Biedroneczka10
Fanka BB :)
Dziewczyny a jakie foteliki do samochodu kupujecie?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wow cena powala, a takie 4 latek tyłem do kierunku jazdy się zmieści?u nas dzieciak będzie jeździć w klippanie kiss 2 plus:
Link do: Fotelik Klippan KISS2 - Test Plus
Napięcia, czyli te twardnienia ? Ja miałam z dwa tygodnie temu prawie codziennie. A teraz jak dużo pochodzę lub jestem czymś mocno zdenerwowana. Tak to nie. Ale czasem sam z siebie też się napina. Macica ćwiczy przed porodem ale lepiej wziąć wtedy nospe i odpocząć.Ja mam napięcia takie tylko od czasu do czasu. Ale ja żadnego magnezu nie biorę. Wy tak często macie te napięcia?
Kiedyś będę chciała jeszcze synka , to będę musiała się nauczyćUmiałabyś mnie np osobiście mega podobają się chłopięce ubrania
Ładne te bodyJa uwielbiam te ciuszki eleganckie. Na zdjęciu masz jedno co mi serce ukradlo i mówiłaś że nie wiesz czy wzięłaś tabletki. Ja kupiłam taki pojemnik na tabletki też go widać na zdjecium super sprawa Ładne Oj prawda ale czasem się nie da my musielibyśmy się zadluzyc pewnie na 200 tys żeby mieć coś swojego a wystarczyło tylko zrobić osobno dół domu a osobno górę. I teraz mamy osobne mieszkania jak w bloku w sumie. Osobny podjazd nawet mamy a bez kredytu na całe życie . No i mi by szkoda było zostawić posiadłość która jest już moja bo wiem że już nigdy nie było by mnie stać na remont tego jeśli wzięłabym kredyt np na mieszkanie. Chociaż nie powiem. Jesli miałabym kasę by kupić mieszkanie np bym to zrobiła i się wyprowadziła Zobacz załącznik 851035
A no pewnie tak. Ale na USG u ginekologa też coś widać. Bo jakimś cudem na wizycie kobieta się dowiaduje co jej jest. Chyba , że mówi jakie ma dolegliwości i lekarz ja kieruje do innego specjalisty. Nie mam pojęcia. Dopiero w tej ciazy tak na prawdę dowiedziałam się , że jest coś takiego jak rozejście spojenia łonowego.W szpitalu jak mi robili USG to nie robił go ginekolog tylko chirurg ortopeda bo ginekolodzy mówili że takie rzeczy to już nie oni bo to chodzi o układ kostny.
A to dziwne. Mi sprawdziła wszystko po kolej. Długość nóżki, obwód brzuszka itp.Na echu to poza parametrami kardiologicznymi nie mówili o niczym innym,a te nie budziły zastrzezen. w ogóle aparat jest tak ustawiony że USG od razu wykrywa serce i dzieciaka w całości to w ogóle widziałam łożysko mam na przedniej ścianie, bez ryzyka przodowania, 9 kwietnia ważył około 470g. Następna regularna wizytę mam 9 mają.
W zasadzie to nie wiem co oznacza "który stopien"
A ja do spania będę wkłada pajace bo mają rękawki i wydaje mi się , że w nocy ciepłej dziecku dzięki temu. A jeśli by było za ciepło to same body wystarcza spioszki też spoko , ale jak mam kilka par to już niech zostaną i może się przydadząSpioszki są super do spania i po domu.
