reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Nawet na 74 kupujesz? Wszystkie dziewczyny kupujecie takie duże? Bo ja tylko 56 i 62, to powinno starczyć tak na 3 msce co nie? Mam tylko kilka na 68 ale to chciałam już później kupować jak będę wiedzieć jak dziecko rośnie i czego tak na prawdę używamy itp.
Ja nie będę kupować na razie większych niż 68[emoji4] Mąż ma chrześnicę, która ma 9 miesięcy i nadal nosi 68, bo jest taka drobniutka[emoji4]

reklama
Zobacz załącznik 851279 to mój wielki brzuchol ale stopy jeszcze widzę:)

Ja dużo ubranek mam ale wyciągnę te 62 i 68 resztę będę później yciagac i dokupywać w zależności jak Dzidek będzie rosl. Napewno będzie potrzebny jakiś kombinezonik ale nie mam pojęcia jaki rozmiar więc się wstrzymuje. Zresztą ja lubię zamawiać w Smyku przez internet więc jak coś to zamówię i już:)
Macie takie fajne brzuszki. Od razu widac, ze ciazowe :) u mnie naprzod wysuwa sie faldka na dole brzucha, ktora mialam jeszcze przed ciaza i nie wiem czy widac ze to ciaza ;)

Odpowiem Ci w ten sposób, skupiam się oczywiście na ciuchach małych, które traktuje jako do rozm 68. Sa one niezbedne niezaleznie od tego jak dziecko szybko rosnie, na ten okres wybieram praktycznie tylko body, półśpiochy i pajace i wiem, że to na pewno się znosi (niezależnie od tego jak maluch rośnie). Ciuchy wyjściowe i nowe (nie z second handu), których nie magazynuje kupuje w ilościach powiedzmy 2 komplety, zwłaszcza że potem będą prezenty od wyjaszków i cioteczek. Ubranka o jakich mówie że planuję kupić, kupię w lumpeksie i wyjdę z torbą ubrań, płacąc za nie powiedzmy 30zł, więc mi nie szkoda. poza tym jaka to przyjemność dla mnie :) Czego będę używać jestem zaś w stanie sobie wyobrazic. Przy mojej dwójce, wiem co mi przypasowało a co nie i tym sposobem nie kupuje śpiochów i kaftaników. Poza tym jest dla mnie wygodne, że gdy małemu się zaczną robić ciuszki przymałe w pierwszej kolejności sięgnę do schowka a nie do sklepu, który oczywiście jest blisko, ale z trójką dzieci może być mi ciężko się do niego udać :)
Ja tez za duzo nie kupuje.. przypomnialo mi sie czego uzywalam przy malej mojej ;) sukieneczki itd beda fajne jak zacznie juz glowke podnosic ;) narazie spiochy,body itd aby miala wygodny zdrowy sen ;)

Czyli teoretycznie jesli mam macierzynski normalnie z pracy to nalezy mi sie 500+ na drugie dziecko? I ile takie macierzynskie wyniesie bo chce np rok 80%
Tak ja tak będę mieć macierzyński 80% gdzieś na stronce w necie można wpisać średnia z 12 miesięcy i wyliczyć te 80% no i u mnie 2 ×po 500 plus bo 3 dziecko a na pierwsze nie bo dochód przekracza.Jeszcze spróbuję o rodzinne popytać bo nie mieliśmy nigdy ale to jest zł za zł więc może akurat ???

Ja tez za duzo nie kupuje.. przypomnialo mi sie czego uzywalam przy malej mojej ;) sukieneczki itd beda fajne jak zacznie juz glowke podnosic ;) narazie spiochy,body itd aby miala wygodny zdrowy sen ;)
Ja też nauczyłam się nie kupować bezsensu tylko przemyślane rzeczy bo wiem ile zbędnych miałam przy córce których nigdy nie ubrała

Tak ja tak będę mieć macierzyński 80% gdzieś na stronce w necie można wpisać średnia z 12 miesięcy i wyliczyć te 80% no i u mnie 2 ×po 500 plus bo 3 dziecko a na pierwsze nie bo dochód przekracza.Jeszcze spróbuję o rodzinne popytać bo nie mieliśmy nigdy ale to jest zł za zł więc może akurat ???
To w sumie teraz i na pierwsze dostaniecie chyba.. musialabys sie dowiedziec jak to by bylo w koncu dzielisz dochod przez 5,chyba ze zle licze,bo to z roku gdzie bylo was 4.. nie wiem czy dobrze mysle :p

Co do ciuchow.. nie potrzeba az tyle moim zdaniem ;)

Byłam dziś w Auchan kupiłam Hipp do kapieli (przy corce uzywalam)termometr do wanienki ,smoczki z Avent 2 szt po 15 zł mają wyprz.podkłady poporodowe i inne pierdolki i tak po malu coraz mniej forum końca wyprawki wiadomo że zawsze o czymś się zapomni ale już jestem spokojniejsza.Jutro w biedrze mają promocje oryginalnych pampersow 144szt 2 rozm.tylko ceny nie pamiętam chyba 49.99 to po 0.35 gr za szt więc warto.a w Auchan 12 pacz. chusteczek nawilżających pampers po 44.95 czyli 3.75 za paczkę

To w sumie teraz i na pierwsze dostaniecie chyba.. musialabys sie dowiedziec jak to by bylo w koncu dzielisz dochod przez 5,chyba ze zle licze,bo to z roku gdzie bylo was 4.. nie wiem czy dobrze mysle :p

Co do ciuchow.. nie potrzeba az tyle moim zdaniem ;)
Wiesz pensje mamy średnie czy wezmę 80 % czy 100% i 60% to i tak mi przekracza dochód parę złotych ale przekracza przy 2 opcji a przy pierwszej to więcej przekroczy więc liczę 2

reklama
Do góry