?

Pojadę po południu. Albo za niedługo. Bo znowu cisza. Jak pojadę na IP to zrobią USG lub ktg ? Czy odrazu poloza myślisz ?
Zazwyczaj tak było jak się szło z bólami itp. a z mniejszymi ruchami jak się idzie ?
Kochana to chyba zależy od szpitala. tam gdzie ja jeżdżę na IP to lekarze każdej ciężarnej mają proponować pobyt w szpitalu nawet jak nic niepokojącego nie widzą .. USG powinni zrobić , nie wiem jak ktg . Nie wiem co ci poradzić bo ja tak jak mówię czuje małego nie raz raz czy dwa razy dziennie i to są tylko właśnie takie pojedyncze ruchy . Dopiero od wczoraj czuje więcej ruchów za jednym zamachem .
Czy lepiej zadzwonić do swojego lekarza ?
Sorki , że spamuje ale już się boje bardzo..
Jeśli masz zaufanie do swojego lekarza to dzwoń. Ja do swojego bym nie dzwoniła bo by mi powiedział że pewnie panikuje jak zwykle i naczytałam się internetu

To ja się nie dziwię że wy dziewczyny tak chętnie na to morze ciągnięcie ;)
No dokładnie :) to też poniekąd dlatego, że mam dobre wspomnienia. Pierwsze wakacje we dwoje w wieku 19 lat też nad morzem, zaręczyny nad morzem :) kto to wie co jeszcze nam się nad morzem przytrafi ;D

reklama
Kochana to chyba zależy od szpitala. tam gdzie ja jeżdżę na IP to lekarze każdej ciężarnej mają proponować pobyt w szpitalu nawet jak nic niepokojącego nie widzą .. USG powinni zrobić , nie wiem jak ktg . Nie wiem co ci poradzić bo ja tak jak mówię czuje małego nie raz raz czy dwa razy dziennie i to są tylko właśnie takie pojedyncze ruchy . Dopiero od wczoraj czuje więcej ruchów za jednym zamachem . Jeśli masz zaufanie do swojego lekarza to dzwoń. Ja do swojego bym nie dzwoniła bo by mi powiedział że pewnie panikuje jak zwykle i naczytałam się internetu
Ja czułam normalnie. A od przedwczoraj strasznie spokojna jest. Tak jeszcze nie było raczej. A już 28 TC nie 20 żeby nie czuć dziecka.. no mój jest wporzadku. Sam na wizycie parę razy pytal czy czuje ruchy. Czyli to na pewno ważne. A wizyta była 4 tygodnie temu. Zjem i jak się nie ruszy to dzwonię do niego. Mimo , że jest niedziela. Chyba , że mi powie " to proszę przyjechać i polozyc się na oddział " ale wtedy tak zrobię. Będę spokojniejsza..

Do góry