reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Sierpniowe Mamy 2018

Pracowałam z Ukrainkami swego czasu. Osobiście nic do nich nie mam, fajne dziewczyny (siostry) ale w pracy masakra, brały zawsze najwięcej i pracowały więcej niż my. Nie ważne że inne dziewczyny chciały też zarobić, Oksany zawsze miały pierwszeństwo w podziale obowiązków danego dnia (praca akordowa). Było to na prawdę niesprawiedliwe.

Tak zdanie skonstruowane, że dostałam pomroczności jasnej :p

Mi chciała zbadać przepływ w tętnicy macicznej, ale nie dała rady, bo jeśli chodzi o badanie dziewczynek, to wszystko wyszło super, pępowiny, łożyska, ilość wód owodniowych. A jak fajnie wyglądała ściana między owodniami, hihi, ja taka spływająca po szybie woda, wiecie, ta faluje i się wije. A tego trzeciego badania nie zrobię, bo muszę starszemu kupić okulary, a że sprzęt w przychodni gdzie chodzę jest porównywalny (oni tam badają na nim dopplery, nie dopplery, tarczyce, sryce) to jak tam coś będzie nie halo, a będę badanie miała przed 25 maja, to pójdę na to prywatne.

Prasowanie, lenienie się, czytanie, i ogóle lenistwo :)
Ja tez procowalam z nimi i musze przyznac ze wkurzalo mnie to, bo nic nie robily ,obijaly sie jak mogly,kasowaly jak zolwie.. a dostawaly wieksza wyplate niz te co zapierdzielaly ,wlasnie przez te nadgodziny ktorych my jako polacy robic nie moglysmy... to cholernie niesprawiedliwe..

reklama
Jeśli bada i mowi , że wszystko dobrze to pewnie , że nie ma co sobie głowy zawracać jaki to stopień :) myślałam , że w ogóle nie bada :)

Też tak mam u swojego prowadzacego. Wszystko dobrze to umawiam się na kolejną wizytę :) ale jak już idę na polowkowe czy echo to fajnie jak opowiada i masz później na papierze co i jak :)

Ja to nawet sobie nie chce przypomnieć. Bo bałam się jak się wieczór zbliżał. Kładłam głowę na poduszkę i mnie wciągało , słyszałam brata, telewizor itp a coś mi się śniło i nie mogłam się ruszyć ani oczu otworzyć a wiedziałam , że nie śpię. To takie najlżejsze było .. reszty nie będę opowiadała

Śliczne [emoji173]️ gdzie kupiła ?:D

Mi się macierzyńskie nie nalezy bo nie przepracowałam roku :/ ale ani szczęście w 2017r. Weszlo ustawowe Kosiniakowe. I to się należy każdej mamie która nie dostaje macierzyńskiego. 500plus też mi przepadnie ..

Mamy ten sam plan :D ja w przyszłym tygodniu kupuję cała wyprawke , prócz wózka i laktatora. Te dwa zakupy w czerwcu. A lipiec leżę i pachne :D czekam na aniołka [emoji173]️[emoji173]️

To przepraszam :oops: już mi się myli. Musiałabym spojrzeć w tą kartkę z polowkowego co tam dokładnie było sprawdzane.
- rozmiary każdej części ciała
- serce
- kształt główki itp
-mozg
-jama brzuszna
-warga, nosek itp
-pepowine
-nerki, kręgosłup, łożysko, płyn owodniowy, fałd karku, itp
Więc dobrze, mowisz. Przepływy też :)
Ja już się mieszam z tymi badaniami , tygodniami :D
Pościel kupiłyśmy w takim sklepie u nas w mieście, tam gdzie wózek :)

A mi się wózek nie wyświetlił :szok:
@Maljan pokaż jeszcze raz :tak:
Bo nie wrzucałam zdjęcia, tylko pisałam model i nr koloru [emoji23][emoji23][emoji23]
Ale proszę screena (ten na górze, duże zdjęcie)
Screenshot_20180427-145150.jpg