Zacznij pić miętę. Może to macica uciska , mi w aplikacji wyskoczyło wczoraj , że jest wielkości dorodnej dyni.. więc gdzieś musi być między wszystkimi zgniecionymi narządamiOszaleje. Drugi dzień pod rząd z rana boli mnie żołądek. Pomijam to, że znajduje się on gdzie indziej niz bym się go spodziewała ale kurcze nie wiem co zrobić. Podejrzewam że to dlatego że w ciągu 70 minut wstaje, ogarniam się, myje, jem śniadanie i wychodzę z domu do pracy, a miejsca w brzuchu mniej. więc to może być nawet zwykła kolka jak po wysiłku zbyt szybko po jedzeniu. Będę musiała chyba spróbować wstawać wcześniej żeby więcej czasu mijało od śniadania do spaceru na przystanek. Z resztą ja mimo 24 tygodnia nadal nie zwolniłam z tępa i na ten przystanek to popylam, a nie idę...
Ja chodzę dalej w sztywnych i z push upem. Ale tylko na wyjście. Po domu albo bez stanika jak się zaczynam dusić albo w takim bez push upu ale z delikatnym drucikiem. Do spania kupię miękki sportowy tylko , a najchętniej chodzilabym i spała bez bo w ciąży strasznie mi nie wygodnie w stanikach.Wczoraj jak powiedziałam siostrze ze idę kupić sobie większą staniki to mnie spytała czy wiem że mają być bez drutów ? Nie wiedzialam o tym a pomoc już w ciazyctakie trzeba nosić bo kanaliki mlekowe się rozrastaja. Jakie polecacie? Ona mi mówiła o sportowych ale Lato idzie a one są takie obszerne
Mi się wydaje pajacyki takie słodkie, od góry do dołu dziecko ubrane, w środku ma luźno i taka piżamka w sumieMożna chłopca ubrać przepięknie, ale do pewnego wieku, bo potem zaczynają się w większości ciemne ubrania, których ja nie lubię. Ile ja się muszę nachodzić żeby Jaśko miał kolorowe ubranka, to już moje. Bo to jednak dziecko jest i tyle
Ja nie mam ani pół śpiocha, same pajace, za którymi nie przepadam. Nie wiem jak ja te ciuchy kupowałam, że śpiochy przegapiłam. No ale nie będę teraz tego dokupywać, bo utonę w tych fatałaszkach
A ja noszę z drutami, do karmienia też mam z fiszbinami. Nie umiem chodzić w innym, poza tym mam taki cyc, że bez drutów wyglądam jak bym bez stanika była. No i nie słyszałam nigdy o jakichś zaleceniach jeśli chodzi o stanik, tylko tyle, żeby cyca nie przeziębić jak się karmi.
Ja w nocy też musiałam wziąć nospe na ten brzuch , ale dzisiaj rano od nowa. I nie tak , że chwilę boli tylko już jakieś pół godziny bez ustanku. Boje się trochę.. bo ból na prawdę typowo miesiączkowy aż zachodzi na nogę , plecy . Jak miałam okres to identyczny ból w tych miejscachJa dziś w nocy miałam takie skurcze krzyżowe wzięłam nospe i po dwuch godz przeszło teraz już ok,mąż karze mi leżeć wiec sie wyleguje w łóżeczku
Kaftaniki to złoJa w ogóle nie kupuje spioszkow i kaftanikow bo wolę body praktyczniejsze a kaftaniki się podwijaja na pleckach i nie praktyczne
To prawda, cena jest wysoka ale ten fotelik ma testy adac, jest fajny w montażu, można go montować i na pasy i na isofix, ma dobre wychylenie i pasuje do naszego samochodu co wcale nie jest takie oczywiste. No i wystarcza na jazdę tyłem od noworodka aż do 18 kg, albo gdy wzrost zadecyduje o przesiadce, a my zdecydowanie będziemy wozić tyłem ze względów bezpieczeństwa. Po jakimś czasie przesiądziemy się na fotel 9-36 kg tył-przód. Przynajmniej taki jest planWow cena powala, a takie 4 latek tyłem do kierunku jazdy się zmieści?
Prawda, mięta pomagaZacznij pić miętę. Może to macica uciska , mi w aplikacji wyskoczyło wczoraj , że jest wielkości dorodnej dyni.. więc gdzieś musi być między wszystkimi zgniecionymi narządami