Napięcia, czyli te twardnienia ? Ja miałam z dwa tygodnie temu prawie codziennie. A teraz jak dużo pochodzę lub jestem czymś mocno zdenerwowana. Tak to nie. Ale czasem sam z siebie też się napina. Macica ćwiczy przed porodem
ale lepiej wziąć wtedy nospe i odpocząć.
Kiedyś będę chciała jeszcze synka , to będę musiała się nauczyć
Ładne te body
Mi chodzi raczej o coś tego typu, że mi się nie podobają
Zobacz załącznik 851147 Zobacz załącznik 851148
A te pudełeczka to super pomysł. Za niedługo idę na miasto to kupię sobie takie, na trzy dni lub tydzień
nie pomyślałam , dziekii
A z domu się ciesz. Zawsze to coś twojego i nie męczenie się w czterech ścianach w bloku. My musimy zacząć odkładać , coś myśleć. Bo już wczoraj się zaczął temat. Że ogarnelismy mieszkanie na stan idealny. Czyjes mieszkanie.. kupimy nowe meble, każda rzecz nowa. A niech nas za rok wyrzuci , to co wtedy ? Meble na plecy i gdzie pójdziemy ? Swoje to swoje.. dlatego się zastanawiam jak tu w totka wygrać żeby mieszkanie kupić
a najlepiej mały parterowy domek
A no pewnie tak. Ale na USG u ginekologa też coś widać. Bo jakimś cudem na wizycie kobieta się dowiaduje co jej jest. Chyba , że mówi jakie ma dolegliwości i lekarz ja kieruje do innego specjalisty. Nie mam pojęcia. Dopiero w tej ciazy tak na prawdę dowiedziałam się , że jest coś takiego jak rozejście spojenia łonowego.
A to dziwne. Mi sprawdziła wszystko po kolej. Długość nóżki, obwód brzuszka itp.
Lozysko, wagę, przepływy i na końcu serduszko.
Tu ci wkleje :
Do określania stopnia dojrzałości łożyska służy
skala Grannuma. Prezentuje się ona następująco:
- początek ciąży - stopień 0
- połowa ciąży - stopień I
- trzeci trymestr - stopień II
- 39. tydzień ciąży - stopień III
Gdy okaże się, że łożysko jest już dojrzałe w III stopniu, będzie to oznaczać, że poród może się odbyć w ciągu najbliższych dni. Może się jednak zdarzyć i tak, że przyszła mama na rozwiązanie będzie musiała jeszcze dłużej poczekać. Stopień dojrzewania łożyska określa się na podstawie badania USG, które pozwala określić, jak duże są złogi wapnia i włóknika w łożysku. Jeśli wszystko przebiega dobrze, lekarz nie zleci kolejnych badań, jeśli jednak pojawią się podejrzenia, że
starzejące się łożysko dojrzewa zbyt szybko, zleci kolejne badania.
Ja w 25 TC miałam stopień 1/2