Załączniki

• Screenshot_20180427-145150.jpg
    Screenshot_20180427-145150.jpg
    64,6 KB · Wyświetleń: 369
Jak to jest ze znieczuleniem.u dentysty w ciazy? Chyba kiedyś czytalam, ze mozna w drugim trymestrze a moja dentystka nawet nie zapytala czy chce i zwatpilam

Ja nie wiem, ale jak byłam na kontroli i okazało się, ze mam do roboty 3 zęby to pytał się czy znieczulenie będziemy robić, a ja pokazałam na brzuch i mówię nie wiem czy można, a on, że można jeśli nie ma żadnych kłopotów z ciążą :) także ja będę brala.

Nawet na 74 kupujesz? Wszystkie dziewczyny kupujecie takie duże? Bo ja tylko 56 i 62, to powinno starczyć tak na 3 msce co nie? Mam tylko kilka na 68 ale to chciałam już później kupować jak będę wiedzieć jak dziecko rośnie i czego tak na prawdę używamy itp.

Ja mam na 56, 62 i niektóre na 68, ale to tylko dlatego, ze dostałam. Tez planuje w mebelkach mieć poukładane narazie tylko te 56-62 czyli tak do końca października starcza. Później będę kupowała następne, przecież sklepów z dnia na dzień nie zamkną [emoji5] wiec tak w połowie października przejdę się raz, a porządnie do pepco i do ciucholandow i nakupuje 2 reklamówki ciuszków i spokój do końca roku [emoji5]

Nawet na 74 kupujesz? Wszystkie dziewczyny kupujecie takie duże? Bo ja tylko 56 i 62, to powinno starczyć tak na 3 msce co nie? Mam tylko kilka na 68 ale to chciałam już później kupować jak będę wiedzieć jak dziecko rośnie i czego tak na prawdę używamy itp.

Odpowiem Ci w ten sposób, skupiam się oczywiście na ciuchach małych, które traktuje jako do rozm 68. Sa one niezbedne niezaleznie od tego jak dziecko szybko rosnie, na ten okres wybieram praktycznie tylko body, półśpiochy i pajace i wiem, że to na pewno się znosi (niezależnie od tego jak maluch rośnie). Ciuchy wyjściowe i nowe (nie z second handu), których nie magazynuje kupuje w ilościach powiedzmy 2 komplety, zwłaszcza że potem będą prezenty od wyjaszków i cioteczek. Ubranka o jakich mówie że planuję kupić, kupię w lumpeksie i wyjdę z torbą ubrań, płacąc za nie powiedzmy 30zł, więc mi nie szkoda. poza tym jaka to przyjemność dla mnie :) Czego będę używać jestem zaś w stanie sobie wyobrazic. Przy mojej dwójce, wiem co mi przypasowało a co nie i tym sposobem nie kupuje śpiochów i kaftaników. Poza tym jest dla mnie wygodne, że gdy małemu się zaczną robić ciuszki przymałe w pierwszej kolejności sięgnę do schowka a nie do sklepu, który oczywiście jest blisko, ale z trójką dzieci może być mi ciężko się do niego udać :)

IMG_20180427_190812.jpg to mój wielki brzuchol ale stopy jeszcze widzę:)

Ja dużo ubranek mam ale wyciągnę te 62 i 68 resztę będę później yciagac i dokupywać w zależności jak Dzidek będzie rosl. Napewno będzie potrzebny jakiś kombinezonik ale nie mam pojęcia jaki rozmiar więc się wstrzymuje. Zresztą ja lubię zamawiać w Smyku przez internet więc jak coś to zamówię i już:)

Załączniki

• IMG_20180427_190812.jpg
    IMG_20180427_190812.jpg
    946,7 KB · Wyświetleń: 92
reklama
Do góry